Reklama

Reklama

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod

  • Česko Řada nešťastných příhod (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Poté, co tři mladí sourozenci Baudelairovi následkem požáru jejich sídla osiří, jsou odvezeni ke svému vzdálenému příbuznému hraběti Olafovi (Jim Carrey). Olaf je však krutý a lstivý muž, který usiluje pouze o dědictví, jež má získat nejstarší Violet (Emily Browningová). Děti utečou a najdou útočiště u svérázného strýce Montyho (Billy Connolly) a následně u své úzkostlivé tety Josephine (Meryl Streep), ale Olaf je jim stále v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (639)

misterz 

všechny recenze uživatele

Dejová linka síce mohla byť o niečo pestrejšia, no užil som si aspoň tú vizuálnu nádheru prostredia. Z tohto pohľadu ide o fantasy ako sa patrí - dostatočne zaujímavé, dostatočne lákavé. Šikovne sa tu medzi sebou miesia rôzne prvky - napr. výdobytky súčasnej techniky a ich napojenie na historické prostredie, čo pôsobilo zaujímavým dojmom, ktorý často skĺzaval až do akejsi dekadencie. K tomuto dojmu samozrejme pomohla i výborne farebne zladená kamera, ktorá celú tú čudesnú krajinu kde sa postavičky pohybovali výborne dotvorila. Herecké osadenstvo bolo tiež sympatické - Jim Carrey pôsobil vo svojej negatívnej postave, ostatne tak ako zvyčajne, roztomilo chaoticky a humorne, a deti sa tiež celkom posnažili, hlavne malá E. Browning bola herecky zaujímavá. Len škoda, že ma snímok nechal pomerne chladným, a to i napriek tomu, že to začínalo tak smutne a končilo tak príjemne pozitívne. To je asi tým slabším príbehom medzi tým. No i tak spokojnosť, slabší nadpriemer. 70/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašně roztomilý film. Přičemž slovo "roztomilý" zde nepoužívám v negativním smyslu, tenhle film je totiž prost jakékoli infantilní kýčovitosti či laciného nadbíhání vkusu dětského diváka. Naopak, je to velmi chytrá, zábavná a dojemná podívaná, která mě bavila od začátku do konce. Naprosto nejvíc mě zde dostala jedinečná výtvarná stylizace, která je okouzlující - celý film je vizuální skvost a čistá radost pro oko - kostýmy herců, výprava, triková stránka, a v neposlední řadě příjemné překvapení z přítomnosti Tatry 603, která se sem nečekaně skvěle hodí. Další nadšení u mě vzbudilo herecké obsazení, Jim Carrey mě snad v žádné své roli nebavil víc než zde, a skvělí jsou i představitelé všech tří sourozenců Baudelairových (mimochodem, ohromily mě rty Emily Browning, z nichž jsem v každém záběru nemohl spustit oči!). Jsou to rození sympaťáci a celou dobu jsem jim fandil, pročež mě šťastný konec opravdu dojal. Báječný film, který mě na druhé zhlédnutí překvapivě bavil ještě víc než napoprvé, takže své hodnocení zvedám o jednu hvězdu. Nemůžu si pomoct, ale teď bezprostředně po doběhnutí závěrečných titulků, které jsou mimochodem stejně skvostně výtvarně stylizované jako celý film, jsem z Řady nešťastných příhod opravdu nadšený. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha spojující atmosféru starých gotických hororů s dobrodružstvými Julese Verna, zápasí v zahraničí o přední příčky s Harrym Potterem. Film se nachal inspirovat prvními třemi knihami (z 12) .Nesoulad s knižní předlohou je asi jediným velkým problémem snímku. Jinak se režisérovi Bradu Silberingovi (Město Andělů, Casper) podařilo obdařit film černým humorem, krásnými obrazy a skvělým hereckým obsazením. Tomu vévodí Jim Carrey v roli Olafa, skvěle mu sekundují Meryl Streep, Billy Connoly a hlavně dobře obsazení dětští herci. Myslím, že v případném pokračování by bylo co vylepšovat, ale nemění nic na tom že Řada nešťastných příhod je dobrý film. I když nemá šťastný začátek ani konec... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Podobně jako novější filmová adaptace Stopařova průvodce po galaxii i Řada nešťastných příhod trpí dosti podobným problémem, který je poměrně silná provázanost s knihou. Ať už Lemony Snicket napsal co chtěl a jak chtěl, je jisté že toto „oživnutí písmenek“ si užijí spíše čtenáři, kteří se asi mnohem lépe vyznají v charakterech jednotlivých hrdinů a hlavně v ději, který snad jako by byl dosti necitlivě sestříhán se odvíjí sice rychlým tempem, ale při jeho vnímání jsem občas musel díky vlastní fantazii překlenou poměrně dost „děr“. Rozhodně však nejde zatratit celková audiovizuální forma, v níž se vyřádili hlavně výtvarníci, kteří se dle poněkud dekadentně odvíjeného režisérova taktu (a pravděpodobně i knižního, když se hlavní hrdinové jmenují Baudelairovy) vyřádili hlavně na viktoriánských budovách a hned za nimi zase trikaři, kteří připravili velmi opulentní scénografii, která jako by z oka vypadla Adamsově rodině – na postu výkonného producenta najdeme Barryho Sonnenfelda, takže každý si dá dvě a dvě dohromady. A už vůbec nejsou k zatracení samotní herci, ať už trojice malých Baudelairovců, hlavně malá Sunny je dokonalá, a samozřejmě Jim Carrey, který si opět dokázal svým mimicko - pohybovým uměním získat diváka na svou stranu. Inu, Řada nešťastných příhod je sice hezké pokoukání, ale absence logicky odvíjeného děje jí vysloveně škodí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Namiesto niektorej klasickej sviatkovej rozprávky si odteraz budem púšťať túto pohodovú fantasy odpočinkovú baladu. Čarovná rodinná zábavička s pohodovou dávkou dobrodružného napätia a krásnych farebných škál, či kostýmových doplnkov. Mohli by natočiť pokračovanie. Hlavne kvôli Carreymu, ktorého chcem vidieť len v takýchto a vážnejších úlohách. 90%. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně na přejezdu pan Poe (Timothy Spall) nacpe zavazadla dětí do zadního kufru auta. Jenže tam má Tatra 603 motor. (brok1)

Související novinky

Lemony Snicket se vrací

Lemony Snicket se vrací

05.09.2015

Populární fantasy Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod se bohužel nikdy nedočkala pokračování. Tržby nebyly tak velké, aby pro studio Paramount dávalo finančně smysl, fanoušci hraběte Olafa ale… (více)

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Reklama

Reklama