Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Americká nakládačka je inspirován povídkou spisovatele Simona Riche publikované v časopise New Yorker. Seth Rogen se představuje v hlavní roli živořícího dělníka Herschela Greenbauma, který ve dvacátých letech minulého století emigruje do Ameriky v naději, že své milované rodině zajistí lepší život. Jednoho dne se mu však během pracovní směny v okurkárně stane nehoda, při níž spadne do kádě, která ho uvězní na 100 let. Lák ho dokonale zakonzervuje a když se pak znenadání probudí v současném Brooklynu, zjistí, že nezestárnul o jediný den. Vydá se hledat svou rodinu, ale brzy se zarmoucením zjistí, že jediným žijícím příbuzným je jeho pravnuk Ben Greenbaum (také v podání Rogena), vlídný a mírumilovný programátor, který s Herschelem nikdy nemůže najít společnou řeč. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Nin 

všechny recenze uživatele

Seth Rogen je sympaťák a námět tohohle filmu mi přišel opravdu zajímavý a zábavný, a tak jsem se zhlídnutím dlouho neváhal . Rogen ve své dvojroli je opravdu sympatický, i když v průběhu filmu je čím dál víc zjevný, že jako starý morous z neexistující evropské zemičky je mnohem přesvědčivější než jako hipster-mileniál, co vyvíjí aplikace na mobil. Občas je to až zvláštní casting a skoro jsem si až přál, kdyby se vykašlali na tu dvojroli a mladého Greenbauma hrál někdo jiný. Starý Greenbaum je ale super. Film si nehraje na bůhvíjakou realističnost, takže se třeba nikdo dvakrát nepodivuje nad tím, že mezi nimi žije resuscitovaný chlápek z dávné minulosti. Hlavně u první poloviny to vůbec nevadí, protože v ní jde spíše o různé vtípky. Často si American Pickle utahuje z dnešní společnosti. Později je ale film přeci jen trochu zjednodušující a ne příliš chytrý. Greenbaumové se (kvůli docela pitomosti) pohádají a dělají si naschvály. Tady má být film i dojemný a trošičku je, ale o žádnou velkou "dramedy" se rozhodně nejedná. American Pickle je nakonec spíš průměrnější komedií, která je místy sympatickým filmem, ale nejedná se o nic, co bych někomu chodil nadšeně doporučovat. (6/10) ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Hlavně ze začátku se to chtělo strašně podobat Boratovi a bylo to celkem koukatelný. Jenže to trvalo jen deset minut. Pak totiž hlavní hrdina spadne do sudu s lákem a probere se po 100 letech. Jsou tisíce možností, jak z toho vytřískat dobrou komedii, ale způsob, jakým se to pojalo tady byl asi ten nejnešťastnější. Od té doby jsem se totiž ani jednou neusmál a dokoukal nakládačku jenom z povinnosti. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní krátkeho obsahu a názvu som čakal klasicky bláznivú komédiu Setha Rogena. Tá sa nakoniec nekonala a film hral relatívne na vážnu notu. V tejto rovine je však Americká nakladačka nie príliš pútavá a zaujímavá, podobne ako dej a postavy. Rogenova postava z minulosti ešte ako tak ujde, no tá zo súčasnosti je nezáživná ako hrom. Pár vtipov sa podarilo, a to je asi tak všetko. Nevýrazný film, ktorý sa príliš nevydaril. 40% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"KOZÁKU! BUĎ SUNDÁTE VANILKOVOU VODKU, NEBO BUDE MRZENÍ." Nástup je ďábelský, židé to v minulosti na východě Evropy neměli jednoduché, ovšem v podání Setha Rogena jde o pole vyloženě komediálně neorané :-) I dál bych řekl, že to jde dobře, Herschel je super nekorektní, ale dokázal bych si představit, že do toho šlápne ještě trošku víc. Ta potřeba vyloženě kompromisního, šťastného konce tomu ani moc nesluší. Super překlad titulu! 65% ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Joo, ten tlustej žid jde zase točit fekální a nevtipné komedie. To sice pro tentokrát neplatí, ale pořád nejde o žádnou nakládačku. Krásný český dvojsysl. K rutinný tvorbě Rogena jde o pohodovou a celkem stravitelnou komedii. Nebyla tu žádná anekdota o masturbaci, sraní hoven ani hulení z vodní dýmky, jak má hodně zvykem tady pan "umělec". Nepřisral se k tomu žádný sympatický Franco a ani (bohužel) hubený Hill, takže asi to tady někdo myslel vážně? Cením že si to utahuje z nových politických a meinstream stereotypů, a narážek na moderní dobu, kde jsou samé gender a směsné páry, kde jsou dva teplouši, jeden z nich je čmoud a druhý Mexikánec, pijou Bubbletea čaj z mořských řaz, volí Bidena a jsou aktivisté pro záchranu zapadlých velryb z dna oceánu, nebo pupíku Plejtváka Obrovského, a nejlépe aby byly ještě ultra vegani a jediná jejich lidská interrakce je, že si napíšouna Fuckbook a Twitter. Brrr, nikdy fakt lituju, že žiju v dnešní hnusné době. Měla by se ta mladá cházka znovu vyhnat na vojnu, aby z nich udělali chlapy, a ne LBTQ transgender mužatky a babochlapy, kteří se bojí sáhnout na normální práci. Nazdvednu to o jednu hvězdu, abych tímhle tím ukázal svoji nasranost a pořád opakujícím problémem dnešní kovid zasmraděné doby! Aha, a úplně jsem vynechal okurky. Těm vůbec, o celkový dojem, ani nešlo ;) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (6)

  • Velká část filmu se natáčela v Pittsburghu v Pensylvánii. (SONY_)
  • Uprostřed závěrečných titulků je možné vidět krátkou scénu, kde Hershel a Ben sledují film s Barbarou Streisand. Jedná se o film Jentl (1983). (MTHRFCKR)
  • Keď Ben (Seth Rogen) spadne na lúke a Herschel (Seth Rogen) mu obväzuje ruku, v prvom zábere je ruka špinavá od blata. V ďalšom zábere obväzovania je ruka úplne čistá. V nočnej scéne už Ben ruku nemá zranenú. (toi-toi)

Související novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (více)

Reklama

Reklama