Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při natáčení nového filmu Jiřího Stracha umírá střelnou ranou do hlavy bohatý producent a majitel prosperujícího byznysu. Vyšetřování takového případu zavede sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) do filmařského zákulisí. Do vyšetřování se opět zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), kteří odhalují, že filmařské prostředí je plné motivů pro vraždu. Mezi tím Karinin bratr zmizel z nemocnice. Co ho vedlo k útěku z léčení? (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší radost u tohoto dílu mám z lokace - Boskovické westernové městečko jsem nedávno navštívil a byla radost se do něj opět podívat s filmaři. Příběh vraždy filmového producenta má slušnou pointu, stejně jako Erikův útěk z nemocnice. Díl je parádně obsazen - ve vedlejších rolích se objeví Martin Preiss, Světlana Nálepková a režisér Jiří Strach, který hraje sám sebe. Navíc v první polovině zazní dobré parodické hlášky. Díl, který velmi potěšil. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vražda producenta filmu ve westernovém městečku byl asi nejlepší případ Hlavy medůzy, ikdyž to není nějaký zázrak, tak dneska mne prostě pobavil Jirka Strach, který hrál sám sebe a hrál pravděpodobně ze všech aktérů nejpřirozeněji. Takže hvězdy dávám za tuhle zábavnou vsuvku, která se nebere tak vážně jak by vyšetřování vražd předpokládalo. Taky jsem rád po delší době viděl Sáru Sandevu nebo dokonce Světlanu Nálepkovou... ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aspoň ta kriminální zápletka měla konečně trošku logiky. První půlka epizody strašná, přestože mám Jiřího Dvořáka velmi ráda, tak mi jeho neustále vysmátá postava s debilníma poznámkama začíná lézt na nervy. Bohužel je Hlava Medúzy totálně amatérská a ani skvělé herecké hvězdy tomu nijak nepomáhají, protože jejich výkony jsou prostě příšerné. Navíc přišlo velké zklamání ve vývoji příběhu okolo postavy Karla Heřmánka. Ale pořád to bylo lepší, než předchozí epizody. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S nadsázkou - fiktivní film, který točil Strach ("On ještě točí? "), byl podle úryvku mnohem horší, než Renčův seriál. Tento díl se mi dlouho líbil, díky prostředí natáčení, pohledu do zákulisí, ale i přítomnosti jiného režiséra a jemné profesní ironii. To vše bylo příjemné zpestření seriálu. Jenže, jako obvykle, závěr dobrý díl doslova zabil. Nechal jsem si narůst vousy, vyvraždil to tam a hloupě narafičil past...Navíc linie s bratrem je prostě nadbytečná. ()

callix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka ne moc uvěřitelná, potěšilo jen obsazení Renčova kámoše a mého oblíbeného rejži J. Stracha. Klidně mohli udělat z Heřmánkovy vedlejší linky samostatný seroš. P.S. Ještě jsem si uvědomil, že ten díl je hodně podobný jednomu dílu od D. Kleina - Hříchy pro posluchače rozhlasu. Taky tam zabijí producenta, který má milenku a zároveň manželku v natáčeném filmu, akorát tam natáčejí nějakou telenovelu :) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Premiéru epizody sledovalo 1,48 milionu diváků starších 15 let, čímž se seriál stal nejsledovanějším pořadem večera po 20:00. (rublik05)
  • Ve scéně, kdy se Karin (Jitka Čvančarová) ptá Laury (Světlana Nálepková) na důvody odchodu mladé herečky od filmu, padne otázka, zda Laura vlastní zbrojní pas. Tato terminologie je ale chybná, myšlen byl zřejmě zbrojní průkaz. Zbrojní pas, který opravňuje svého držitele s sebou vézt zbraň v něm zapsanou do jiných států (seriál se odehrává v okolí Brna), není potřeba a tato otázka tedy nedává smysl. Major kriminálky (Karin) by to navíc měl vědět. (mkali)
  • Natáčelo se ve westernovém městečku v Boskovicích. (troufalka)

Reklama

Reklama