Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 6
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 6

Recenze (207)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Další kvalitní seriál z produkce ČT. Tadyto by na Nově natočit nedokázali, pohoda na pondělní večer... A přitom stačí tak málo. Seriálová "cesta z města" s příměsí humoru, dramatu atp. Základní pravidlo - tj. variabilita postav a alespoň 3 děti je zde pochopitelně zachována. V konkurenci ostatních pořadů ČT lehce zaostává, nemluvě o zahraničních variacích (leč o žádné nevím, ale určitě by se našla) ale v rámci ostatních českých televizích docela pohodově dominuje. Ovšem i tak doteď nechápu, proč nemohl Miro Noga mluvit normálně slovensky, proč ho musel dabovat Petr Rychlý. Rok vzniku není přeci až tak vzdálen rozdělení republik. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč museli do ústřední role obsadit Slováka (nic proti Nogovi) a předabovat ho Petrem Rychlým. Mně by třeba nevadilo, kdyby mluvil normálně slovensky (předělat scénář by trvalo asi tak hodinu). To je jako když šel Vladimír Vůjtek trénovat slovenský hokejový nároďák. To snad nemají vlastní trenéry? Celkově byl seriál dost bídný, i když v dnešní době Vinařů a dalších mrdek je to pořád extratřída. 30% ()

Reklama

Fawkes 

všechny recenze uživatele

Dnes už bych celý seriál asi neshlédl jako kdysi. Opravdu jsem měl kdysi k tomuto rodinném seriálu docela silný vztah. Miloval jsem ten vesnický klid na ranči, báječní čeští herci okolo a milion hlášek. Kdybych ho teď někde v televizi viděl a zrovna bych se nudil, asi bych se na něj díval jen z legrace. (80%) ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Takovej trochu moc rodinnej, ale hlavně zpočátku dost zábavnej seriál o rodině nějakýho inženýra Kudrny, kterého Miro Noga s dabingem Petra Rychlého docela vystihli. Pár fórů a situací docela pohladí po duši, jinak ale nic, co by si člověk nahrával na video :) Postupně taky seriál trochu ztrácí dech. ()

sa_kra 

všechny recenze uživatele

Navzdory hodnocení všech ostatních- když si vezmu, kolikrát jsem to viděla a jak mě to pořád baví, nemůžu jinak. Parádní oddechovka na nedělní odpoledne. 100% milosti, která mi kupodivu nepřijde trapná ani přeslazená. Srdcovka! // update: no ale ta třetí série to srazila alespoň o dvě hvězdy. z nostalgie 4* ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • V druhém díle, když si jde babička Kudrnová sednout k počítači jí rodinka zapne notebook, ale vedle toho je vidět i normální monitor od stolního PC. (Elisebah)
  • Hájovna se nachází v Ostrovci. Další natáčecí místa byla v Hořovicích, Cechovicích, Zbirohu, skiareálu Zadov. "Dům na prodej" v díle "Černý pátek na ranči" je Kouřimecká rybárna nedaleko Týřovic na Rakovnicku. Ta si "zahrála" taktéž ve filmu Smrt krásných srnců (1986). Statek z 1. série je statek za obcí Vysoké pole (tzv. Na Ryliskách) u cesty směrem k památníku Ploština. (M.B)

Reklama

Reklama