Reklama

Reklama

Kaena: Proroctví

Trailer

Obsahy(1)

Stromová země Axis na planetě Astria je ohrožena. Ve stromech vysychá míza a modlitby lidí k bohům zůstávají nevyslyšeny. Mladá vesničanka Kaena má zvláštní vidění a je přesvědčena, že Axis ji volá na pomoc. Dívka s rebelskou duší se postaví zákonům kmene i autoritě Velekněze. Na cestě za záchranou země jí pomáhají záhadná stvoření. Kaena stále silněji začíná věřit, že za hranicemi Axis, kdesi za mraky, existuje ještě jiný svět (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Toto DVD jsem měl doma už hodně dlouho, dokonce na něm už byly zrnka prachu :-). Moc jsem od toho neočekával. Ale výsledek je takový, že se mi to skutečně i líbilo. Celý film mě připomíná video z nějaké PC hry. Příběh je sice nic moc, ale dá se skousnout. Co jiného taky očekávat o lidech, kteří žijí na stromech a řeší, že vysychá míza. Dávám „jenom“ tři hvězdy, ale přemýšlel jsem o čtyřech. Díky grafice a vizuálním efektům, bohužel ten příběh to sráží na tři, ale i tak to mohu doporučit všem, kteří tento trochu animák ještě neviděli. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, totálne zmätený príbeh (jednoznačná scenáristická nedoladenosť/nedokončenosť) a totálne lákavý vizuál. Čo z toho vyplýva v závere? Buď silnejšie dve hviezdy alebo slabšie tri hviezdy. Volím slabšie tri hviezdy, pretože aj po druhom zhliadnutí s odstupom 6 rokov od prvého, ma film celkom zaujal, ale zmätenosť ostala, takže nič nové som z filmu nedostal ani lepšie nepochopil... ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Snímek je to opravdu povšimnutíhodný a originální. Dobře udělaná a propracovaná animace. Zajímavý námět, který však není zcela pevně uchopen a dodělán. Velkou část úspěchu tvoří nepřeslechnutelná hudební stránka. Tempo děje je cyklické - jednou se plandá a podruhé zase chvátá ... nejlepší by bylo něco mezi. Ale i tak musím říct, že to za zhlédnutí stálo ... 60%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď som uveril Final Fantasy a jej dej nepovažoval za slaboduchý, tak je prirodzené, že ani Kaena ma nemohla v žiadnom smere sklamať. V tej dobe sa mi podobné filmy veľmi páčili, nová technológia mi pripadala revolučná, avšak hranú tvorbu (ani sci-fi) nič nenahradí. Už je to dávno, ale viem, že ma tento film svojho času bavil. Tie tržby vzhľadom na úsilie tvorcov sú smutné. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

kříženeček skákání po větvích a lá avatar, hudby a lá LOTR + animace a vlastně i děj připomínající nějaké fantasy RPG... člověk má chuť místo ovladače držet joystick a pobíhat s tou francouzsko-kanadskou Larou Croft po kořenech sám... divákovi může i chvíli trvat, než se začne chytat, o co vlastně jde... no nicméně i díky stopáži jde o příjemnou oddychovku s vypracovaným příběhem a dobrou muzikou. relativní spokojenost. 60% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Prvý francúzsky CGI film. (matt6)
  • Film bol vytvorený rovnakou technológiou, aká sa používa vo filmových sekvenciách videohier. (matt6)
  • Film bol venovaný pamiatke Richarda Harrisa. (matt6)

Reklama

Reklama