Reklama

Reklama

Láska a příšery

  • USA Love and Monsters (více)
Trailer

Sympatický smolař Joel přežil apokalypsu, při které Zemi ovládly příšery. Po sedmi letech ale opustí útulný podzemní bunkr a vydá se najít svoji bývalku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Love Monsters je oddychová jednohubka se vším všudy. Na první pohled mě zaujal postapokalyptický námět, který je zde trefně přirovnáván k Zombielandu s přijatelnějším ratingem. Základní příběhová kostra je vcelku jednoduchá a nepřináší žánru nic nového. Nicméně děj pěkně odsýpá, je pravidelně prošpikován nevinnou akcí, několika humornými scénami a nejedním okatým poučením do života. Dylan O'Brian zde sice nehláškuje tak živelně jako v Teen Wolf, jeho postava je ale i tak sympatická a vtipná. Potěšila mě menší rolička pro Michaela "Yondua" Rookera a jeho malá společnice mi překvapivě ani nepřišla tak protivná, jak to u dětských hrdinů bývá zvykem. Vizuál monster měl nějaké rezervy, za třicet miliónů se však jedná s solidně odvedenou práci. Pokud bude mít film úspěch, dokážu si představit nějaké to pokračování. P.S. Nejlepší byl stejně Boy! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Z Love and Monsters je nakonec nečekaný pozitivně přijatý hit, který v blockbusterovém suchu potěší skvělou technickou stránkou a originálním designu monster, kterými se naštěstí nešetří. Sice mi trošku vadí, že je film PG-13 a na můj vkus je zde hodně romance a taky Dylan O'Brien hraje spíše strašpytle než boje schopného hrdinu, ale když pominu tyhle věci, tak se jedná o velmi zábavnou podívanou s dobře vybudovaným světem, kde náš svět ovládly zmutované zvířata, které zahnaly lidi do podzemních kolonií. Film plyne slušným tempem, je hravý, barevný, vtipný, občas i napínavý a s líbivým cliffhangerem na konci. Za monstra přihazuji plusové body navíc, jelikož jednak jsou má slabina, tak dlouho nic podobného nevyšlo. Příběh****, Akce****, Humor***, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Sám som prekvapený ako ma to bavilo. Dejová linka síce pripomína niektoré hallmarckovské filmy na upršanú sobotu, ale celkový dojem aj napriek tomu nebol vôbec zlý. Taký feel-good film, ktorý dokáže vzbudiť v divákovi príjemný hrejivý pocit a relaxačnú neškodnú zábavu. Ani výprava nebola najhoršia a tie príšerky tiež obstáli. Pritom nič strašidelné, skôr také pre deti. No vedel by som si tento film predstaviť aj v R prípadne NC-17 filmovom prevedení. Keby to vzal do rúk schopný režisér, tak by z toho mohla byť riadna drtička na mäso. Na nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mrzí ma to, ale Láske a príšerám nemôžem dať 4* s čistým svedomím. Je to dojemné, milé, rozkošné a zábavné... ale nie nonstop a naopak často to upadá do trošku... nudy? Nepotešil ma ani malý priestor pre Michaela Rookera, občasná nelogickosť a od finále som čakal oveľa viac. CGI scény s monštrami sú prekvapivo kvalitné, ale je to skôr len taká povinná atrakcia (viac, než scény s gigantickými monštrami, ma zaujala poetická komorná scéna s robotom). Hlavný hrdina sympaťák, ale jeho láska nie. Pes parádny. Oceňujem soundtrack a feel good atmosféru. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, nechyběla ani dávka humoru a to bylo super, ale to nejlepší byla monstra. Škoda že takhle skvěle vypadající svět na konci dál příběhu hrozně málo, málo akci což je škoda a málo skvělých monster, protože vypadaly výborně . Rozhodně si tohle zasloužilo mnohem víc, příběh dělo, herci skvělý ale bylo toho málo škoda, přesto jsem se dobře bavil. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • I přesto, že je film přirovnáván k Zombielandu (2009), tak hlavní inspirací byla videohra „The Last of Us“. Hlavní postava se jmenuje Joel a tričko s palmami, které nosí, je stejné, jako nosí postava Ellie ve hře. (Sancoo)
  • Konec scény s obřím hlemýžděm, kdy Joel (Dylan O'Brien) a MInnow (Ariana Greenblatt) děkují právě tomuto hlěmýždi, byl naprosto improvizován. Režisér Michael Matthews však tuto scénu považuje za svoji nejoblíbenější a rozhodl se ji ve filmu ponechat. (mikki089)

Související novinky

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno