Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naivní dívka se bláznivě zamiluje do bohatého vdovce. Po svatbě se nastěhuje na jeho rodinné sídlo, ale nedokáže uniknout všudypřítomnému stínu jeho zesnulé první ženy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

claudel 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem ani román a neviděl ani Hitchcockovu verzi, takže nedokážu posoudit a porovnat, ale tato verze se mi líbila. Lily James se mi líbila, Armie Hammer se mi líbil a Kristin Scott Thomas se mi tuze líbila, ta předvedla naprosto excelentní výkon, té ta role sedla neskutečně. Nemám moc co vytknout ani delší stopáž nevadí, atmosféra je vybudována umně, exteriéry i interiéry nádherné. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že Rebecca dopadla tak zle.. Lily James sa zhostila hlavnej úlohy veľmi sympaticky, dobre sa pozerá na ňu aj na Armieho Hammera, nehovoriac o nádherných lokalitách, v ktorých sa pohybujú. Kristin Scott Thomas je skvelá, až fyzicky nepríjemne démonická a príbeh príjemne odsýpa, hoci mohol byť oveľa dramatickejšie postavený. Ťažko povedať, či niektoré pre mňa nelogické ľudské reakcie, ktorých sme svedkami, vyplývajú z knižnej predlohy, keďže, priznám sa, knihu som nečítala. Na nedeľné odpoludnie celkom príjemná oddychová záležitosť. 3,5 *. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel, takže z mojej strany nie je možné adekvátne porovnanie. Každopádne, keď sa na to nepozerám ako na remake, tak „z hľadiska Netflixu“ ten výsledok nie je zlý. To sa však musí uznať, že sú tu nemalé rezervy. Napriek dvojhodinovej pasáži niektoré časti príbehu nie sú dotiahnuté až do konca. Z ústrednej trojici L. James a K. S. Thomas (mimochodom, ona so svojím výkonom mnohokrát prevalcuje svojich kolegov) sú najpresvedčivejší. U Arnieho Hammera je vidieť občasné zaváhanie. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Lily James mě před 5 lety okouzlila ve filmu Popelka, takže když jsem před časem na jejím Instagramu zaznamenal zmínku o tomto filmu, byl jsem na něj zvědavý. Nakonec se mi vcelku líbil, byť Lily James bohužel na Joan Fontaine nemá (podobně jako Armie Hammer samozřejmě není Laurence Olivier), ačkoli si vlastně myslím, že srovnávat to s Hitchcockem celkově nemá moc smysl, protože tenhle remake (pokud ho za něj lze považovat) byl podle mě natočený pro lidi, kteří tu černobílou klasiku neznají a není pravděpodobné, že by ji někdy zhlédli (možná jsem k netflixovému publiku přehnaně skeptický, ale prostě mi to tak přijde). Každopádně na můj vkus mi to přišlo trochu moc dlouhé, byť je pravda, že si nedovedu moc představit, co by z toho šlo vynechat. Má to ale fajn soundtrack, odehrává se to na nádherných lokacích (vzhled Manderley je kapitola sama pro sebe), Kristin Scott Thomas je herecká bohyně, a ústí to ve velmi povedený konec (byť znalec původní Rebeky je bohužel připravený o překvapení), takže za mě nakonec veskrze pozitivní dojem. ()

hrosiik 

všechny recenze uživatele

Působivý snímek! Pro diváka, který absolutně netuší v čem tkví ona záhada (není ,,rušen” původním dílem), dostává notnou dávku napětí hezky po kouskách servírované. Stále jsem čekala nějaké mystické drama, které se naštěstí nekonalo. Hlavní hrdinka je sympatická, krásná a fandíte jí od začátku až do konce! Nenechte se zmást nízkým hodnocením, to jsou jen skeptici, zklamaní srovnáváním Hitchcokovy předlohy:) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • V celém filmu nezazní křestní jméno hlavní postavy. Stejně je to tak i v původní knižní předloze. (Jolinar)

Související novinky

Hammer a Lopez v akční romantice

Hammer a Lopez v akční romantice

28.10.2020

Armie Hammer a Jennifer Lopez byli obsazeni do nové akční romantické komedie Shotgun Wedding. Lopez už má s tímto žánrem samozřejmě bohaté zkušenosti, pro Hammera se ovšem bude jednat o premiéru.… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

Reklama

Reklama