Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Němý svědek (S06E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Dumb Witness (více)

Obsahy(1)

Za celou jeho kariéru ho ještě žádný detail tak netrápil. U každého zločinu, s nímž se dosud setkal, se mu dříve nebo později podařilo odhalit motiv. Tentokrát však tápe v temnotách. Komu mohla prospět smrt bohaté tety Emily, když všichni potenciální dědici dobře věděli, že právě změnila svou závěť a že nikdo z nich nedostane ani penny? V zájmu všech přece naopak bylo, aby žila dál, a mohla je zase někdy třeba vzít na milost! Poirot musí chtě nechtě připustit, že podezřelí jsou sice všichni, důkazy však nemá ani proti jednomu z nich. Kdyby tak mohl mluvit foxteriér Bob! Ten určitě zná pachatele. Vždyť se volně pohybuje po celém domě, a určitě byl svědkem všech těch nepravostí, které se tu děly. Jenomže Bob se zatím ještě komunikovat s lidmi nenaučil. Nebo ano? Hastings si už pomalu začíná myslet, že mezi ním a Poirotem přece jen nějaký druh dorozumívání existuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu zklamání. Chyba není v naprosto dokonalé Agathině předloze, naopak v přílišné odlišnosti od knihy. Jiné epizody se děl královny detektivek drží velmi striktně a mají své kouzlo, zde je mnoho odlišností i zbytečných vynechávek ...a nevhodný casting to celé dovršil. Dumb Witness nás určitě bavil, přesto preferujeme trochu jiný styl. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co říci o detektivce, kde vrah se přizná, ledva se naň uhodí? Kde vše je založeno na jediném postřehu, který navíc nic nedokazuje? V závěrečném "kolečku" lze bez problémů obvinit jinou osobu a logice by to vůbec neublížilo. Vrahem mohl být skutečně kdokoli, důkazy se nekonaly a zbyly pouze otázky, které jsou možná v knize zodpovězeny, ale tipoval bych, že scenárista ji nečetl. Za vtip a obrazovou originalitu tohoto dílu dva body, ale jen proto, že je srovnatelný s jinými ranými díly. Jinak ale kazí průměr skvělé 6. sérii. ()

Reklama

nakamura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů s Herculem Poirotem, vidět ho řešit případ nejen za pomoci malých šedých buněk, ale i roztomilého a chytrého psíka, vnáší do tohoto filmu příjemné odlehčení a spoustu vtipných situací (už jen vidět Poirota dohromady s nějakým zvířátkem, se kterým by si rozuměl, je téměř zázrak:-) ) ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tie dve hysterické stareny mi liezli na nervy, ale Poirot našťastie všetko berie s jemu vlastnou gráciou a inteligenciou. Inak časť so všetkým ako sa k Poirotovi sluší a patrí, naviac sympatický psík. Celá táto šiesta séria mi pripadá ako to najlepšie z Poirota z ešte stále 90 rokov, ku ktorým prechovávam určitú nostalgiu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Foxteriér Bob se ve skutečnosti jmenoval Snubby. (Sebi236)
  • Při rozuzlení říká Hercule Poirot (David Suchet), že všechny formy fosforu (bílý, černý, červený fosfor) jsou jedovaté. Pravda ale je, že jedovatý je jen bílý. (Sebi236)

Reklama

Reklama