Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující živé vysílaní, které během chvíle změní životy několika nevinných lidí. Radek (Karel Roden) se po téměř dvaceti letech nečekaně vrací do svého rodného města, aby zde nalezl jistou mladou ženu a jednou provždy se vyrovnal se svou minulostí. V pátrání po neznámé ženě mu pomáhá Eva, ambiciózní rozhlasová moderátorka, která jeho příběh dostane do své živě vysílané noční show. Chtěla mít ve vysílání senzační událost, ale k jejímu zděšení a ke zděšení všech posluchačů začne na povrch vyplouvat něco, s čím nikdo nepočítal. Svůj plán připravoval Radek několik let a během jeho vyprávění je do pochmurného příběhu vtažena nejen ona sama, ale i pražská kriminálka a další aktéři dlouho zapomenutých událostí. Začíná napínavý boj o čas a o spravedlnost. Opravdu už je vše nenávratně promlčeno? (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (360)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro rozhodně osvěžující zjištění, že Češi zkoušejí natočit i něco jiného než hloupou romantickou komedii, ve které se plácá např. Hřebíčková, jako tchýni má Evu Holubovou a zamilovává se do Ondřeje Vetchého, který má kamaráda třeba Hynka Čermáka a ten má zase manželku atd.... Nechci se dotknout těchto herců samozřejmě. Jde mi o to, že jsem si Karla Rodena, jako Radka, který má plán a má co sdělit hrozně moc užil. Film si mě občas povodil, bavilo mě vymýšlet si jaké možné vyústění tohle všechno bude mít. Chválím tvůrce, líbili se mi i herci a hlavně odvaha jít na trošku jinak. 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak tento snímek se mi vůbec nelíbil. Karel Roden mi přišel do této role jako nešťasná volba a nebál bych se tento výkon označit za jeho vůbec nejhorší. Samotné úvodní tajemno diváka hodně navnadí, ale následné rozplétání sítí nepřichází s ničím zvlášť šokujícím či zajímavým. Pochvalu si zaslouží snad pouze jistá orginalita scénáře. Bohužel jsem nedokázal naskočit na tento vlak a do příběhu se jakkoli ponořit. Hodně slabé a dost mi uniká, co se na tomto filmu tolika divákům líbí. Paradoxně napětí funguje jen do doby, než se začne něco vysvětlovat. V ten moment film zemřel. [25 %] ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Krimi thriller, kde se téměř stále jen povídá. I tak je atmosféra hutná a příběh velice silný, s několika momenty, kdy jsem skoro nedýchal. Překvapilo mě i promyšlené provázání postav, stejně jako gradace napětí z dalších událostí. Závěr byl sice trochu fádní, na druhou stranu kvituji, že tvůrci se nenechali unést a film skončil rozumným kompromisem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že u nás občas vznikne něco jiného než pitomá komedie ale pořád nám ke konkurenci dost chybí. Promlčeno je vtahující, komorní thriller, který se všehovšudy odehrává ve čtyřech prostorech s herci a telefonu. Příběh dokáže zaujmout, řemeslně je vše ok, ale nakonec se vlastně nic nestane a divák si říká o čem, že ten původně zásadní příběh, který měl mít obrovský zvrat, vlastně byl. Režijně fajn, scenáristicky děravé. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Tento český film kolem mě loni proletěl bez zájmu, za což se mu omlouvám, protože stojí určitě za pozornost. Nejen kvůli svému tématu, které je stále aktuální a ani jsem netušil, že my jsme ohledně krátkého promlčení trestného činu v Česku tak zaostalí. Film je plný napětí a až do závěru divák netuší, jak dopadne. Je dobře, že film stojí na pevných základech, nevaří z vody a postavy se chovají uvěřitelně. Herecké obsazení bylo slušné a třeba Vilmě Cibulkové role matky sedla na jedničku s hvězdičkou, za což by si minimálně nominaci na Českého Lva ve vedlejší roli zasloužila. Takže po Chybách z roku 2021 je to od té doby další pro mě nejvýraznější český počin a můžu jen doporučit. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (76)

Zajímavosti (24)

  • „Musím říct, že ten formát byl pro mě úplně nový, úplně jiný, než jsem doteď hrál. Promlčeno je prostě a jednoduše skvělý film,“ prohlásil Karel Roden. (Zdroj: ČSFD)
  • „Považuji scénář k tomuto filmu za velmi silnou látku, téma je totiž nadmíru závažné a režisér Robert Sedláček je báječný. Tyhle tři aspekty mě inspirovaly k tomu, abych nabídku okamžitě přijala“ prohlásila Vilma Cibulková. (Duoscop)
  • Herečka Julie Šurková, která ve filmu hraje asistentku Barbory Bočkové, má s promlčením trestných činů osobní zkušenost. Její otec záhadně zmizel v roce 2007 a dosud se nepodařilo zjistit, co se s ním stalo. Po 20 letech jsou pak podobné případy promlčeny. Podle Šurkové nezmizel z vlastního rozhodnutí. Mohl se tehdy údajně dostat do konfliktu kvůli hospodě a nočnímu klubu, který vlastnil. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama