Reklama

Reklama

Voyagers - Vesmírná mise

  • Česko Vesmírná mise (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V roce 2063 Zemi sužují nemoci a sucho. Šanci na záchranu lidstva vidí vědci v kolonizaci jedné vzdálené planety. Ze Země odstartuje raketa se speciální misí. 30 chlapců a dívek, narozených ze zkumavky, bez rodin, je vychováváno v izolaci vesmírné lodi a připravovaných na život ve vesmíru. Pravidelnými dávkami speciální drogy jsou zbavováni veškerých emocí a pocitů. Nikdo z nich netuší, že mají pod dohledem posádky v průběhu letu dospět a zplodit potomky. Nikdo z nich netuší, že cesta bude trvat 86 let a oni tedy domov nikdy nepoznají... Když několik z nich odhalí tajemství mise a účinky drogy, rozhodnou se vzepřít. Izolace uprostřed nekonečného vesmíru probouzí vztek, chtíč, nenasytnost a strach. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (171)

borec999 

všechny recenze uživatele

Ničím neurážajúce ale ani neoslňujúce sci-fi na tému: ľudia sa bez pravidel,disciplíny a autorít správajú ako bezcitné hovädá. Nič čo by sme nevedeli, nič čo by sme predtým nevideli spracované lepšie. Od nižšieho hodnotenia Voyagers zachraňujú najmä herci, konkrétne obstojný Colin Farrell a najmä Lily Depp, ktorá si myslím že má potenciál na slubnú kariéru a evidentne zdedila nejaký ten talent po otcovi. Celkovo žiadna katastrofa, no ani žiadny zázrak a len film na jedno pozretie s pár hluchými, resp. nudnými miestami. Potenciál bol určite väčší. 50% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Poměrně krátká sci-fi s jednoduchou premisou, v níž se ale bohužel pere více protichůdných věcí naráz. Na jednu stranu se to snaží prokreslovat postavy a klást otázky o budoucnosti lidstva, na tu druhou tam pobíhá banda teenagerů s nimiž mlátí hormony, přičemž skutečnou obětí je tady scénář, jenž nedokáže žádnou z těch věcí vytěžit naplno, navíc se v něm objevují logické lapsy a s ubíhajícím časem je průhlednější a průhlednější. Není to vyloženě špatný film, jen zároveň není ani moc dobrý. 6/10 ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Soudě podle hodnocení zde, na Imdb a RT jsem od Voyagers čekal horší kousek. Zároveň tím však nechci říct, že by mě Burgerův film nějak výrazně uchvátil. Samotný námět měl rozhodně potenciál, který se však ztratil ve zpracování, jež mohlo více (či divácky atraktivněji) pracovat s postavami, prostředím vesmírné lodě bez úniku a celkově s budováním atmosféry. Voyagers poukazují na to, jak mohou lidmi hýbat (ne)chtěné emoce, a jak lehce lze lidmi manipulovat, chopí-li se moci narušený (rádoby) "alfa-male", který umí využít strachu a nevědomosti. Chybí tomu sice ona kýžená "vesmírná stísněnost a beznaděj" (viz Vetřelec, Gravitace či Život) a syrovější zpracování, upozaděné kvůli orientaci na mladší publikum, ale i tak se jedná o solidní tříhvězdičkovou jednohubku. P.S. Porovnání s Pánem much, kterého jsem tedy (zatím) nečetl, ani neviděl, je na místě! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Blbci letí vesmírem, libido jim hárá, hádají se s Farrellem, charakter jim chátrá." Nechtěná komedie o tom, že ve vzduchoprázdnu není opravdu nic, čili ani logika, a že v rourách vzduchotechniky dnes místo zlého Vetřelce lezou jen hodné, blbé klony, prchající před ještě blbějšími klony, pro změnu zlými. K tomu jim, v "hutné atmosféře", vesele pobzukují Goldingovy mouchy, spíš tedy jen octomilky, "filozoficky zploštělé" jak ploštice obecná, nesměle tam vrčí "zvířata v nás" se "sociologickým přesahem" a výkvět lidstva, určený k vysemenění na cizí planetě, je reprezentován 30 dětmi s jednociferným IQ. Těm navíc scenárista, s IQ ještě nižším, vkládá do úst dialogy jak z argentinské telenovely, popřípadě (asi kvůli vyvážení kosmické lodi) děsně uvědomělé kecy. Prý "nadčasové poselství", pche. Jen juvenilní romance o osiřelých zpovykaných školáčcích. Abych jen nehaněl, to neohrabané ošmatlávání adolescentů a první přeskakování jisker bylo slibné, chlupy na předloktí se zježily i mně. Bohužel, verbalem slibovaný "Vesmírný swingr 1" se nekonal, což mě zklamalo a rozrušilo. Bróm do čaje mi včera došel, jdu se uklidnit roztokem skalice modré. Dvěma panáky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Byl jsem mile překvapen, že navzdory zdejšímu nízkému hodnocení a mladé herecké sestavě se jedná o více méně zdařilé sci-fi, které by se klidně mohlo jmenovat Lord of the Flies in Space. Neil Burger dokázal vytřískat potřebné emoce, solidní atmosféru a místy se jedná o prakticky dokonalou ukázku toho jak šikovný a talentovaný tvůrce dokáže poutavě točit. Neil Burger se pro sci-fi zkrátka narodil. Tenhle film určitě hodně pozvedl. 60% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v rumunské Bukurešti. (BMW12)
  • Za VFX efekty ve snímku je zodpovědné pražské postprodukční studio UPP. (EndyseQ)

Související novinky

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

25.06.2020

V Hollywoodu se čerstvě rozdávaly nové projekty a dva z nich teď přistáli v rukou velice šikovných režisérů. David Leitch (John Wick, Deadpool 2) se upsal režii snímku Bullet Train pro Sony Pictures.… (více)

Reklama

Reklama