Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Adela (Ana de la Reguera) s manželem úspěšně ilegálně pronikli z Mexika do Ameriky, mysleli si, že mají vyhráno. Oba si našli práci a začali vést poklidný život. Ten i jim každoročně narušuje Očista, morbidní tradice, která vždy na dvanáct hodin promění Spojené státy v peklo plné bezpráví. Nepracuje ani jedna ze složek záchranného systému a všechny zločiny, včetně těch nejtěžších, jsou zcela legální. I tuhle „nepříjemnost“ ale Adela dokázala vyřešit tím, že se s mužem vždy ukrývají ve spřátelené komunitě, která ví, jak se proti případným útočníkům bránit. Ve chvíli, kdy se rozezní spásné sirény, informující o ukončení Očisty, veškeré drama rázem končí, posbírají se ranění a mrtví, opraví se škody a jede se dál. Pokud se ovšem někdo nerozhodne v řádění pokračovat bez ohledu na následky. A když takový nápad dostane víc lidí najednou, je krvavá lázeň, ve které válčí všichni proti všem, nezastavitelná. Kdo chce přežít, musí mít buď ostřeji nabito, nebo využít krátké okno, během kterého nechává dobrotivá mexická vláda otevřené hranice americkým uprchlíkům. Život je prostě plný paradoxů. Adela by mohla vyprávět. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

castor 

všechny recenze uživatele

Fíha, jsem překvapený, že se potkáváme už popáté. Duchovní otec série James DeMonaco se už nějakou chvíli stáhl pouze do role scénáristy, šílené nápady má ale pořád. Očista je tu proto, aby v té kouzelné Americe srazila kriminalitu na minimum (lidé se vybouří, rozsekají několik sousedů, přejedou pár bezdomovců a bude na rok klid). Jenže nově se povolené upouštění páry krapet zvrtlo. V Texasu našel domov mexický pár, který se snaží zapadnout, sledujeme i osudy rodiny bohatých rančerů. Jelikož krvavá řež po dvanácti hodinách nekončí, společně se pokusí pláchnout za hranice: ano (exprezident Trump), paradoxně za ty mexické. Několikrát se tak otřeme o národnostní menšiny, přijde pár „velkých“ myšlenek, každopádně všichni čekáme a doufáme ve stylovou béčkovou zábavu. Přijde, ale už dávno není cool a jen zoufale opakuje to, co možná fungovalo minule. PS: Vždyť ty márnice tohle nemůžou nikdy pojmout. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To jsou mi ale paradoxy. Kdysi se utíkalo do Mexika před rukou zákona, nyní za jejím bezpečným objetím.. DeMonacovo vemeno je vytahané až k podlaze a hodnoty akcií firem vyrábějících neprůstřelné žaluzie lámou rekordy, jenže i přes atraktivní vizuál, který se to občas nebojí vytáhnout na denní světlo, se není čeho chytit. Napětí nic, nápad nic, postavy jedno velké nic. Navíc ty vzorce rasy a morální integrity.. Zatvrzelé to zase o něco více zatvrdí, ty s kritickým myšlením a schopností nadhledu otráví. Ještě nebyli terčem Eskymáci a důchodci hrající bingo.. ()

Reklama

LND 

všechny recenze uživatele

Film přesně dle očekávání – přeakčněná americká volovina, která vůbec nemá patu a vlastně ani hlavu. Tím nechci říct, že by mě to nebavilo, ba naopak. A když říkám americká, myslím opravdu fest americká. Zbraně ve slevě, uvědomělí vlastenci na každém rohu, střelba do vzduchu, hořící auta, Trumpova zeď… no záběry úplně jako z večerních zpráv. Docela by mě zajímalo, kolik za ten film padlo výstřelů. Opět tady máme hodné a zlé ve správném rasovém složení a neschybí ani všeliké poučky o tom, jak se k sobě mají dobří lidé správně chovat. Ale jinak jo, na vypnutí mozku super a ta písnička v závěrečných titulcích to skvěle podtrhuje. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....až na hlavnú predstaviteľku všetko "ksichty jak z oblasteného divadla v Tijuane a Severnej Dakoty" -proste nevýrazné,nezapamätateľné, bez osobnosti ....námet ok zaujímavé ,ale potom tí ľudia kdesi putujú a neviem načo - veď mohli byť v svojom chránenom ranči resp. mali tam mať dávno vybudovaný železobetonový kryt.....a možno nato i mysleli :) ale to by bol už iný príbeh a nemohli by behať ako splašení....áno dá sa to pozrieť ,ale ...nič moc..... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

5 díl snad i poslední je zároveň společně s prvním dílem nejslabším článkem.Na Očistě jde hodně znát, že se jedná o dojnou krávu bez vyšších ambicí, ale tentokrát mi přišlo, že se ani moc nesnažili držet toho, v čem mě předchozí díly bavily.Je sice fajn, že pořád dokážou přijít relativně s něčím novým a zajímavým, ale celý tenhle díl u mne postrádal šťávu. Gore se zde moc nedočkáme, prostředí Mexika je sice fajn, ale když si vybavím Sicario, tak tam měl člověk nepříjemný pocit při každém záběru, to se zde určitě nekoná, akce je natočená rutinně, přestřelky neoslní ( místy to působilo jak levnější béčko z 90. let), dokonce i Masky, to čím je Purge proslavené, tak po zhlédnutí si žádnou Cool vybavit nemohu. Po tomhle díle rozhodně výprodej kostýmů na Halloween nebude.Další díl raději už ne.Příběh 2/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 2/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 2/5, Napětí 3/5. 5/10. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Dylan (Josh Lucas) a Juan (Tenoch Huerta) v čase 1:22:38 vyndávají lana z bedny a přehodí si je přes ramena. V čase 1:22:46 ale lana u sebe nemají, zatímco v čase 1:22:53 je opět mají. (mary800)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 18 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 44,5 milionu dolarů, celosvětové pak 77 mil. (NIRO)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reklama

Reklama