Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Historka o tom jak mladý Rodriguez natočil svůj první celovečerák během 14 dnů za 7000 dolarů je dnes už legendární. A stejně tak i zmiňovaný snímek. Musím se přiznat že napoprvé se mi až tak moc nelíbil (3*), když jsem se ale dokopal podívat se na něj znovu byl jsem u vytržení. Takhle nějak má vypadat vynikající "amatérský" film. Kdyby Mariachiho točil hollywood stálo by to minimálně 1000krát větší prachy a výsledek by jenom těžko byl srovnatelný. Rodriguezova prvotina uchvacuje nejenom výborným scénářem plným skvělých postav, ale především tím "jak se to proboha mohlo natočit skoro zadarmo?". Proč tomu tak je se můžete dozvědět na jednom z bonusů na DVD, kde režisér vysvětluje některé postupy, jak natočit film co nejlevnější, aby to nešlo poznat. Doporučuji všem amatérským filmařům se na to podívat. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak nějak takhle se začíná. Nízko rozpočtový debut americké nezávislé produkce, který vynesl Rodriguezovi jednak uznání ale i docela pořádný balík pro jeho další působení ve světě filmu.. Hodnotím sice jen trojkou, ale film se mi líbil dokonce víc než pozdější dvě úspěšná ale už značně komerční pokračování..Antonio Banderas - to je zas trochu jiná kapitola. Zde hráli především neznámí herci bez většího charismatu (tedy kromě toho šéfa bandy, ten se líbil i mé přítelkyni), ale i tak si myslím, že odvedli své maximum..Vyzdvihl bych tedy onen samotný příběh a pak především hudbu, nad menšími nejasnostmi a hluchými místy v ději si lámat hlavu nebudu, ale trochu mě překvapilo, že jsem ve filmu nezaregistroval ani jednoho policajta, ač to byla víceméně taková dílčí válka mezi El Mariachem, zabijákem ve stejném obleku a členy gangu.. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Podobné výtky jako Movie. V podstatě Rodriguezův debut. Bohužel je vidět, že tady bylo opravdu hodně málo peněz. To zas tak nevadí, je to debut. Jenže příběh je až moc triviální na 80 minut a chybí tomu šťavnaté charizmatické role jako v Desperadovi. Navíc zábavnost poměrně brzy klesá. Ale v Desperadovi dokázal co je Rodriguez zač! ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Doslova královskej debut je El Mariachi. To co Robert Rodriguez vykouzlil za šílenost se 7 tisícema dolarů je jednoduše neuvěřitelný. Tolik bizarních situací a kudrlinek ve scénáři, u kterejch jsem se pobavil... Další důkaz, že tuny efektů a velký hvězdy nejsou potřeba k tomu, aby byl natočenej parádní film. A Carlos Gallardo se ukázal býti výbornym tahem. Až mě udivuje, že se později z velkýho plátna tak nějak vytratil - když nepočítám malý cameo v Desperadovi. Já osobně navíc El Mariachiho považuju za nejlepší díl z Rodriguezovy mexický trilogie - ničim nezatíženej, svobodnej, svěží, vtipnej a hlavně legendární příběh o největšim Mexičanovi všech dob, kterej chodí zásadně v černym a s futrálem od kytary v ruce... El Mariachi: "I've always wanted to be a mariachi... like my father, my grandfather... and my great-grandfather. I'm not as good as them yet... but I'm improving. My plan was to follow their footsteps to the end... and die with my guitar in my hand. I played from town to town... gaining different experiences. This city was my next stop. The free coconut at the edge of town... made me feel like this city would bring good luck. But I was completely wrong." ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem vlastním očím, ale bylo to fakt dobrý, což moc často o amatérských filmech neříkám. Chvílema jsem nevěděl, jestli se koukám na něco vážnýho nebo na komedii s Etzlerem, ale nakonec převážilo to první. Stylovej závěr a příjemný, napětí udržující hudební doprovod byla dobrá volba pro režijní debut za 7 papouchů. Well done. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Robert Rodriguez natočil film s přátely, proto byl tak levný. (cariada)
  • V roce 2011 byl film uložen do Národní filmové knihovny jako kulturně, historicky a esteticky významný. (Terva)
  • Vedlejší herci ve filmu jsou jen "nevinní" kolemjdoucí lidé. (Sufferer)

Reklama

Reklama