Reklama

Reklama

Carnivale

(seriál)
  • USA Carnivàle
Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2003–2005), 20 h 17 min (Minutáž: 44–56 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Michael J. Anderson, Nick Stahl, Adrienne Barbeau, Patrick Bauchau, Debra Christofferson, Tim DeKay, Cynthia Ettinger, John Fleck, Carla Gallo, Toby Huss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Strhující drama odehrávající se ve 30. letech v poušti Velkých rovin.  1934. Pouštní kraj Velkých rovin v Oklahomě. Tohle je poslední velký magický věk. V čase obrovských písečných bouří, děsivého sucha, záplav a epidemií – znamení božího hněvu a předpovědí Apokalypsy – začíná konečné účtování mezi dobrem a zlem. Bitva se odehrává v samém srdci říše zvaná Amerika. A až skončí, lidstvo navždy pochopí, proč se stal zázrak. Dvanáct dílů tohoto dramatického seriálu se odehrává při putování cirkusu pouštní krajinou v Oklahomě a sleduje osudy tajemného osmnáctiletého uprchlíka se skrytými schopnostmi a charismatického misionáře, jejichž cesty se zkříží. Je to doba, kdy je zlo na vzestupu po celém světě, protože velká ekonomická i sociální krize napáchala nenapravitelné škody. Po matčině smrti se Ben Hawkinson, který utekl od gangu, hledaného pro vraždu, přidá k cirkusu. Vede jej tajemný impresário zvaný „Šéf“. Ve společnosti vyděděnců Hawkins náhodou objeví své nadpřirozené schopnosti. Mezitím je metodista Justin Crowe, pastor v kalifornském městečku Mitern, sužován apokalyptickými sny a vizemi. On sám také vládne dlouho potlačovanými mimořádnými schopnostmi. Ben a bratr Justin, oba vytrženi ze svých životů, zjišťují, že svět, který znali, je znovu uvržen do pradávného konfliktu mezi Světlem a Temnotou a oni jsou v této bitvě hlavními hráči. V hlavních rolích hrají: Nick Stahl (V ložnici, Terminátor 3), Clancy Brown (Vykoupení z věznice Sahwshank), Michael J. Anderson (Twin Peaks), Adrienne Barbeau (Útěk z New Yorku), Patrick Bauchau (Cela) a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

decouble 

všechny recenze uživatele

Nehledě na nesporné formální kvality (technické složky, herci, scénář, který se obstojně vyhýbá klišé) působí celá první sezóna pouze jako předlouhý úvod k druhé sezoně. Opravdu zajímavých momentů je tu jak šafránu, namísto toho sledujeme zákulisní život skupiny cirkusáků, obalený špetkou mysticismu a hledáním životního údělu dvou protikladných postav. A je to dost zdlouhavý, potažmo nudný proces. Druhou sezonu raději vynechám, protože jí nechci přelouskávat podobně jako tu první. Jak to dopadlo si konec konců můžu kdykoliv vygooglit. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Carnivale skvelo zachytáva atmosféru 30. rokov (úprimne, toto obdobie vo filmoch či seriáloch fakt nemusím, ale tu mi vôbec nevadilo). Viac než presvedčivý vizuál postáv, prostredia a vystihnutie morálky tej doby. Užíval som si postupné spoznávanie zrúdičiek, podivínov a tie omrvinky z hlavného, tajomného príbehu, ktoré urobili z prvej série jeden z najťažšie zabudnuteľných TV zážitkov. Keby seriál neplánovane skončil po prvej sérii, tak by sa u mňa navždy zaradil do kategórie To bol skvelý seriál, škoda že som nevidel viac. Pri druhej sérii už to zbytočné naťahovanie a odďalovanie ústrednej zápletky dosť rušilo atmosféru. Vyústenie síce nebolo úplne blbé, ale predsa len nenaplnilo očakávania. Twin Peaks na cestách s premrhaným potenciálom. ()

Reklama

Skleena 

všechny recenze uživatele

Na Carnivale jsem narazil úplnou náhodou a to listováním csfd žebříčkem nej seriálů... řekl jsem si proč ne a během prvních pěti dílů jsem byl připraven sáhnout po pěti hvězdičkách a děkovat si, jakou jsem měl s výběrem do té doby neznámého seriálu kliku... Nakonec mi přijde, že dějová našláplost s přibývajícími díly první série trochu opadla, stále ale musím kluky a holky z HBO pochválit - ta atmosféra je úžasná! Bezútěšnost třicátých let mimo hlavní města na prašných cestách a polorozpadlých barabiznách u farem přímo čiší... vrzání starých pantů doplňují ne vždycky veselé tváře kolotočářů, kteří každý zvlášť řeší nějaký svůj malý, třebaže v celkovém pohledu bezvýznamný problém, a tak nějak vše krásně zapadá do sebe a vytváří tak dojem, že to prostě šlape. A ono jo. Výběr herců parádní, netečná tvář Sofiiny nemluvící matky mi nahání hrůzu pokaždé, když je v záběru - a mráz, běhající po zádech, se tam ještě pěkných pár střihů zdržuje. A to je dobře. Mysteriózno přeci nemusí vždy nutně znamenat horrorové seriály, které si srabíci, jako já, neužijí. Dost bylo slov do prázdna, jdu na druhou sérii. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Tohle je hotový klenot HBO. Tolik atmosféry, tajemna a silných příběhů nahlcených v jednom seriálů, že to až vyráží dech. Kamera za kterou by se nemusel se stydět ani ten nejoscarovější film. To všechno obsažené v příběhu který je zahalen obrovským tajemnem až člověka udiví, že se jedná "jen" o odvěký boj dobra se zlem. Herci jsou úžasní a postavy přesně takové, jak jsem si pravý cirkus vždycky představovala. A jsem ráda, že to skončilo po dvou sériích, a my si můžeme konec domyslet takový, jaký chceme. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadchlo mě to hodně, a to tolik, že i zvažuju nad přidáním do oblíbených seriálů. Něco takového se fakt jen tak nevidí. Vyvíjelo se to skvěle, svoji logiku to má pečlivě promyšlenou a SPOILER BACHA Justin KONEC SPOILERU je ta nejlíp promyšlená, zahraná a nesympatická (v dobrém slova smyslu, snad chápete) zlá postava všech dob. A Iris je zase ta nejkomplexnější postava všech dob, ale to poznáte časem. Podrobněji v komentářích k jednotlivým epizodám. 5* ()

Galerie (139)

Zajímavosti (7)

  • V závěru druhé série můžeme vidět Sofie (Clea DuVall), jak pracuje s klasickým mopem na podlahu. Ten, tak jak jej známe dnes, byl ovšem vynalezen až o několik let později, konkrétně v roce 1956. (Conspi)
  • Seriál vyhrál roku 2004 cenu Artios Award za Nejlepší casting pro TV seriál. (PußyMagnet)
  • Ve třetí epizodě vyškrtne Varlyn při prohlížení pomníku mrtvých horníků všechna jména ze seznamu kromě dvou: Henry Scudder a Kenneth Requa. Kenneth je asistent post-produkce seriálu. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama