Reklama

Reklama

Mořská horečka

  • Česko Nebezpečí z hlubin (více)
Trailer 1

Študentka morskej biológie Siobhán (Hermione Corfield) musí opustiť pohodlie vedeckého laboratória a v rámci štúdia sa spolu s poverčivou posádkou vydať na týždennú plavbu rybárskou loďou, kde má zdokumentovať podmorský život. Prvá takáto príležitosť sa naskytne, keď ich loď uviazne uprostred oceánu a u členov posádky sa začnú objavovať príznaky neznámej infekcie. Siobhán tak musí využiť všetky svoje vedomosti a aj za cenu ľudských životov zabrániť rozšíreniu nákazy na pevninu... (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (62)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemný sci-fi horor z mořského prostředí, na němž je sice vidět menší rozpočet, ale to se týká zejména speciálních efektů. Tedy udělané jsou dobře, ale není jich mnoho. Komorní námořnické drama tak trochu připomene snímky - Harbinger Down, Věc, Vetřelec aj. Snímek mohl být klidně brutálnější, i když dojde na výstřel očí doprovázený karmínovou fontánou, leč příležitostí k rozkladu těl bylo více. Pěkná paranoická atmosféra, kdo má parazita v sobě a kdo ne, se stupňuje a míří ke katastrofě. Konec si zaslouží pochvalu. Samostatnou hvězdu dávám za podmořské záběry, byť jich samozřejmě mohlo být víc. A neznalí si možná půjdou zjistit, co znamená slovo hadál. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Nenechte se mýlit hodnocením idiotů, kteří v recenzích uvádějí kupříkladu že loď (uprostřed otevřeného oceánu!) "uvízne na mělčině". Film má velmi dobrou atmosféru, kvalitní dramaturgii a gradaci a v neposlední řadě zajímavé postavy s věrohodnou psychologií. Pro příznivce originálních, osobitých hororů, nikoliv konzumních prefabrikátů určených masovému publiku a blbovi s nejhorším vkusem na CSFD, jasná volba. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jako vyloženě špatné to nebylo. Začátek vypadal zajímavě a samotný nápad byl ucházející. Chybou však bylo, jakým způsobem byla Mořská horečka prezentována cca od uplynutí první půlhodiny. Čekal jsem horor a dostal jsem spíše psychothriller a na tento žánr herci prostě neměli. Možná, kdyby bylo dáno více prostoru tomu tvorovi a film byl pojat více akčněji, tak bych si řekl, že na béčkový horor, byla odvedena více než dobrá práce, ale s tímto pojetím byla dána více tíha na herce a bohužel těm se mé očekávání naplnit nepodařilo. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Silnejšie dve hviezdy, ale tri nedám, lebo to trestuhodne zahodilo svoj potenciál. Naposledy niečo, čo chcelo trošku evokovať nejaký lacný festivalovo-béčkový horor a survival na lodi bol croudfunding project z Kickstartera - Harbinger Down a teda napriek tomu, že som mu dal len tri hviezdy, bol lepší. Škoda však, že toto malo technicky na to, aby to vyzeralo podobne, pretože kamera nebola zlá, bolo vidieť, že to nebolo v jednej miestnosti točené, casting tiež vyšiel. Určite lepšie ako Dead in the Water z 2018, ale inak škoda šance. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Milujem tento subžáner, možno aj najviac, aj keď radšej ho mám s ozajstným monštrom, napádajúcim posádku fyzickým útokom, než len vypúšťaním lariev. Kapitánujú dnes už ostrielaní Dougray Scott a Connie Nielsen, a hlavnej role sa ujala ozaj cute zrzka, ktorá vyzerá jak cudnejší klon Karen Gillan (a ešte sa aj volá Hermiona!). Len tam nejak neni nič, čo by sa reálne snažilo preliezť hranicu štvrtej hviezdy, možno s výnimkou pár fotogenických vizuálov v závere a záverečného songu. O rok o tomto čase tomu kliknem na profil a budem sa pomocou komentárov a galérie snažiť identifikovať, čo že to bol za film. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama