Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Adela (Ana de la Reguera) s manželem úspěšně ilegálně pronikli z Mexika do Ameriky, mysleli si, že mají vyhráno. Oba si našli práci a začali vést poklidný život. Ten i jim každoročně narušuje Očista, morbidní tradice, která vždy na dvanáct hodin promění Spojené státy v peklo plné bezpráví. Nepracuje ani jedna ze složek záchranného systému a všechny zločiny, včetně těch nejtěžších, jsou zcela legální. I tuhle „nepříjemnost“ ale Adela dokázala vyřešit tím, že se s mužem vždy ukrývají ve spřátelené komunitě, která ví, jak se proti případným útočníkům bránit. Ve chvíli, kdy se rozezní spásné sirény, informující o ukončení Očisty, veškeré drama rázem končí, posbírají se ranění a mrtví, opraví se škody a jede se dál. Pokud se ovšem někdo nerozhodne v řádění pokračovat bez ohledu na následky. A když takový nápad dostane víc lidí najednou, je krvavá lázeň, ve které válčí všichni proti všem, nezastavitelná. Kdo chce přežít, musí mít buď ostřeji nabito, nebo využít krátké okno, během kterého nechává dobrotivá mexická vláda otevřené hranice americkým uprchlíkům. Život je prostě plný paradoxů. Adela by mohla vyprávět. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Že je koncept Očisty po stránce logiky dementní jsem si už tak nějak zvykl, ale přesto je na této netradiční postapo vizi cosi zvláštně a nepříjemně děsivého. Při každém náběhu nouzového vysílání a hlasité siréně oznamující začátek očistné noci mě dokáže fest zamrazit. Už od svých počátků je tahle série viditelně béčková a jinak tomu není ani tady, ale musím říct, že po poklidnější úvodní půlhodince to chytne drajv. Po akční stránce se tvůrci tentokrát dost vyšvihli a i přes slabší efekty natočili fest zábavný akčňák a škoda, že nemá celý film takové grády jako jednozáběrová procházka bitevní vřavou v ulicích El Pasa. Co do příběhu je to sice hodně přímočaré a závěr působí trochu useknutě, ale cením, že tvůrci se stále snaží sérii někam posouvat a doufám, že příště v plné parádě navážou tam, kde tady skončili. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....až na hlavnú predstaviteľku všetko "ksichty jak z oblasteného divadla v Tijuane a Severnej Dakoty" -proste nevýrazné,nezapamätateľné, bez osobnosti ....námet ok zaujímavé ,ale potom tí ľudia kdesi putujú a neviem načo - veď mohli byť v svojom chránenom ranči resp. mali tam mať dávno vybudovaný železobetonový kryt.....a možno nato i mysleli :) ale to by bol už iný príbeh a nemohli by behať ako splašení....áno dá sa to pozrieť ,ale ...nič moc..... ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V Amerike sa k moci opäť dostane zoskupenie NFFA a obnoví tradičnú Očistu. Tentokrát sa do problémov dostanú prisťahovalci, na ktorých majú zálusk šialenci, ktorí chcú vyčistiť Ameriku od všetkého nečistého. - Prekvapivo podarená časť, ktorá mala byť záverom The Purge série, ale keďže sa z toho peniaze stále sypú, James DeMonaco sa dal Jasonom Blumom nahovoriť na ďalšiu časť. The Forever Purge nie je velmi hororová časť, ale dej je nabitý akciou, takže to až tak nevadí. Velmi mi sadli postavy, či už išlo o američanov z farmy, prisťahovalcov z Mexika alebo domorodcov z rezervácie. Dal by som aj štyri, nebyť toho otravného woke podtextu a otrasného záverečného songu od Snow Tha Product. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Očistecký speciál na Den nezávislosti, a díkůzbraní, je asi nejpovedenější epizodka ze všech dílů. Máme tu opět "realistickou" lidskou formu, když už se to s hyper-korektností, fakt už přežene, a když 99% bílých, heterosexuálních, nemenšinových, fašistických jižantů, vezme do ruk svůj pohled na věc, a očista neočista, vyhladí se hezky postupně celá ta hnědá cházka. Těch dvě sta let utlačování a potlačování horké páry v kalhotech, a hlavně páry v koltu, už trvaly strašně moc dlouho, a teď ta Očista neskončí. Jo, to nezní úplně špatně, ale vždycky se najde to ale. Minulé díly spíš urážely svou debilitou. Už samotný Očista je tak nerealná a absurdní píčovina, ale vést opět rubriku "proč je Očista spíše látka do Diznyovky", by byla zase na dost dlouho, a stejně bych nebyl ani sám. Hlavně proč jsem i byl pětkou překvapen, že se to jakože, snaží od minulých partů trochu vyhýbat. Udělat si takové hrátky s Očistou, třeba i v Mexiku, by byla taky prča, ale tomu se neříká Očista, ale denní pořádek.. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Možná úplně nejzábavnější Očista z celé série, nad kterou jsem po posledním díle skoro lámal hůl. Naštěstí tahle blbina jede od poněkud pomalého začátku na vysokooktanovém krvavém vozidle, nezastavuje dokud nedosáhne kýženého cíle v Mexiku. Tohle se asi bílým otcům zakladatelům líbit nebude, každopádně rejža evidentně ví, že musí přijít s něčím neokoukaným a tak do nás leje jednu vizuální fíčuretu za druhou. Velká spokojenost a velké překvapení. 75% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Severoamerické tržby byly 44,5 milionu dolarů, celosvětové pak 77 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 18 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reklama

Reklama