Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv John McClane má potíže se svou dcerou Lucy, a když ji vytáhne v noci z přítelova auta, jejich vztah se tím rozhodně nezlepší. Hned nato je John vyzván nadřízeným, aby vyzvedl hackera Matta Farrella a dopravil ho do Whasingtonu na oddělení počítačové bezpečnosti FBI. John najde Matta doma, ale než stačí byt opustit, jsou napadeni ozbrojenými muži a dojde k přestřelce... Matt je počítačový génius, ale ze střelby je vyděšený. Navíc mu nedochází, že se někdo snaží zabít jeho. McClane mu to vysvětlí a dopraví ho na FBI do střediska počítačové bezpečnosti. Z médií se zatím hrnou zprávy o problémech s počítačovým systémem a padá jedno odvětví za druhým. Matt zjistil, že se jedná o takzvaný kybernetický výprodej. Velitel bezpečnostního oddělení Bowman Matta umlčí, ale McClane je zvědavý, a tak mu Matt po cestě do jiného střediska FBI vysvětluje, oč jde. Jejich auto je však cestou napadeno a řidič zabit. McClane začíná být hodně naštvaný, ale nechápe, co všechno se děje... Mattovi už je jasné, že se někdo naboural do systému – ne jen do jednoho odvětví, ale do všech –, aby mohl určovat pravidla hry. Kromě vyřazení počítačové sítě jako takové je už vyřazena celá dopravní infrastruktura i komunikační sítě. Podle Matta bude teď na řadě ovládnutí východního uzlu, který zajišťuje dodávky elektřiny... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 410)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Skvelý Bruce Willis a až šokujúco nadupaná, priam až novátorskými postupmi v snímaní akcie zaváňajúca Wisemanova réžia (strašne sa mi páčilo, že je to všetko také dynamické a rozpohybované a pritom si to nepomáha "greengrassovsky" roztrasenou kamerou, ktorá už mi začína pripadať ako akčné klišé). Počas filmu som si viackrát povedal: "Tak toto neberiem!" (závany pátosu v dialógoch, prestrelené CGI v tuneli), ale nakoniec som vyšiel z kina s výborným pocitom tak na úrovni 8/10. Rozhodne zatiaľ najlepší z tohtoročných letných blockbusterov a vyzývavá rukavica zacapená do Bayovej tváre - a tým teraz nemyslím konkrétne súboj Pasce s Transformermi, ale Lenovej a Michaelovej réžie, pretože Bay konečne našiel zdatného konkurenta. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Plno lidí očekávalo z téhle pasti možná to nejhorší, co se čekat dalo. Už jen fakt, že se dostala do kategorie PG-13 něco svědčí. Pak přišel trailer, který akčně nabytou podívanou dokázal u diváka uzemnit neskutečným způsobem a nakonec to završil scénou, kde auto najede na vrtulník a kompletně ho zdemoluje. Konečně po shlédnutí Smrtonosné pasti 4.0 můžu bez problému říci, že se jako pokračování povedlo i na úkor toho, že je omezeno právě dík PG-13 a není tak krvavá, brutální nebo dokonce agresivní jako její předešlé díly, což vůbec nevadí. To co film drží nad vodou je každopádně hlásící Bruce Willis a akční scény, o kterých se samotní autoři chlubily, že s přicházející novou digitální technologií vzniká nová éra akčních scén, které budou bít tak dokonale do očí až si je radostí vykoukáme a musím se přiznat, že jsem se chvílema opravdu nestačil divit. Jenže právě akce a McClane je opravdu to jediné na co se v tomto filmu těšit. Samotný příběh za moc nestojí a spíš v nepřetržité akční jízdě dost překáží. To nemění fakt, že tento film přichází s něčím absolutně novým, neokoukaným a tak realistickým, že se nad akcí budete rozplívat tak příjemně jako já. --- Právě si sejmul vrtulník autem - Došly mi náboje ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Jupíjajej, ty blbečku! PRÁSK!! Tak přesně tohle bych řekl Wisemanovi, kdybych ho potkal. Jenže ho nepotkám, protože se parchant schovává a třese strachy kdesi uprostřed té díry USA. To co téhle sérii udělal, to se jen tak nevidí. Hyperakční look (filtry a kosmický střih) a hloupé dialogy (a monology navíc i patetické), předimenzované akční scény (všechny) a v určitých trikových sekvencích téměř gumovost herců (když různě poletovali z prava do leva při soubojích a výbuších), nulový příběh (bez jakékoliv lepší hlášky nebo vtipu) a vykrádačky na každém kroku (začátek s dcerou zapírající otce jako z Posledního skauta, občasné scény jakoby okopčený z předchozích dílů viz jméno Lucy Gennero a že teď už to neplatí a nakonec jsem si připadal sebeobětovaně, jako v Armageddonu). V každém akčním filmu je spousta nelogičností, ale v této sérii aspoň nikdy tolik neřvaly do okolí (tedy takto, když někdo spadl z dvacíti metrů na beton, už tam zůstal ležet, nebo když do něj narazilo auto a potom mu rozdrtilo nohy při nárazu o stěnu výtahu, už nekopal atp). Jediným tahákem tohohle filmu je Bruce Willis, ale ani jeho charisma nedokáže utáhnout tuhle okleštěnou verzi Big Bad Johna (v česky dabované verzi mě dostalo slovo "srajda"). A John je vlastně kromě chvilky osaměle patetického monologu v naprosté pohodě. A aby ne. Kolik dostal za tuhle roli? Dvacet, třicet milionů dollarů? Taky bych byl v pohodě a ani by mi nemuseli dávat dubla. Nejhorší díl serie, řekl bych takový malý americký Kameňák. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Bezpohlavní selanka pro děcka. Nevadí mi, že si Smrtonosná past došla pro rating PG-13, ale ani po "jiných" trailerech jsem prostě nedokázal překousnout to, že Past natočili zcela bezpohlavně. Nejde o explicitní fuckování a zkrvavené tílko, ale o to, že Hunt, Bourne a Bond si i bez masa a krve docválali k silným emocím, a tedy i k tomu, že jejich poslední akce měla ohromný náboj. McClaneovi se naoko dostáváme ještě víc pod kůži (díky dceři, hrdinům a ochraně "téhle země, těchhle lidí"), hloupoučký scénář se ale víc soustředí na rádoby efektní čachrování s vybuchující ropou a dotírající stíhačkou, což jsou momenty nejen přepísklé a "akčně-blbé", ale hlavně úplně zbytečné a pro mně silně nezábavné. Wiseman má nesporně cit pro kinetiku a z jeho kroužící kamery se příjemně shlíží na auta a všemožná zasunující a vysunující se udělátka, přesto jsem si několikrát přál McTiernanův návrat... pro ten závan komornosti, zemitosti, pro Johna, který nepřipomíná šaška v cirkusu, jehož primárním úkolem není metání hlášek, ale opravdu nakopání řitě všem těm padouchům. Nejsem tak velký staromilec, ale nesmyslně natahované poskakování s Maggie Q (která nechá Willise ležet, on pak nechá ležet jí, aby nakonec vletěli do šachty a tam se zatraceně dlouho mlátili) mě prostě nebaví. Willis zůstal božanem, ale McClane se z naštvaného hláškaře vmáčknutého do pasti prostě změnil v týpka, co si to pohodově štráduje kamionem, volá si s Kevinem Smithem a vlastně stejně jako my ví, že se mu, jeho dceři i Justinovi Longovi vlastně nic nestane. Proto ta selankovitost, proto bezpohlavnost, proto vlažné hodnocení. Ve Wisemanově Smrtonosné pasti jsem čekal víc akce, víc nedolatelně efektních momentů a delší bitky se spider-boyem. Bez vnitřního náboje totiž všechny ty dějové věci okolo splývají v nekonečné přepínání vysílaček, vytáčení telefonů a naivní řešení hackerských fines. A McClaneovy vtipné bonmoty pro mě tu vatu nenačančaly dostatečně. Hype. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vydarený návrat Brucea Willisa, ktorého postava nestratila nič zo svojej pôsobivosti a aj po mnohých rokoch jej Willis dokázal vdýchnuť šarm a dôvtip. Ten je totiž pri scénach s dospievajúcou dcérou úplne jednoznačný. :) Akčné pasáže ponúkajú divákovi len to najlepšie a záverečná naháňačka na diaľnici mi ako milovníčke dokonale štylizovanej akcie maximálne vyrazila dych aj po tom všetkom, čo sa vo filmovom akčnom priemysle už vymyslelo. Navyše scenár, hoci je mierne hlúpy, poukazuje na dnešnú virtuálnu realitu, ktorá môže so sebou priniesť neblahé následky, aj keď viem, že o to v tomto prvoplánovom akčňáku nešlo :-) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (59)

  • Ve Francii byl film uveden pod názvem Die Hard 4.0: Return to Hell. (imro)
  • John McClane (Bruce Willis) si dělá z Matta Farrella (Justin Long) v jeho bytě legraci, že si ještě pořád hraje s panenkami. Bere přitom do ruky jednu figurku z kolekce G.I. Joe. Bruce Willis si shodou okolností o několik let později zahrál ve filmu G.I. Joe 2: Odveta (2013) generála Josepha Coltona, tedy původního G.I. Joea. (Seejey8)
  • Bruce Willis (John McClane) trénoval a pravidelne športoval každý deň niekoľko mesiacov pred natáčaním, aby si udržiaval výbornú kondíciu. (Greenpeacak)

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama