Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (716)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Malcolm´s Eleven.. Mangold není žádný režisérský ořežprut, co by nezvládl navodit thrillerovou atmosféru či neuměl účelně pracovat s flashbacky, o tom žádná. Cusack je tady výborný a to přitom kdyby mi chtěl vnutit svůj autogram, tak ho odmítnu (no, možná bych si ho vzal a pak vyměnil za deset podpisů Hanky Zagorové). Jenže, i když podobné náměty zbožňuji a vždycky si dávám v rámci vychutnání detailů repete, u Identity mě to nelákalo. Logické nesrovnalosti ignoruji, protože v tom domě, co vám roste na krku, je dovoleno vše, avšak celá historka mi přišla jako by násilně vykáceli tři hektary lesa, jen aby postavily psí boudu a pak, v rámci závěrečného Dickensovic Olivera, jí nainstalovali na stříšku satelit.. Onen háj pomerančovníků mi asocioval milovníka citrusů B.De Palmu a jeho Kainovu výchovu s J.Lithgowem. Ten se tehdy také nebyl schopen sám sebe dopočítat. Náhoda? ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Počiatočné vtiahnutie do deja a narastajúce mystérium okolo vrahovej identity sú úžasné. Ale v poslednej tretine, kedy sa začnú vykladať karty na stôl, sa z roztomilého vzdaniu holdu Hitchovmu Psychu stáva nezvládnutý spatlanec snahy o čo najväčšie šokovanie a borenie klišé. Spočiatku silné 4*, po závarečnej vsuvke rozpačité 2*. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl poprvé, přišel mi děsně cool. Nyní spíš nemůžu nevidět sbírku divně se chovajících postav s příběhem, který je i na typické hollywoodské zjednodušování dost velký nesmysl. Závěrečný zvrat je vlastně docela úlet, ale i různé smrti postav jsou dost absurdní - samé neskutečné náhody, nad kterými se nikdo nepozastavuje. Nefunguje to, ani když už znáte předem pointu (což jsem tentokrát znal). Na druhou stranu je to ale taky solidní zábava s fajn herci. Jen dost béčkového charakteru. (5/10) ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Strhující, napínávé, atmosferické. Skvělé herecké výkony (hlavně John Cusack jede) podtrhují barvitou mozaiku možná až příliš komplikovaného "detektivního" příběhu, kterému paradoxně stojí v cestě ten, kdo ho sám stvořil. Jakkoliv na mě Identita zapůsobila svou závěrečnou pointou, při ohlédnutí zpět je mi z ní spíše smutno - završení mohlo bý podáno mnohem působivěji v duchu detektivek ze staré školy a celku by to uškodilo mnohem méně než rádoby zajímavá žánrová obroda, která působí všelijak, jen ne nenásilně. Skvělá vizuální stylizace, znamenité flashbacky s precizní návazností, hlášky, to všechno dělá z Identity něco víc. Něco, na co si mohla (a moc moc chtěla) sáhnout, ale spadla z žebříku a scénárista jí ještě udupal. Stále však precizních 70%, originalita se cení... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Mně osobně to moc nebavilo, obsazení mi bylo spíše nesympatické, děj podle mě není zrovna nějak extra zábavný, a celé to na mě působilo strašně lacině, pomalu jako nějaký televizní film natočený s pár kulisami a béčkovými herci (John Cusack jako jeden příklad za všechny). Vidět to tenkrát v kině asi mohlo být fajn, ale koukat na to dnes mi už přijde spíš jako ztráta času. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Celá jména postav z hotelu zní: Edward "Ed" Dakota, Samuel Rhodes, Paris Nevada, George York, Alice York, Timmy York, Larry Washington, Caroline Suzanne, Virginia "Ginny" Isiana, Lou Isiana a Robert Maine. (HappySmile)
  • Několik filmových kritiků si všimlo podobnosti Identity s fiktivním filmem "The 3", o němž se mluvilo v Adaptaci. (HappySmile)
  • Kniha v Edově autě, kterou můžete vidět, když zvedá Paris, je "Bytí a nicota" od Jeana-Paula Sartera. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama