Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (414)

Jordan 

všechny recenze uživatele

nakoniec som predsa len dal tri, lebo aj keď je jasné, že hlavným lákadlom je sexi elizabeth v ešte viac sexi oblečkoch, tak sa tu nájde aj pár vtipných scénok a aj keď scenáristický výber situácií a ich rozvedenie je viac prvoplánové ako nejak extra premyslené, ich režijné riešenie tomu dá celkom gule a dá sa to pozerať, občas sa aj zasmiať (hoci nie nahlas, tak aspoň pousmiať). Harold Ramis je skúsený komédiológ (napríklad jedna ya NAJ amerických komédií Na hromnice o den více) a preto technická stránka je na veľmi schopnej úrovni, najmä úvodné titulky ma naozaj oslovili. Záver, tak strašne sporná časť romantických filmov, je "uhraný" na obe strany, keď Fraser začne vypúšťať tie krásne vzletné slová, je tu našťastie diablica hurley, aby to trochu schladila a úplné finále je tak polovične sofistikovane vyriešené. Celkom príjemné a nenáročné sledovanie, čo viac chcieť . . . ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Občasné dobré vtípky to nakonec ubilo svým hloupým dobrým koncem tak nenápaditým, že by se ďábel naštval, kdyby ten film viděl. Kdy už někdo konečně natočí film, kde by ďábel byl vykreslen na konci jako vítěz aspoň morálně? Ale svůj účel to splnilo a kromě spousty momentů nudnosti a jednotvárnosti mě to i pobavilo a navíc, při sledování filmu mě napadl skvělej námět na povídku, kvůli čemuž se to sledovat určitě vyplatilo. Takže díky, ďáble. (ještě taková malá poznámka k filmu, pořád sem nechápal, proč se nevykašle na Alison a nepozve na rande tu ďáblici?) ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušná podívaná, která zaujme sexy Elizabteh Hurleyovou a Brendanem Fraserem v několika úlohách. Zajímavý nápad a některé opravdu povedené scénky (Fraser jako španělský dealer nebo vygumovaný basketbalista patří k tomu nejlepšímu z filmu) zachraňují některé méně povedené části a celkově slabší poslední třetinu. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Díky tomuhle podařenému remakeu dokázal ostřílený komediální harcovník Harold Ramis, že dobré a hlavně vtipné komedie se dají natočit i bez vulgárního humoru a hektolitrů tělních tekutin. Brendan Fraser si svou roli (vlastně všechny své role) v tomto filmu neuvěřitelně užívá a jeho kolumbijský drogový boss je vskutku podařená postavička. Za pozornost určitě také stojí "ďáblice" Elizabeth Hurley - britský přízvuk ještě nikdy nebyl tak sexy (nemluvě o tom zbytku). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď už niekto podpíše zmluvu s diablom (napríklad scenárista a režisér s hollywoodskym štúdiom), tak očakávam, že jeho obeť bude pre diváka niečo znamenať. Cook, Moore a Ramis bohužiaľ prinášajú iba ďalšiu tuctovú komédiu do počtu, pri ktorej sa sem tam zasmejete, pokocháte sa pohľadom na peknú herečku v hlavnej ženskej úlohe (to je prekvapenie) a po nezávadnej stopáži na film rýchlo zabudnete. Nápad mohol byť spracovaný omnoho zaujímavejšie. Aj ako komédia, samozrejme. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Černý sporťák, který řídí Elizabeth Hurley na začátku filmu, je Lamborghini Diablo. (Karlos80)
  • Filmovanie prebiehalo od 24. januára do 18. apríla 2000 v Los Angeles County Arboretum & Botanic Garden, Olympic Auditorium, The Forum, Long Beach, Malibu, Santa Barbara v Kalifornii, Richmond Theatre, The Green, Richmond, Surrey, Veľká Británia, i v 20th Century Fox Studios v Los Angeles, Kalifornia. (Greenpeacak)
  • V úvode filmu je na Elliotovom (Brendan Fraser) stole pripnutý znak fiktívneho basketbalového klubu "Diablos", v ktorom neskôr aj pôsobí. (DJW)

Reklama

Reklama