Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Decker 

všechny recenze uživatele

Nektere dily jsou slabsi, ale celkove je to skvely cesky serial, ktery se zbytecne moc nepretvaruje a dava divakovi jasne najevo, ze si chce udrzet jeho pozornost tim, ze predklada pribehy takrka ze zivota a ktere neni nikterak tezke vstrebat a pochopit. Navic se zde objevuje spousta skvelych hercu, kteri jsou velmi presvedcivy a pomahaji se szit s postavami. Scenar je deravy pouze vyjimecne a celkove ma skvely spad a naboj. Slava ze se neco takoveho muze jeste v ceske kotline zrodit. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Polovina 90. let a Život na zámku plnil hlavní vysílání České televize. Problémem seriálu je ale plejáda nesympatických postav, které to celé boří. Navíc mi vadila i "tvrdá palice" postavy Tomáše Topfera, která šla za každou cenu vždy proti zdi a pak chtěl být od diváků strašně litován, jak mu to v tom životě na zámku nevychází. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný seriál ,který se dočkal asi 4 serií. O rodině ,které změní život dědictví zámku. Postavy jsou velice dobře zahrané. Viz ústřední rodina či statkář Pešák., nebo záporák Bohata (J. Čenský,který je sám od pohledu nesympatický). Velice pěkně napsané osudy rodiny a známých. Svého času nejsledovanější seriál u nás. ()

Rangerek 

všechny recenze uživatele

Musel jsem dát pět hvězdiček, protože první řada je pro mě osobně jedním z nejlepších českých seriálů vůbec. Skvělé postavy, skvělí herci, skvělý děj, skvělý Kolín, celkově skvělý obraz poloviny 90. let u nás. Všechno plyne hladce a člověk se nenudí. Mimořádně povedená je i hudba. Bohužel 2. a obzvlášť 3. řada se silně nepovedly, až člověk nevěří, že to měl být jeden seriál. Spoustě lidí to pochopitelně pokazilo dojem, ale já svoje hodnocení prostě změnit nemůžu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tvůrci Hanuš s Míkem se pokusili navázat na tradici velkých a úspěšných českých seriálů, které před revolucí patřily k nedílné součásti večerního televizního vysílání. Podařilo se jim to. Divácký ohlas byl značný, i když seriál trpěl po režijní i scenáristické stránce křečovitostí, kterou se nepodařilo úplně odbourat ani v následující řadě. Vsadilo se do té doby na málo prověřené herecké obsazení, kdy se vedle zkušených herců objevili také začátečníci, kteří si nevedli nijak špatně. Příběhová stránka v mnohém připomínala rukopis Jaroslava Dietla, ale rozpracovat postavy tak, jak to uměl on, se nepodařilo s takovým přehledem. Někteří herci je navíc hráli zpočátku docela křečovitě, než se dostali do rytmu rolí, které je provázely po další pětiletku. Osudy rodiny Králů jsou však seriálem, který řadím k tomu lepšímu, co se v naší porevoluční seriálové tvorbě objevilo. A je třeba jej ocenit stále víc, když je to v současnosti přímo seriálová mizérie. 60% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • Dagmar Veškrnová se ale nakonec v seriálu objevila, a to v menší roli hraběnky Esperkové. Během natáčení se rovněž provdala za tehdejšího prezidenta Václava Havla. (Stocki)
  • V epizodách, kdy doktor Král (Tomáš Töpfer) dostavuje dům, je vidět, že naproti domu je panelový činžák. V epizodě Podnikatel (1998) jezáběr na celou ulici, kde stojí již dokončený dům rodiny Králových a tady jsou naproti domu všude kolem rodinné domky. I skelet hotového domu je jiný než ten, který dostavovali. (Gareth_Jones)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama