Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevražda nebo vražda? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha mladého nadějného malíře, který zemřel za podezřelých okolností. Jeho smrt navíc pravděpodobně souvisí i s krádeží vzácného obrazu P. P. Rubense z Moravské galerie v Brně. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), však dojde k další vraždě. Případ zasáhne i do osobního života Karin, jejíž harmonický rodinný život dostane krutý šrám. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Ztracená hodina času. Raději jsem měl koukat na divy starověku a měl bych z toho alespoň něco. Vím, proč Renče poslední dobou vůbec nemusím a zde to jen potvrzuje. Naprosto bez náboje, herecké výkony o ničem, scénář příšerný. Odpad tomu dát nemohu, přece jenom Slunečné a Ordinace jsou větší dno televizní zábavy. ()

VLADEK odpad!

všechny recenze uživatele

S pozorností jsem fakticky vydržel asi 30 minut, ale tohle se nedá ani jako kulisa. Takže nevím jestli mám právo "hlasovat" hvědičkami, ale je to za hranicí všeho co jsem z "původní" kriminální tvorby na ČT viděl. Jednoznačné vadné zboží s právem na reklamaci a vrácení poměrné části koncesionářského poplatku, nebo by to měl prověřil NKU a pana Renče vykoupat ve Vltavě, nebo všichny povinně poslat na Hrad pro medaile za zásluhy. ()

Reklama

JimDeNiro 

všechny recenze uživatele

No, těšil jsem se, ale měl jsem čuchat, že to nebude nic extrovního. No, holt Renč no. Zlatej pan Strach.. Scénář z pera Hudského, ale jako kdyby mu docházely síly, a ještě mu to Renč przní režií. Obsazení fajn, ale težce nevyužité. Velká, velká škoda. Ale faktem je, že je spousta debilnějších seriálů, tak to po pilotu nebudu zatracovat a uvidíme, co se vyvrbí v dalších dílech. Jinak oceňuji ukončení případů v jednotlivých dílech,takže co díl, to nový případ. Ale stejně jsem rozmlsaný českou Strachovou mysteriozní tvorbou :-) Pilot - 50% - 3* ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já si nemůžu pomoci, ale mě tvrďácko - správňácká Čvančarová baví, i když to nemá logiku. Chytlo mě to i přes ty toporné herecké výkony a další v komentářích zmiňované nedostatky. Nenáročná detektivka, jde to rovnou k věci, takový Pitaval (i když bez těch zajímavých policajtských typů). Na koukání při reprízování to není, ale na jednorázové kouknutí v pohodě. Dal bych i tři hvězdy, ale ta logika závěrečného rozuzlení (mafián si jde z výslechu rovnou dělat bordel domů k policajtce) by spíše zasloužila stáhnout to na jednu. Ale budu shovívavý. ()

Ajfist odpad!

všechny recenze uživatele

Renč prostě dokázal, že není dobrým režisérem kriminálního seriálu (on teda není dobrý režisér vůbec). Měl by se dál raději věnovat točení videoklipů a reklam.Tohle byl průšvih.Čvančarová se naprosto na takovou roli nehodí už se svými proporcemi. vypadá jako almara kterou oblékli do oblečení.V té čepici vypadá jak zastydlá puberťačka, prostě zoufalost.Jediný kdo byl dobrý byl Dvořák.Ale příběh zoufale jednoduchý až prostoduchý a tudíž předvídatelný.Ne další díl už rozhodně nedám, tohle bylo jak parodie na kriminální seriál, ukázka jak se tenhle žánr rozhodně točit nemá. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • „Pokud jde o toho kaskadéra, kterého jsem mlátil na záchodě, tak toho jsem hrozně litoval, protože nám furt nechtělo zrcadlo, do kterého jsem mu narážel hlavou, rupnout. Ani nevím, kolikrát jsem mu tou hlavou mlátil, musela se měnit tři zrcadla, než to bylo to pravé. Pak mu asi dost zvonilo v hlavě,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)
  • „Scéna ubodání tužkou vznikla až na place. Řekli jsme si, že to chceme udělat opravdu brutálně. Pak Filip Renč řekl, že použijeme tu tužku, a šli jsme do toho. Jednou jsem taky zabral trochu víc, ale pan Schwarz si naštěstí nestěžoval,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)
  • „Medúza“ je obraz z roku 1618 od vlámského malíře Petera Paula Rubense, zobrazující useknutou hlavu Medúzy. Hadi na obraze byli připisováni Fransi Snydersovi. Je ve sbírce „Kunsthistorisches Museum“ ve Vídni, další verze pak v Moravské galerii v Brně. (sator)

Reklama

Reklama