Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v koloniální Indii, kdy britský důstojník a jeho žena násilně vezmou do péče kmenovou dívku z komunity Gond a je na místním kmenovém hrdinovi Bhimovi (N.T. Rama Rao Jr.), aby zachránil dítě. Spolu s několika dalšími členy své komunity míří do Dillí, kde je mladá dívka držena v zajetí. Mezitím Ram, statečný britský policista, dostane za úkol najít Bhima a jeho muže a zatknout je. Ram a Bheem se stanou blízkými přáteli, když se v Dillí střetnou. Co se stane, když poznají své skutečné úmysly? (jorgus)

(více)

Recenze (129)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Kdyby Indové měli Alluriho a Bheema, tak nemuseli čekat na vyhladovělého Ghándího a mohli Brity porazit tancem, spojenou faunou pralesa a Ráma-Rambo stylem…Chroničtí hromadní raperové (čti znásilňovači) a národ, jehož polovina obyvatel nepoužívá toaletu, natočil další spektakulární bizár, který je stejnou měrou velkolepý jako kýčovitý a kombinuje Rámájanu s revoluční agitkou…RRR navíc přináší jedno z nejlepších muzikálových čísel, které jste mohli kdy vidět na plátně napříč kontinenty…Ze závěrečného nacionálně-militantního tanečku s ikonami velkých vůdců ovšem v dnešní době mrazí….Filmově stejné zjevení jako Baahubali 2: The Conclusion, protože režisér S.S. Rajamouli je vtělený démon… ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Film, který otevřel bránu poznání i mainstreamovému divákovi směrem k objevení Indie. Film, který zasadil mistrovský úder trademarkům akčních králů jako jsou John Woo a Zack Snyder. Film, který jsem si zamiloval a pustil bych si ho klidně opakovaně. Ďábelsky geniální Rajamouli zhmotnil jeden z nejlepších hrdinských eposů o přátelství, pomstě, záchraně a vlastenectví. Což v indické kinematografii není jednoduché, neboť každý třetí novější bollywoodský film má tyhle atributy na vysoké úrovni. Rajamouli má ke všemu ještě tu soudnost, že i klasická indická extrémnost pro pojetí akce je v jeho otěžích kočírována sice stále do podoby absurdna, ale s profesionální filmovou vizuální dramatizací k vytvoření a zdůraznění pompéznosti scény, akce. Jde pravděpodobně o jediného režiséra v galaxii, který točí takovým nadpozemským stylem. Stylem, který osobně obdivuji, vyhledávám a v současnosti již spíše pátrám. Budeme-li se bavit o tom, co má divákovi dát film, aby byl uhranut, překvapen, nadšen, zabaven, tak RRR to háže po tunách přímo před oči a uši. Vizualita, scenérie, kamera nakopávají zadnici většině americké velkotvorbě a přihazují jihoasijskou neokoukanost a odlišnost. Pokud se západní blockbusterová tvorba již několik let utápí v kolovrátkové variaci na superhrdiny a diváka již bolí zuby z této přeslazené kaše, tak je tu možnost vydat se Hedvábnou stezkou k filmům, které umí překvapit a dát jinou dimenzi již vyšťavenému žánru. Kombinace hrdinství, chlapáckého přátelství, tanečního (geniálního) vystoupení, osudového příběhu s razantními souboji, kde praskají kosti, stříká krev a lítají zmasakrovaná těla vzduchem je prostě divácky očistná. RRR nasadilo laťku natolik vysoko, že pravděpodobně tento epos porazí zase jen sám S. S. Rajamouli a bude to nejspíš Baahubali III. Věřím, že na tento film narazí časem víc diváků i díky podobnosti názvů s poněkud odlišným filmem, kterým je francouzská komedie RRRrrrr!!! (2004) a začnou být díky omylu s názvem fanoušky kvalitních akčních majstrštyků. Verdikt: Rise Roar Revolt je v současnosti nejkomplexnějším filmem s originálním stylem pro vizualitu, stylovost s epickou akcí a mistrovskou filmařinou pokud jste fanoušek Zacka Snydera, Johna Woo a nesnášíte Marvel Cinematic Universe. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Bollywoodská Skrytá identita z dob občanské války, která dokázala nemožné. Podlehnout přepálené heroičnosti a mytologické reprezentaci světa i jeho lidových hrdinů nikdy nebylo tak snadné a po řemeslné stránce je to u srdce plesající kulervoucí nálož. Pokud trochu znáte tradice indické kinematografie a navrch oceníte dějové aranžmá v duchu hollywoodských velkofilmů, RRR vás nadchne. Úplný závěr už mi přišel až moc efektní a povrchní, zbytek nonstop kreativní, žánrově štědrý a energický film o nezdolnosti ducha a jednoho utlačovaného národa. Nedivím se, že z toho byli Spielberg i Cameron tak odvaření. 90 % ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Když už si běžný filmový fanda začne myslet, že už ve filmu viděl asi všechno, je ten správný čas zamířit do Bollywoodu. A právě třeba takové RRR je tou ideální kombinací epického příběhu, přepálené, ale skvěle nasnímané akce, velkorysé stopáže, namakaných kníratých herců a půvabných hereček a v neposlední řadě svérázných bollywoodských vizuálních efektů. Proto je jenom dobře, že se podobné filmy objevují na Netflixu, protože stupněm zábavnosti často překonávají i leckteré hollywoodské blockbustery. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Indii mám jednou za čas rád a tohle byla příšerná šleha. Jeden z nejzábavnějších filmu, co jsem z loňska viděl. Je to brutálně přepálený ve všech ohledech. Když si člověk odmysli digitální zvirata a nefunkční fyziku, tak si občas dělal poznámky i Strahelski a Simír Gerchan. V podstatě bych to popsal jako indickou verzi filmů Johna Woo, emoce, trademarky a super akce. Bavila se i přítelkyně, což se do teď divím. Jenom mám teorii že je to od začátku skrytá gay romance.   A zadejte si RRR do Googlu, asi jenom na PC, ale pěkný Easter egg. No a taky asi nebyli v žádném filmu západní kolonisti za takové hitlery, ale historicky to bohužel sedí. 9/10 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu RRR byl původně jen názvem pracovním a písmena R mají odkazovat na jméno režiséra a hlavních hvězd  – S.S. Rajamouli, Ram Charan a Rama Rao Jr. Ovšem fanouškům se líbil natolik, že se producenti rozhodli jej zachovat a název se poté přizpůsoboval tak, aby zapadl do RRR, a to i přesto, že název má poté rozdílný překlad (Rise, Roal, Revolt v hindštině, Raudraṁ Raṇaṁ Rudhiraṁ v telužštině, Rattam Raṇam Rauttiram v tamilštině, Raudra Raṇa Rudhira v kannadštině a Rudhiram Raṇam Raudhram v malajámštině). (marrjaana)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Reklama

Reklama