Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mafiánského bose Paula Vittiho, který má být za měsíc podmínečně propuštěn, se ve vězení pokusí někdo zabít. Volá proto svému psychiatrovi, doktoru Benu Sobelovi, ten se s ním však odmítne bavit. Když se pak gangster nervově zhroutí, je doktor povolán do věznice. Podrobí gangstera řadě bolestivých testů a pak prohlásí, že Paul trpí psychosomatickou poruchou, která se může vyvinout ve schizofrenii. Přestože se Ben brání, je mu mafián nastěhován domů. Již cestou z vězení se doktorovi přizná, že všechno jen hrál a vysvětlí mu, že měl být zavražděn. Doktor mu doporučí, aby zločin pověsil na hřebík a začal nový život. Ben Paula seznámí s producentem gangsterského televizního seriálu, který ho najme jako odborného poradce. Krátce poté mafián za dramatických okolností zmizí a doktor Sobel dostane od FBI příkaz, aby ho do čtyřiadvaceti hodin našel. Podaří se mu to, ale je proti své vůli přinucen zúčastnit se spolu s mafiány loupežného přepadení. A aby toho nebylo málo, připlete se k tomu všemu ještě filmový štáb, pro který Paul pracuje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

kubilov 

všechny recenze uživatele

Pokračování povedené komediální gangsterky z konce devadesátých let tentokrát pod názvem Přeber si to znovu. Vrací se jak výborný Robert De Niro, tak i ucházející Billy Cristal, dále Lisa Kudrow, která je zde už ale spíš zbytečná, a naposledy ve svém životě i Joe Viterelli. Bude se zase zabíjet (nejen v restauracích), brečet, mlátit se, analyzovat a dokonce i znovuzačleňovat do společnosti. Nad opodstatněním vzniku filmu by se dalo sice dost polemizovat, ale jako fajn pokračování parádního prvního dílu to ujde. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je to proces. Natočí se vtipný film, který přiláká lidi, vydělá si na sebe a k tomu ještě něco navíc. Pokud se nabízí prostor, musí zákonitě přijít pokračování, které tradičně využívá osvědčených způsobů svého předchůdce, ale málokdy se mu dokáže alespoň vyrovnat. Tolik už nevydělá, producenti truchlí, někteří diváci taky truchlí a trojka se rázně smete ze stolu. Jak říkám, je to proces… I přes tu poněkud větší obhroublost a dýchavičný konec s přepadením nepohlížím na Analyze That zas až tak kriticky, už kvůli výkonu B.Crystala, který se jako psychiatr, přesouvající se postupně na gauč pro vlastní pacienty, nebývale překonává. Takže váš poslední film, pane Viterelli? Zlomil jste mi srdce, Jelly! Zlomil jste mi srdce..! ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Paul Vitty sa po prepustení snaží zaradiť do spoločnosti a čo najlegálnejšie vyrovnať zopár účtov. Zápletka v pokračovaní šľape lepšie a to najmä s prispením zvratu s akým film vyrukuje v závere. Vtípkov je akurát, narážok už pomenej, zachoval sa tvrdší rating (zas bez headshotov) a všetko príde o kvapku do mora naivnejšie než minule (mafoši sa zabarikádujú na otvorenom priestranstve, čo do pekla začiatkom tretieho tisícročia neexistovali helikoptéry ?). Mimochodom pokus o obsadenie ženy do vyšších kruhov považujem za asi taký prešľap ako natočiť poctu akčným hrdinkám z 80-tych rokov. Druhá Analýza je neškodný priemer dosť podobný predchodcovi, len s čosi horším výsledkom. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Mafiánská komedie o mafiánském bossovi majícího zapotřebí psychiatra přichází s druhým volným pokračováním a dá se říci, že je svižnější a plnější humorem než ten předchozí. Robert de Niro a Billy Crystal se opět výborně doplňují a ostatní jim v gagech velmi dobře nahrávají. U Billa je takováto role samozřejmost, ale Robert tu opět prokázal, že ani komediální role mu nejsou cizí a že takového mafiána umí zahrát po psychologické stránce v jakémkoliv stavu. Byť snímek opakuje již vyřčené, i tak se najdou nové nápady k pobavení. Humoru není nikdy dost. Holt, dějově zařadit mafiánského bosse do běžného pracovního života není v žádném případě nic jednoduchého. Je to zábava která pobaví a o to tu šlo především. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvých tridsať minúť je perfektných. Potom tomu začína postupne dochádzať dych. A hoci sa to scenáristicky snaží o uzatvorený oblúk a všetky dejové línie skončia, aj tak mi to prišlo zbytočne preplácané. Hlavne všetko na natáčaní krimi seriálu. De Niro a Crystal majú stále skvelú chémiu, ale tentoraz sa ich vzťah nikde neposúva, čo tiež trochu zamrzí. Inak je to ale v pohode jednohubka, ktorá sa snaží ku koncu byť možno zbytočne moralistická, ale výsledný dojem z filmu to až tak nekazilo. Priemerný filmík, ktorý zostáva trochu v tieni svojho predchodcu. Ale tým, že je to uzatvorené sa jedná o príjemnú dualógiu, ktorá má svoje kvality a silné scény. A je ich tam niekoľko. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Striptérka, které dá Ben Sobel (Billy Crystal) mince jako spropitné, je známá pornoherečka Gina Lynn. Celá scéna byla Crystalovou improvizací a původně se ve finálním sestřihu neměla objevit. Proto není Gina uvedena v závěrečných titulcích. (kenny.h)

Související novinky

Travolta je král mafiánů

Travolta je král mafiánů

13.04.2011

Jednou už velký comeback díky postavě gangstera slavil. Tenkrát byl ale pouhým pěšákem, teď bude rovnou největším americkým zločineckým bossem. V epickém dramatu Gotti: Three Generations si John… (více)

Reklama

Reklama