Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billy Chapel zítra nastupuje k rozhodujícímu a možná poslednímu zápasu své téměř dvacetileté baseballové kariéry. Jeho detroitské Tigry, s nimiž je po celou kariéru svázán, se rozhodl majitel klubu prodat, noví vlastníci hodlají Billyho prodat. Billy večer čeká na svou lásku, novinářku Jane, ale Jane nepřišla, teprve ráno má odvahu mu sdělit, že ho opouští a odjíždí pracovat do Londýna. Billy nastupuje na zápas proti newyorským Yankeeům, nikdo mu už moc nevěří, bolí ho ruka, zdá se, že je odepsaný. V průběhu zápasu Billy - a s ním diváci - prožívá svůj život a především vztah k Jane. Jak se poznali, jak Jane, která měla v šestnácti dítě, jen těžko dokáže uvěřit v lásku, jak ji Billy zklamal, když byl zraněn a odehnal ji od sebe. Jak se rozcházeli a zase scházeli, jak Billy stále více cítí, že ji potřebuje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Oni sportovní film ani milostné drama. Film neustále osciluje mezi těmi dvěmi krajními variantami a člověk si neužije ani jednouho. Kostner tu má nezvykle vážnou, zamyšlenou, sebezpytnou roli. Jako vrcholový sportovec je soustředěný na provozování sportu a zanedbává svoje blízké. Přítelkyni s její dcerou. Přesto prostě není ten egecentrickej přítel, co by na ni vysloveně kašlal. Proto když po nehodě propadne depresím a prodělává náročnou rekonvalescenci, působí jeho postava schizofrenicky a nedůvěryhodně. Příběh směřuje k soucítění s postavou, ale to se u mě rozhodně nepovedlo. V podstatě film o ničem pro nic. Sportovní scény jsou poměrně napínavé, zázrak to ale není, pač nejde v cele o sport. Je tam zadní proud odcházející lásky. ()

Katie88 

všechny recenze uživatele

For Love of the Game vůbec vlastně není o baseballu jako takovém a proto se přiznám, byla jsem trochu zklamaná. Jako bývalý amatérský hřáč a občasný fanda "nejrychlejších šachů na světě", jak by řekl Hemingway, bych uvítala víc detailů ze hry. Sice chvíli pozorujeme Costnerův "Clean Inning" (čistou hru), ale film o tom vlastně vůbec není. Billy Chapel je stárnoucí nadhazovač Tigers, který celý život upřednostňoval baseball, před vším ostatním. Teď stojí před velkým životním rozhodnutím, zda opravdu chce obětovat pomíjivé sportovní kariéře opravdu vše... ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nemám co vytknout, filmově to bylo špičkové, ale je to tak typicky sportovní, jednotvárné a snadno odhadnutelné, že musím s hodnocením dolů. Je to prostě takový ten typický sportovní film, kde je člověk dobrý, začne to s ním jít do prdele, někde se potácí, lituje sám sebe, začne makat, dostane se zpátky nahoru a je hrdina. Stokrát stejný scénář stokrát o hovně. 60% ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Nezaujalo. Nezachrání to ani Costner ani krásná Preston. Čitelné od přečtení synopse. Pěkná produkce. Přínos pro (filmový) svět = nula. Teda, Raimi měl v CV něco, co pomohlo zformovat Sipdermana, který tu romantickou linku měl aspoň fungující a uvěřitelnou. Trochu mi ten film přijde jako definitivní pohřeb filmů z osmdesátých let. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Strhující drama: nebýt těch 56000 diváků řekl bych i komorní. Raimi dokázal notočit velmi působivý snímek, přestože scénář není kdovíjak zajímavý, spíš naopak. Jen díky nápadům a schopnostem Raimiho a výbornému Costnerovi je tenhle obyčejný příběh o běžných věcech tak silný. Jen díky Raimiho formální ekvilibristice, stylovosti a režisérské vášni, která probublává i z navenek klidného filmu, nevzniklo tuctové sentimentální drama, které slepě ždíme slzy. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Důvod, proč si Billy (Kevin Costner) dáva jenom jednu ruku do bundy v některých záběrech, je ten, že během výměny v útoku a obraně nadhazovač nechodí na pálku a chladne. Proto si nasazují bundy, aby ruka zůstala v teple a nevychladla. (kubsov)
  • "Hra snů" v baseballu znamená, že nadhazovač, případně kombinace nadhazovačů, v tomto případě Billy Chapel (Kevin Costne), za zápas odháže minimálně 81 nadhozů, přičemž maximálně to může být až 200 nadhozů, a při tom nepustí na metu ani jednoho pálkaře. (kubsov)
  • Sam Raimi nesouhlasil s obsazením Kevina Costnera a spory mezi nimi o celkové podobě filmu propukaly během celého natáčení. (Hwaelos)

Reklama

Reklama