Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 3. svazek (2022) (série)


Jibaro (S03E09)

(epizoda)
  • USA Jibaro

VOD (1)

Obsahy(1)

Hluchý rytíř a mytická siréna si spolu skočí tanec smrti. Osudová přitažlivost říznutá krví, umíráním a touhou po bohatství. (Netflix)

Recenze (73)

vimluk_CZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda je diametrálně odlišná, než cokoliv nám zatím seriál nabídl a ne každému evidentně sedne. Atmosféricky nepříjemné, strašidelné a ponuré, dost tomu i nahrává fakt, že tu není žádný dialog, pouze hudba a "jekot" sirény. Chci teď vidět něco podobného v blízké době? Asi ne. Ale zaujalo mě to při premiérovém zhlédnutí? To teda! ()

Loretta 

všechny recenze uživatele

Tak abych tady naředil místní trudomyslnost, za mě nejlepší díl série. Čtu tady, že se to koncepčně nehodí, je to zmatené, nelíbí se kamera… Koncepčně to sedí skvěle, máme tu konflikt s tajemnou bytostí, skvělou animaci, rozporuplnou hlavní postavu i finální katarzi a pomstu. V čem to jako nesedí pro LD&R? Kamera je přesná, drží stylistických záměr (skvěle vidět v opakujících se záběrech přivolávání mužů, kdy kamera vždy od sirény odjede, a v dalším střihu se muži přibližují). Mizanscéna, hlavní představitelka a její kostým, to vše je do detailu skvěle ladící. Celá povídka je vizuálně (a záměrně) rušivá, tématem zneužití provokativní a i pohybová stránka a taneční prvky jsou prvky maximálně zvýrazňující soulad okázalé, ale zároveň velmi nepříjemné podívané. A vlastně pak ani nevadí, zda sledující divák vnímá téma příběhu o dobývání jižní Ameriky conquistadory, jejich plenění zlatých pokladů a drancování divoké země, nebo se jen spokojí s časově a místně nezařazeným příběhem o siréně a rytíři.  Bravo. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi nemastný a neslaný závěrečný díl o hamižnosti a krvavé ceně, kterou je člověk ochotný za zlato zaplatit. Na zpracování určitě oceňuji obrovskou odvahu a originalitu, nicméně mě roztřepaná kamera neskutečně srala a o zvuku ani nemluvím. Působilo to rušivě a místy až otravně. Byl jsem docela vděčný za krátkou stopáž. Zvolenou technickou stránku bych v delší stopáži duševně nedal. Nejeden epileptik by se u toho utřepal a udávil k smrti. Své fanoušky si to však asi najde. [64 %] ()

Karbos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve mě tenhle díl vyvolal určitě nejsilnější emoce, to přesto, že v něm nepadne jediné slovo. Chápu, že tenhle seriál není o dobrých koncích ale trochu mě mrzí, že musel byl konkvestador takovej kokot, k čemu mu je samotnýmu, uprostřed džungle, bez koně, pytel plný zlata :) ponaučení pro příště, když tě siréna nechce zabít ale vojet ber to! ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Love, Death & Robots prozatím končí epizodou, která bude nejspíš budit ty nejrozporuplnější emoce, já se naštěstí můžu stavět na tu stranu barikády, která nebude hanit a nadávat, ale spíše chválit. Kdybych do teď neviděl nic podobně netradičního, asi bych kroutil hlavou, takhle jsem ale dokázal ocenit nejen stylizaci, ale hlavně finální soundtrack! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama