Reklama

Reklama

Kriminálka Miami

(seriál)
  • USA CSI: Miami (více)
všechny plakáty
TV spot 3
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2002–2012), 173 h 1 min (Minutáž: 43–45 min)

Hrají:

David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Rex Linn, Jonathan Togo, Eva LaRue, Khandi Alexander, Omar Benson Miller, Sofia Milos, Rory Cochrane (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(232)

Obsahy(1)

Na rozdiel od kolegov v Las Vegas, ktorí dokonale poznali prostredie suchej púšte, kriminalisti z Miami vyšetrujú zločiny v dusnej a vlhkej klíme bujnej subtropickej vegetácie Floridy. V jednotke C.S.I. Miami ďalej pracujú Calleigh Duquesneová (Emily Procterová), južanská kráska, ktorá sa špecializuje na balistiku a balistické testy, ďalej Tim Speedle (Rory Cochrane), mladý vyšetrovateľ s dobrými stykmi v uliciach, Eric Delko (Adam Rodriguez), expert na vodu, ktorý vie všetko o riekach a močiaroch na Floride a pozná všetky biologické a fyzikálne procesy, ktoré sa v nich odohrávajú. Neoddeliteľným členom tímu je vševediaca súdna lekárka a koroner Dr. Alexx Woodsová (Khandi Alexander), ktorá načúva reči stôp na telách obetí. Jednotka forenzných vedcov z Miami dokáže vyriešiť aj také prípady vrážd, ktoré by iné laboratóriá pre náročnosť vzdali. Ich doménou sú dôkazy z miesta činu, predovšetkým odtlačky prstov či biologický materiál. Presné výsledky náročných vedeckých analýz, porovnávania DNA a nevyhnutná železná logika umožňujú efektívne pátranie po skutočných zločincoch. Pod prístrojmi najlepšie vybavených laboratórií na svete potom nájdené dôkazy prehovoria jasnou rečou a prezradia znalcom dostatok informácii o páchateľoch. Pomstia tých, čo už hovoriť nedokážu - obete zločinov. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

TV spot 3

Recenze (408)

anli 

všechny recenze uživatele

Další z řady kriminálek zaměřených především na práci kriminalistů se získáváním stop,jako jeho starší bratříček z Las Vegas.Produkční tým Jerryho Bruckheimera odvedl i tentokrát skvělou práci.Seriál má nápad,spád i dokonalé technické zpracování.Herci jsou skvělí a David Caruso je opravdu charizmatický vyšetřovatel,kterému divák věří vše co dělá i co říká.Je samozřejmě jiný,než jeho kolega Grissom(William Petersen),ale to je přece dobře,ne?Sledovat stejné typy by nikoho dlouho nebavilo.Skvěle sem zapadají i ostatní členové týmu,včetně Emily Procter(moc mě potěšil výborný dabing Lucky Vondráčkové,kterou pak vystřídala neméně skvělá Katka Lojdová).Dobře napsanou linii tvoří i osobní život a zápletky hlavních hrdinů,včetně Horatia a opravdu je stále na co se dívat.Má to nápad,spád,efektní zápletky a tak tu máme opravdu plnohodnotného konkurenta Las Vegas,jen v jiném prostředí a terénu.Takže nejen za Davida a Emily to u mě má za plážových 80%. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to nejlepší Kriminálka (a to jsem pár měsíců žil v New Yorku). Odehrává se v atraktivním prostředí a postavy vyšetřovatelů jsou mi nejbližší. Případy jsou zajímavé, i když často naprosto banální. No řekněte, vy byste nevyřešili zločin, když máte video, DNA, smtící zbraň nebo otisk prstu? Šéf týmu Horatio Cane je sympaťák a na rozdíl od ostatních dává do jednotlivých případů i srdce. Jeho lidský přístup je mi sympatický. ()

Reklama

Beagle 

všechny recenze uživatele

Dle mého soukromého hodnocení stojí CSI:Miami na třetí pozici za CSI a CSI:NY. Na Las Vegas tenle mladší spin-off zdaleka nemá. Horatiovy hlášky jsou sice velmi cool, David Caruso mi ale svým toporným projevem někdy už začíná lézt na nervy (trochu mi přijde, že využívá herecké metody dle Joeyho Tribianniho...:). Zbytek osazenstva je patřičně miamsky sexy, ozvlášť Emily Procter s pistolí. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejslabších kriminálek vůbec a to jich je TV plná prdel. Koho kurva baví cumět na Horacia ve zpomaleném záběru s vážnou hudbou a celkově na ten jeho postoj kohouta na smetišti při ranní mlze... po pár dílech jsem dostal vážnou alergii na Carusa a o ten jeho smyslný pohled už fakt nestojím. Když se na mě dívá z TV, opouštím místnost! 3/10 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

CSI: Miami je věrnou kopií svého staršího bratříčka. Tak věrnou, že kromě jiného vyšetřovacího týmu je to jen a pouze "more of the same". Navíc David Caruso nedosahuje úrovně Williama Petersena, ale to je zřejmě otázka čistě osobních sympatií. Rád se mrknu, když není v televizi nic lepšího a přítelkyně už spí:) Jako u takřka všech podobných seriálů některé díly dokáží chytnout a vyšetřování vypadá i celkem...no, ne reálně, ale bez z prstu vycucaných "haluzných" důkazů - jenže takových dílů (jako u tařka všech podobných seriálů:)) není mnoho a čest tak může zachránit jen nějaký ten pokus o prokreslení postav, lépe řečeno postavy a pak ještě atraktivní vyšetřovatelky...což ovšem taky nemá s realitou mnoho společného:) Ale kdo od věcí Jerryho Bruckheimera čeká realitu, že ano;) 70%...to platilo někdy do třetí série, kdy jsem to ještě sledoval - při nevímkolikáté repríze sedmé řady jsem krátce po sobě natrefil na několik dílů, které urážely inteligenci diváka způsobem tak nevybíravým, že to ani zrzek nasazující si sluneční brýle nemohl ustát se ctí. Aktuálně to vidím tak leda na padesát, tudíž bychom se měli dostat na slušných popově-cool nenáročných 60%. ()

Galerie (1 820)

Zajímavosti (167)

  • V druhej sezóne seriálu CSI: Kriminálka Miami sa televízna stanica CBS rozhodla pre veľký úspech CSI rozšíriť o ďalší spin off seriál: pribudlo CSI: Kriminálka New York. A podobne, ako to bolo pri predstavovaní Miami – aj tu sa v pilotnej epizóde objavili vyšetrovatelia z Miami. (pravo)
  • Rex Linn (Frank Tripp) a Eva LaRue (Natalia Boa Vista) sú od začiatku tejto série uvedení v hlavných titulkoch. (Pat.Ko)
  • Epizóda Vlna zločinu z tretej série má výnimočnú dĺžku - 60 minút. (ash99)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Střídání na Kriminálce

Střídání na Kriminálce

08.08.2008

To, že Jerry Bruckheimer vládne akčním filmům, by bylo zbytečné připomínat, ale on je podobně úspěšný i v televizi. Mezi jeho nejslavnější a nejvýdělečnější dílka patří série CSI. V televizi teď… (více)

Reklama

Reklama