Reklama

Reklama

Epizody(9)

Devítidílný seriál Jaroslava Dietla o pitné vodě a lidech kolem ní je snad trochu romantickou představu o vodohospodářích a jejich životě. Seriál natočil pro Československou televizi Ostrava František Mudra. Tehdy bylo zapotřebí ukázat divákům člověka silného, zásadového a zoceleného, který neustupuje přívalu problémů. A i když ztratí rodinu, stále se znovu staví na nohy. Devět dílů seriálu se soustřeďuje na soukromý život hlavních postav, řeší se partnerské konflikty, rozpady rodin apod.

Pavel Nový hraje hrázného Jana Palyzu. Jeho postava není jednoznačně ani kladná, ani záporná, i když převažují kladné vlastnosti. Jana Krausová ztvárnila roli Ivany Opatové, Palyzovy přítelkyně a svobodné matky, právě ona je dost nevyrovnanou osobností v partnerských vztazích. (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno bude se v tomto případě asi z mojí strany jednat o zcela neobjektivní a o ničem nevypovídající hodnocení a komentář, ale nemůžu si pomoct. Jasně, že ten seriál je více či méně škvár a i když má dostatečný počet dílu, aby se v něm stalo něco zásadního, tak se tam víceméně nic neděje a v hodně dílech se rozebírají nepodstatný píčoviny, ale... Jsem prostě vodař no. Jsem přes řeky, přes přehrady a jiná vodní díla. Je to moje srdcovka a tak jsem rád za jakékoliv zpracování seriálu z tohoto prostředí. Navíc Nový a jeho hrázný Palyza si mě okamžitě získal. Takže kašlat na objektivitu. Mě se to líbí, takže za sebe dávám 75% ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

"Dyť ta Krausová se pořád tváří jako prdel" - tak tohle je jedna z věcí, na které nikdy nezapomenu. Takhle komentovala seriál při premiérovém uvedení moje máma. Od té doby, vždycky když o seriálu slyším, vybavím si tuhle hlášku Celkem se to dá vidět, ale žádný zázrak to opravdu není. Snad ani jedna sympatická postava, celé trio Palyza - Palyzová - Sikita je špatné. Zajímavé prostředí. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Seriál, který kdysi byl hojně parodován. Svoje kvality má, ale mohl být lépe natočený. Kamera, respektive obraz je dost nekvalitní i na dobu svého vzniku a totéž platí třeba o zvuku. Někdy děj zbytečně brzdily například ukázky z práce potápěčů při zabezpečování přehrady. Charaktery postav jsou vykresleny obstojně, to Dietl uměl a také je to adekvátně zahráno. Jména jako Palyza a Sikyta vešla nesmazatelně do (seriálových) dějin. 60% ()

Muztag Ata odpad!

všechny recenze uživatele

Normalizační sračka o budování přehrad a vodních elektráren. Nezapomenutná je pro mě především scéna, kdy Nový s Matyášem přelétají nad vodními díly a stupidním dialogem popisují co vše již bylo a co ještě bude potřeba zatopit: "To víš, lidi ze začátku reptali, ale nakonec pochopili, že vody je zapotřebí...". ()

argenson 

všechny recenze uživatele

V šestým dílu let vrtulníkem s bezmála dokumentárním výkladem o přehradách na severní Moravě a živočišná dvojka Jandák-Smutná. To je asi tak všechno, co tady za něco stojí. Jinak sledujeme divný chování hlavních postav a křečovitý zápletky (vybírání výpalného partičkou Jana Krause). Nejzábavnější jsou na začátku každýho dílu ty tříminutový rekapitulace zásadních dějových zvratů z dílu předchozího. Tohle totiž stačí k pochopení, že v celým seriálu jsou zásadní dějový zvraty o hovně. Následuje smutek, že i pod tímhle je podepsán Jaroslav Dietl. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (20)

  • Když je malá Lucinka (Lucie Bulavová) vyvolána při zápisu do školy ke zpívání před třídou a jde k tabuli, je nad ní vidět stín mikrofonu zvukaře. (rakovnik)
  • Natáčelo se na přehradě Kružberk, na nádrži Hrázka v Podhradí u Vítkova, Ostravě - Plesné, Kerharticích, přehradě Slezská Harta. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčelo se na přehradě Kružberk, přehradě Žermanice, přehradě Šance, přehradě Morávka, přehradě Těrlicko, přehradě Slezská Harta, Ostravě, na nádraží Budišov nad Budišovkou. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama