Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Tyhle povídky pro mě znamenaly tak-zvaně střípky toho co se do filmového Matrixu a pokračování nevešlo a byla jsem velice spokojená s opravdu velice zdatně a řemeslně odvedenou prací,která místy doopravdy brala dech. Z celých 9 povídek mě nejvíce zklamal SVĚTOVÝ REKORD,který mi nesedl jak dějem tak samotným zpracováním (za ***).Poté PŘIJIMACÍ ZKOUŠKU a PROGRAM bych hodnotila do dokonalosti nedotaženými takže za ****.U zbývajících 6 povídek převažuje plný počet,a víc než pět hvězd (kdyby to tak šlo) bych dala DRUHÉ RENESANCI 1. ČÁSTI a 2.ČÁSTI a DETEKTIVNÍMU PŘÍBĚHU u kterých mi ohromením padala čelist. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Animovaný sběr útržkovitých poznatků, ale i doplnění základních znalostí o místě zvaném Matrix. Divák si může užít důsledky namyšlené nadřazenosti lidské rasy nad opovrhovanými stroji, trochu boje mezi znepřátelenými stranami a spoustu úžasné animace, jejíž exhibiční úlety však občas trochu brzdí příběh. Pro můj pokřivený úhel pohledu byly nejlepší povídky - Detektivní příběh a Světový rekord. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Vynikající projekt, celý svět Matrixu tímto dostává novou dimenzi. LAST FLIGHT OF OSIRIS (***) - Úvodní a pilotní díl je ale spíše zklamání. Tenhle snímeček trpí podobnými neduhy jako Final Fantasy. Animace je výborná (ještě lepší než FF), ale je to chladné, bez emocí, ničím to nezaujme. SECOND RENAISSANCE I&II (*****+*****) - Předčasný vrchol celého pásma. Strhující a velmi temné vylíčení událostí, které vedly k zotročení lidstva. Nic není černobílé, ukazuje se, že lidé nejsou tak docela bez poskvrnky a svůj osud si vlastně zasloužili. KID´S STORY (****) - Zajímavé výtvarné zpracování, ale tenhle příběh nepatří mezi ty, které se vám v hlavě udrží po delší dobu. PROGRAM (*****) - Další mistrovský kousek, výborná studie na téma pokušení a síla vůle. Skvělé rozuzlení. WORLD RECORD (***) - Určitě nejhorší díl, který bych tam klidně mohl postrádat. Nehezké výtvarné zpracování a uhozený příběh. V závěru jsem se přistihl, jak volám "Run, Forrest, run!":) BEYOND (*****) - Druhý vrchol, originální a úsměvný, až roztomilý příběh a vskutku krásné zpracování. DETECTIVE STORY (*****) - Stylová noir detektivka. Kreslená Trinity je hezčí než živá:) MATRICULATED (****) - Trochu rozpačitý závěr. Spíš než o příběh je o přehlídku psychedelické virtuální reality (takový AniTrávníkář). Ale hezky se na to kouká ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela pecka. Divím se, že jsem se k tomu dostal tak pozdě. Celé se to skládá z 9-ti krátkých příběhů. Každý je jinak graficky zpracovaný. Děj se odehrává jak před, během, tak i po filmech. Nejvíc se mi líbily obě Druhé renesance. Konečně vím, jak ke všemu došlo. Lidi si za to vlastně mohli sami svou paličatostí a panovačností. Nadvláda strojů byla jen otázku času. V některých příbězích se objeví i Trinity nebo Neo. A celé to doprovází klasická matrixovská hudba. Snad se bratři Wachowští pustí ještě do nějakého filmu. :) "Stroje si vytvořily vlastní národ s názvem 01." ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Parádne myšlienky súvisiace s rozlišovaním medzi snom a realitou či s možnosťou zhodnotiť pozíciu ľudstva na tomto svete. Keďže je však film rozdelený na viacero poviedok, nezaujali ma všetky. Najmä noirovská atmosféra, rozvinutie podstaty Matrixu či zhubná sila mocných technológií, ma úplne ponorili do deja a terminátorská vidina je v niektorých silných momentoch očividná. Japonskému anime však neviem vždy prísť na chuť a zatiaľ čo sú ostatní uchvátení z grafiky a vizuálneho aspektu, mňa prekvapivo niektoré scény odpudzovali a nudili. Nemuselo to byť animované, skôr by som prijala hraný film, ten scenár je totiž neuveriteľne výpovedný. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)
  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)

Reklama

Reklama