Reklama

Reklama

Carnivale

(seriál)
  • USA Carnivàle
Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2003–2005), 20 h 17 min (Minutáž: 44–56 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Michael J. Anderson, Nick Stahl, Adrienne Barbeau, Patrick Bauchau, Debra Christofferson, Tim DeKay, Cynthia Ettinger, John Fleck, Carla Gallo, Toby Huss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Strhující drama odehrávající se ve 30. letech v poušti Velkých rovin.  1934. Pouštní kraj Velkých rovin v Oklahomě. Tohle je poslední velký magický věk. V čase obrovských písečných bouří, děsivého sucha, záplav a epidemií – znamení božího hněvu a předpovědí Apokalypsy – začíná konečné účtování mezi dobrem a zlem. Bitva se odehrává v samém srdci říše zvaná Amerika. A až skončí, lidstvo navždy pochopí, proč se stal zázrak. Dvanáct dílů tohoto dramatického seriálu se odehrává při putování cirkusu pouštní krajinou v Oklahomě a sleduje osudy tajemného osmnáctiletého uprchlíka se skrytými schopnostmi a charismatického misionáře, jejichž cesty se zkříží. Je to doba, kdy je zlo na vzestupu po celém světě, protože velká ekonomická i sociální krize napáchala nenapravitelné škody. Po matčině smrti se Ben Hawkinson, který utekl od gangu, hledaného pro vraždu, přidá k cirkusu. Vede jej tajemný impresário zvaný „Šéf“. Ve společnosti vyděděnců Hawkins náhodou objeví své nadpřirozené schopnosti. Mezitím je metodista Justin Crowe, pastor v kalifornském městečku Mitern, sužován apokalyptickými sny a vizemi. On sám také vládne dlouho potlačovanými mimořádnými schopnostmi. Ben a bratr Justin, oba vytrženi ze svých životů, zjišťují, že svět, který znali, je znovu uvržen do pradávného konfliktu mezi Světlem a Temnotou a oni jsou v této bitvě hlavními hráči. V hlavních rolích hrají: Nick Stahl (V ložnici, Terminátor 3), Clancy Brown (Vykoupení z věznice Sahwshank), Michael J. Anderson (Twin Peaks), Adrienne Barbeau (Útěk z New Yorku), Patrick Bauchau (Cela) a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

Gereth 

všechny recenze uživatele

Všechen ten natahovaný děj a některé díly z poloviny vyplněné vatou spolehlivě vykompenzuje ta všudypřítomná tajemnost. Neznám jiný seriál, který by si přívlastek mysteriózní zasloužil více. Do samého konce jsem si vůbec nebyl jistý, co kdo vlastně ve skutečnosti umí a jak to celé dopadne. Každá odpověď přinášela další a další otázky. Nehraje se na krásný tvářičky a velkolepé efekty. Všichni jsou zaprášení, špinaví a ve vší té bídě si nikdo nemůže být jistý životem. Co se týče mythologie a celkově myšlenky, nejvíc ze všeho mi to připomínalo knihu Svědectví (The Stand) od S. Kinga. Rozhodně dílo, které si zaslouží pozornost. // Nejoblíbenější postava: Jonsy // 1.serie: 70% // 2.serie: 80% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to perfektní seriál, HBO opět nezklamalo. Srovnání s Twin Peaks není úplně přesné, byť žánrově je tento seriál na stejné vlně, nicméně atmosféru mají oba seriály poněkud odlišnou. Rozhodně si momentálně netroufnu říci, zda je Carnivale na dobré cestě stát se po vzoru Twin Peaks dalším "kulťákem", ale tvrdím, že fandové Lynchova seriálu budou s tímto výtvorem určitě spokojeni. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice povedený seriál z dob světové krize 30 let minulého století v USA. Sledujeme osudy řady figur jednoho cirkusu, kdy vidíte na každém rohu chudobu a beznaděj. Lidi jsou ochotní udělat pro kus žvance či peněz cokoliv. Sledujeme to boj dobra se zlem, které ale jak se ukazuje nikdy nekončí. Krásná kamera i prostředí. Opravdu nevšední zážitek. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů a to nejen za poslední dobu, ale vůbec. Po stránce atmosféry a stylizace přímo ten nejlepší. Postapokalyptická (lépe řečeno pre-apokalyptická) atmosféra jakoby vypadla z oka legendární hry Fallout lehce střihnuté neméně kvalitním Arcanem. Špinavá atmosféra pouštních oblastí Spojených států ze třicátých let minulého století si sama o sobě zaslouží pět hvězdiček. Syrový příběh plný napětí a tajuplna a netypické postavy opravdu zajímavých cirkusáků jsou už jen jakoby bonus. I přesto, že seriál je po druhé sezóně přerušen dost neuzavřeným koncem a je nad Slunce jasné, že vás absence dalších dílů dožene k šílenství... Carnivale i tak za to stojí. ()

gambit 

všechny recenze uživatele

Bravo! Smekám před HBO, nevzpomenu si na jediný jejich projekt, který by nedopadl minimálně nadprůměrně... Tenhle seriál jsem celý dokoukal až teď, dříve jako menší jsem se u něj příliš bál. Přesto ve mě atmosféra prostředí těch mnoho let přetrvala aniž bych viděl byť jen jeden díl v kuse. To už samo o sobě něco znamená :) A nakonec jsem i rád, že jsem se do něj pustil až teď, příběh je pomerně komplexní a člověk musí často přemýšlet, hledat mezi řádky.. No každopádně už jen za tu výpravu/kameru/kostýmy by to bylo minimálně za 4*, já bych objektivně hodnotil 4 a půl, a to především kvůli rozvleklejší první sezóně. Domnívám se, že se dala zkrátit klidně o 4 epizody a tempu by to jedině prospělo. A celkově stejně hodnotím pěti hvězdičkami, protože v druhé sérii už bych chybu hledal jen hodně těžko, seriál má myšlenku, začátek a konec (ač otevřený, přesto mám pocit kompaktnosti). A ještě k tomu finále první série za doprovodu mého uplně nejmilovanějšího soundtracku vůbec od Zimmera? Není co řešit :) ()

Galerie (139)

Zajímavosti (7)

  • V závěru druhé série můžeme vidět Sofie (Clea DuVall), jak pracuje s klasickým mopem na podlahu. Ten, tak jak jej známe dnes, byl ovšem vynalezen až o několik let později, konkrétně v roce 1956. (Conspi)
  • Ve třetí epizodě vyškrtne Varlyn při prohlížení pomníku mrtvých horníků všechna jména ze seznamu kromě dvou: Henry Scudder a Kenneth Requa. Kenneth je asistent post-produkce seriálu. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama