Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

MM11 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že to je nadprůměr v oblasti žánru, ale pět hvězd?! OMG... a za co jako? Tahle precizně obsazená romantická komedie, s jemnými záchvěvy humoru (až příliš jemnými) jede podle konvenční rovnice bez vybočení a ani konec není na vynášení do nebes, prostě průměr. Jedinou záchranou je obsazení i vedlejších rolí dodávající tomu šťávu, kterou průměrná režie potřebuje jako sůl. Nechci to hodnotit jako zázrak jen kvůli Nortonovi v pozici režiséra, docela chytré zápletce a té omáčce kolem, jenž je stejná jako jinde. Lehký nadprůměr, plné hodnocení je mimo. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený příběh, i po několikerém shlédnutí netřeba měnit mé hodnocení 4*. Proč? Za parádní výkon oblíbence Edwarda Nortona a Bena Stillera, za charismatickou Jennu Elfman a za režisérské eso Miloše Formana (ač malá role, i tak dokázal zapůsobit). A Norton dokázal, že není jen skvělým hercem, ale i nadějným režisérem. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jako romantická komedie, jichž začínám mít poslední dobou dost, to patří nejspíš i k průměru, ale vůbec jsem nepochopil nesmyslnou, hloupě komerční náboženskou "polovičku". To měl být hollywoodský příspěvek k "ultraekumenismu"? A Miloš Forman opravdu věděl, do čeho jde? Tenhleten styl interpretace, či spíše přiživování se na vážných otázkách, bych hledal všude jinde než ve filmech, které mají cokoliv společného s jeho osobou. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Po sesti letech od prvniho shlednuti prehodnocuji ze ctyr na pet hvezdicek. Proc? Pri prvnim shlednuti na DVD mne film totalne citove vyzdimal, v minulosti se to takto povedlo par kouskum ale tento mam spjat s osobni situaci, kterou jsem tenkrat resil a vzdycky mne dojal a vytahnul nahoru svoji nadhernou pohodovou atmosferou, kde je vseho primerene ... Romance, vtipu a skvelych hercu. Uzasny film, ktery vychazi z neceho velmi banalniho, ale v tom je dost mozna jeho krasa. Je to film, ktery ma pro mne velky vyznam prestoze se nestane milnikem ve filmovem umeni tak ma misto v mem srdci a to naprosto zaslouzene. Dluzim mu to. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si pustil tento snímek a musím poupravit své hodnocení. Nejen, že jde o docela originální snímeček, ale dokonce mě i přes jeho délku nenudil. Nebýt toho typicky ujetého amerického konce, který tady figuruje vlastně jako zrdcadlo začátku (protože začátek je zde suprový), tak vlastně není co tomuto filmu vytknout. Takže ze 3 hezkých hvězdiček měním své hodnocení na 4 obyčejné hvězdičky. Těžko říct, co zní lépe :-)))), ale teď už to vidím spíš na 4 než na 3. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • Edward Norton (Brian Finn) si kvůli své roli obarvil vlasy na blond, přestože pro jeho postavu nebyla barva vlasů důležitá. (Nancy...)
  • Casanovu (byznysmena z kanceláře z protější budovy) hraje Bodhi Elfman, manžel Jenny Elfman (Anna Riley). (ČSFD)

Reklama

Reklama