Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v koloniální Indii, kdy britský důstojník a jeho žena násilně vezmou do péče kmenovou dívku z komunity Gond a je na místním kmenovém hrdinovi Bhimovi (N.T. Rama Rao Jr.), aby zachránil dítě. Spolu s několika dalšími členy své komunity míří do Dillí, kde je mladá dívka držena v zajetí. Mezitím Ram, statečný britský policista, dostane za úkol najít Bhima a jeho muže a zatknout je. Ram a Bheem se stanou blízkými přáteli, když se v Dillí střetnou. Co se stane, když poznají své skutečné úmysly? (jorgus)

(více)

Recenze (130)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet INR3,500,000,000 ($42,7milióna)║ Tržby USA $15,156,051║ Tržby Celosvetovo $166,611,197▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Šalení Indové! No pane jo! No čo oni dokážu, tak ten slávny Hollywood môže len zírat a za jaký ešte rozpočet. Tak urvaný kvázi historický film, ktorý je nabitý heroickými mega súbojmi, z ktorých sa zatočí hlava a aj rozum. Neskutočné vizuálne obžerstvo, ktorého je niekedy až moc, záleží koľko kto znesie a či má čo to z toho Bollywoodu napozerané, tak to dokáže nejak "lepšie" prijať. Mňa to prevažne bavilo, zápletka v pohode, vo veľa veciach skvelá technická a vizuálna práca. Triková stránka občas možno slabšia ale zas to nejak zvlášť nekazí. K tomu zabodujú aj nejaké tie pesničky, dokonca aj ocenené Oscarom RRR: Naatu Naatu. /70%/ ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Don't call me madam. It is just Jenny, yes."     Pôsobivý akčný film v štýle rozprávky (hoci dosť drsnej), ktorý ma uchvátil v mnohých ohľadoch. A to poriadne nadupanou akciou (a to nie som žiaden milovník akčných filmov), nádherným pestrofarebným obrazom, ktorý dokonale navodzuje rozprávkovú atmosféru (napodiv mi v tomto prípade nevadilo ani to množstvo "digitálneho smogu") a samozrejme veľmi pútavým príbehom - film napriek svojej enormnej dĺžke nenudí ani na chvíľu, je nabitý dejom a zaujímavými zvratmi. Zápletka je založená na konfrontácii indickej a britskej kultúry, z ktorých tá prvá je v zásade priateľská a mierumilovná a tá druhá povýšenecká a výbojná. Briti sú tu až prekvapivo otvorene vykreslení vo veľmi odpudivom svetle - ako namyslené, arogantné a mimoriadne kruté kreatúry. Vo filme je množstvo nesmierne pôsobivých scén, z ktorých spomeniem aspoň útok armády zvierat (so súbojom titanov), bičovanie, pri ktorom bičovaný takmer na pokraji smrti začne spievať veselú pesničku (aké typické indické!) a záverečnú apokalypsu. Páči sa mi tiež, ako je ten film humorne odľahčený. Hádam jediná moja menšia výčitka smeruje k hudbe, ktorá je väčšinou taká jednoduchšia, skandovaná (paradoxne práve pieseň takéhoto typu obdržala Oscara). Mrzí ma to o to viac, že ja som v podstate milovníkom indickej hudby, ktorá vie byť skutočne nádherná (krátkou ukážkou je spev toho dievčatka).     "He said that an Indian's Life is not worth a bullet. So how will this bullet earn its value? When it comes out of your gun and pierces an Englishman's heart." ()

Reklama

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Vskutku úchvatná podívaná! S.S. Rajamouli opět potvrdil svoji vyjimečnost a skutečný filmařský um. „3R“ tak dozajista dokáže oslovit publikum po celém světě (jako například majestátní Baahubali), které jinak o indickou kinematografii nejeví absolutně žádný zájem. Určitě tomu napomůže i hojný výskyt „bílých tváří“ a příběh, kterému lze jasně porozumět i bez dodatečných informací o historii, náboženství a celkových společenských poměrech v Indii, aneb „jak to chodilo a chodí“. Bohužel je zde obsažen (opět, zas a znova) stejně hloupě jednostranný přístup k Britům, jako ke ztělesněnému zlu na zemi. Je to tak prostě jednodušší a chápou to tak všichni. I v poslední vesnici i v sebemrskačském západním světě. Ach jo... Alespoň sem byla zařazena jedna „hodná bílá“ postava, asi „chyba v programu“. Příběh jako takový se mi moc líbil. Mám jen dvě závažnější výtky. První se váže k „souboji“ v tanci, ve kterém vyhrál indický „dupák“. To bylo k celku dosti degradující a laciné. Druhá se nachází po „vyvražďovačce“ v lese v závěru při útoku na palác. O tom mohu napsat to samé. Jiné věci a „podivnosti“ neřeším, tak to prostě v indických filmech chodí. Uvykl jsem na ně a bez nich by mě to snad ani nebavilo. Zalitoval jsem, že nebyly více ošetřeny vzájemné vztahy mezi postavami. Když pominu ústřední dvojici, bylo to po této stránce velmi ploché. R. Charan a N. T. R. Rao Jr. byli výborní. Hostující hindské hvězdy děj jen doplňovaly, což bylo v případě A. Bhatt škoda. Hudba se mi líbila, hlavně doprovodná. Písně samy o sobě mohly být určitě silnější a naléhavější. Ale což, jednoznačně mimořádný filmový zážitek za pět hvězd. Doporučuji všem. ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsem sice expert na indický film, ale mám za sebou odhadem určitě aspoň dva tucty ''bollywoodských'' kousků všeho druhu, takže mám s čím srovnávat. V tomhle případě jsem se nechal naivně navnadit na jméno režiséra, z jehož dílny jsem viděl už geniální Eegu a vynikajícího Baahubaliho. Ale jeho nejnovější výtvor je bohužel tak dementní paskvil, že mi teď hnul pajšlem natolik, až se ho štítím i komentovat. Tendenční, šovinistické svinstvo v duchu té nejprimitivnější protikolonialistické propagandy, jakou si vůbec umím představit, s totálně idiotskou zápletkou a tak ultrablbým dějem i dialogy, až bych zvracel. A tenhle filmový hnůj je tu prosím vysoko v červených číslech. Inu hlas lidu... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jediné, co tomu chybí, je větší chemie mezi hrdiny, jak se tak říká. Nějak tak jsem jim to kamarádství zas tolik nevěřil, přestože individuálně naprosto fungují. Jinak asi není, co nového říct. Je to velké, je to silné. Bavili mě Britové pojatí jako nacisti z Indiana Jonese. Všechno je to velmi osvěžující. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu RRR byl původně jen názvem pracovním a písmena R mají odkazovat na jméno režiséra a hlavních hvězd  – S.S. Rajamouli, Ram Charan a Rama Rao Jr. Ovšem fanouškům se líbil natolik, že se producenti rozhodli jej zachovat a název se poté přizpůsoboval tak, aby zapadl do RRR, a to i přesto, že název má poté rozdílný překlad (Rise, Roal, Revolt v hindštině, Raudraṁ Raṇaṁ Rudhiraṁ v telužštině, Rattam Raṇam Rauttiram v tamilštině, Raudra Raṇa Rudhira v kannadštině a Rudhiram Raṇam Raudhram v malajámštině). (marrjaana)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Reklama

Reklama