Reklama

Reklama

Bambi

Z natáčení 2

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Z natáčení 2

Recenze (145)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Dnes už akoby ani nešlo natočiť rozprávku takto, v absolútnej rýdzosti, jednoduchosti príbehu malej srnky spoznávajúcej svoje okolie a životný kolobeh, úplne úprimnej infantilnosti, s nekompromisným optimizmom. Bambi teda akoby práve vďaka svojmu zastaralému prístupu pôsobí absolútne nadčasovo, aktuálne, ako poetická symfónia lesa, jeho harmonickej večnosti, do ktorej nepríjemne zasahuje snáď iba ten negatívny ľudský prvok. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Bambi je v mojich očiach tou najláskavejšou a najskromnejšou animovanou klasikou všetkých čias. Vidieť, že celý tím to tvoril predovšetkým z vášne a nie len z výrazne arogantného profitového hľadiska. To, čo vídame dnes, ma len výnimočne tak osloví ako toto. Už len za tú nenásilnú štruktúru a odovzdávanie posolstiev prostredníctvom vyspelého príbehu http://www.9em.sk/?p=3748 (môj pohľad v širšom obraze). ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Nádherný disneyovský zázrak, ktorý chytí za srdce, pohladí a už nepustí. Vďaka Bohu, že sa vo filmovom archíve nachádzajú takéto animované kúsky, ktorým sentiment v žiadnom prípade neuškodí. Nádherná animácia + nádherné prevedenie. Milujem klasického Disneyho a dnešným moderným animákom, bohužiaľ, chýba najdôležitejší ľudský orgán = srdce. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

K hodnocení tohodle filmu se dá přistupovat dvěma způsoby: buď s jakýmsi romantickým nadhledem a nostalgií, kdy dáte bez mrknutí oka **** nebo ***** za disneyovskou animaci a kouzelnou atmosféru, nebo stejně kriticky jako ke každému jinému filmu, kde si ihned všimnete absence jakéhokoliv děje, plochosti postav či nedořešenosti vztahů. Já se přikláním spíše k té druhé variantě. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Milý příběh, který ač je velmi sladký neobsahuje příliš patosu, ikdyž často balancuje na hraně. Úvodní několikavrstvová scéna je dechberoucí. Lidi jsou vylíčeni dokonale, aniž by se ve filmu obrazově objevili. *** Ve zkratce: Zvířata jsou strašně milý a člověk je svině. Něco na tom bude. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (32)

  • Felix Salten napsal i knižní pokračování Bambiho s názvem "Bambiho rodinka". Disney na druhou knihu nikdy nezískal práva. (Terva)
  • Americký filmový institut v roce 2012 označil Bambiho za 3. nejlepší animovaný film v historii. (vyfuk)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama