Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (304)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Čeští tvůrci si řekli, že natočí vlastní verzi Bláznivé střely, a tak vznikl Případ mrtvého nebožtíka. Už podle traileru je člověku jasné, že půjde o vcelku nenáročnou ptákovinku. Mě osobně do kina nalákala skutečnost, že se snímek odehrává z velké části na univerzitě, se kterou jsem studijně spjatý už dlouhá léta. Kdo zná dobře Olomouc, tak se neskutečně pobaví nad prostřihy mezi jednotlivými dějovými lokacemi. Vedle slabšího technického zpracování (panoramata nad městem a umělí ptáci okolo Dómu) mi nejvíc vadilo nestravitelně rychlé dávkování vtípků a gagů, z nichž byly některé celkem povedené, ale jelikož jich bylo v některých místech až přespříliš, tak některé z nich přišly vniveč. Příběhově jde o skrz naskrz přímočarý a plochý kousek, u něhož je divákovi téměř od počátku jasná identita zločince - i když v tomto případě šlo spíše o natočení nenáročné krimikomedie s parodickými prvky a množstvím hvězdných cameí, která byla místy až trestuhodně nevyužitá. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Závan svěží a na české scéně neokoukané podívané. Ikdyž je to kopírka Žhavých výstřelů a Bláznivé střely a film nedrží příběhem tak moc pohromadě (především díky nezvládnuté režii, kde se herci pořád ještě pitvoří - snad až na Davida Novotného), je to pořád lepší než hořkosladká čůča, která se živí melodramatickýma pocitama a náladama poslední dekády na televizní i filmové platformě. Díky za svěží vzduch. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jako pár dobrých fórečků tam bylo, vesměs zrovna ty, co nejvíc kopírovali Franka Drebina. Projekci oživila značně primitivní slovenská rodina, která komentovala některé dění a občas se snažila uhodnout dění nadcházející, oprvadu takhle buranský chování člověk hned tak nevidí, ale možná patřili k filmu. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Objektivně to asi na ty tři hvězdy nemá, ale potěšily mě ty vtípky v druhém plánu, které mám tak rád v již několikrát zmiňovaných Bláznivých střelách apod. David Novotný to ustál a ostatní dobře přihrávají. Jedním z nejlepších momentů je když svědkyně namaluje podezřelého v kubistickém stylu, to mě sejmulo. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Snaha podívat se na kriminální žánr z parodického pohledu je to možná chvályhodná, ale minimálně v první polovině se totálně míjí účinkem. Hluché trapné vtipy jako z "Kameňáků" jsou naštěstí později trochu utlumeny a některým gagům se dá dokonce i zasmát. Z bahna tuhle jednoduchou podívanou tahají také někteří herci, zejména David Novotný, Lukáš Příkazký a v malé roli i Eva Holubová. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Film se natáčel také v prostorách Lékařské fakulty Univerzity Palackého. (dama2014)
  • „Krimikomedie Případ mrtvého nebožtíka si příliš nezakládá na vizuální ani zvukové extravaganci, ale vzhledem k tomu, že jsme točili na smetišti i ve vepříně, bude nejspíše útočit hlavně na čich,“ uvedl David Novotný. (SONY_)

Reklama

Reklama