Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Na Kevina jsem narazil asi tak ve stejném věku, jako on vystupoval v seriálu, asi tak ve dvanácti (asi i dříve). Dávám samozřejmě za pět, tento seriál splňuje vše, co od seriálu chci. Připomíná mi trochu Forresta Gumpa (svojí měkkostí, která přesto dokáže sdělit tolik závažných a zajímavých věcí). Tohle není jen tak nějaký seriál, je unikátní svým poselstvím let 60 a spoustou dalších věcí. Těžko se mi to u tohoto kousku definuje, docházejí mi zde slova. Ale je opravdu dobrý. ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Inteligentní soap opera. Amerika šedesátejch let očima dospívajícího kluka. Musím se ale přiznat, že jsem to moc nesledoval. Proč taky. Kulturně je to docela jinde a zrovna jsem taky dospíval -měl jsem tedy svých starostí dost a vtipné mi nepřišly. Seriál byl spíše pro starší. Každopádně si ale zaslouží metál - společně např. s East Enders. ()

Reklama

ivamka 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd je málo, protože ten kluk je symbolem mládí, dospívání , kopanců a drobných úspěchů, které je provázejí. Není to typický dětský seriál, ale spíš pro všechny věkové kategorie. Všechno mělo zvláštní atmosféru. Vypravěč v pravou chvíli propojil jednotlivé obrazy. Trošku dojemné hlavně však veselé příběhy, které pokaždé něco připomenou. Mi se líbil Kevinův otec, který byl dobrák tak trochu jako velký Kevin a Kevinův bratr ho párkrát pořádně doběhl. Kevinův brácha je starší a větší hajzlík, než Kevin, ale v jednom díle překvapí, že má taky dobré srdce. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství. Když jsem v podvečer přepnul televizi a viděl, že zrovna hraje Kevin Arnold se svými patáliemi, rád jsem se díval. Velký kus nostalgie. Závěr mi ale utekl, takže jak to s Kevinem a Winnie dopadlo, jsem se dozvěděl až po letech. Dost možná inspirace pro jeden nejmenovaný pozdější sitkom. (49.) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nostalgický seriál. Amerika 60. letech viděna očima dvanáctiletého kluka. Příběh nejen o dospívání. Seriál měl velmi vysokou úroveň po celou dobu svého trvání. Jeden z mých hodně oblíbených seriálů. Báječná léta mě dokázala připoutat k obrazovce a hned tak se od neodrthnout. Neuškodila by repríza. Při vyslovení názvu mě napadnou dvě postavy, asi nemusím připomínat, že jde o Vinnie a Kevina. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • Byly vyrobeny tři různé verze úvodní písně „With a Little Help from My Friends“, kterou nazpíval Joe Cocker, ale je to původní song od kapely Beatles. (Trajektt)
  • Malého špunta s lukem a šípy, který pospíchá na střelecký kroužek, si zahrál Ben Savage, bratr představitele hlavní postavy Kevina Arnolda – Freda Savage. (Luxocculta)
  • Každá ze škol, které postavy v seriálu navštěvovaly, střední škola RFK, střední škola Lincoln a vysoká škola McKinley, byla pojmenována po amerických politicích, kteří byli zavražděni. (Trajektt)

Reklama

Reklama