Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zemičku kdesi pod horami ovládají vysoce postavení zločinci, lidé propojení s politikou, mafií, ale i s policií, soudy a velkými kšefty. Závislá teenagerka zmizí z resocializačního centra, nikomu ale nechybí. O nuceném sexu a drogách chce vypovídat na policii, ale pošlou ji pryč. Vyhledá novináře, který se pustí do rozplétání neuvěřitelné chobotnice zločinu, mafie, vydírání. Nadějný politik se stane předsedou a ovládne celou zemi, protože kdo má moc, má pod palcem i policii i státní obchody. Z malého veksláka se stává velký vyděrač, který s lidmi zachází jako s šachovými figurkami. Jenže může pravda přežít mezi lidmi, kterým jde o prachy a moc? Nebo se Bůh peněz neštítí ani vraždit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (371)

somnar 

všechny recenze uživatele

Je to úplně stejný kalkul, jaký Biermann poslední dobou zkoušel na poli festivalového filmu, akorát v "lidovějším" formátu. Celou stopáž se tedy repetitivně opájí variacemi prohnilosti současného Slovenska, v němž chapadla zločinecké chobotnice sahají až do nejvyšších pater společnosti... Dobře, ale co dalšího si z toho mám odnést? Vlastně mi přijde docela drzé a nevkusné po tak krátké době pracovat s motivem zavražděného novináře a zaplétat ho do misery porna jak z pokračování Hostelu. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si poradili s případnými potížemi hned v úvodu, že kdyby se divačkám a divákům náhodou zdálo, že jsou nám postavy, příběhy a situace nějak povědomé, tak to se nám jen zdá, protože jde o pouhou fikci. Můžeme si myslet, co chceme, je to vylíčení reality a ne jen slovenské, ale česko-slovenské, ba možná středoevropské. Každý stát má svého Vágnera...Jozef Vajda špičkový, Diana Mórová excelentní, Gabriela Marcinková sladká a sexy i v roli zlatokopky. ()

Reklama

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Arpád Soltész je známy tým, že zúrivo nenávidí všetko národné a slovenské. V minulosti sa prezentoval tým, že hrubo urazil všetkých Slovákov: „Slovaci sú čvarga v východnej Európy ako Poliaci a Maďari. Tí čo furt otŕčali dlaň, ale odmietali čokoľvek dávať. Fuj, však to sú už prakticky Rusi, to je horšie než Sýrčania a Eritrejci dokopy“. Soltész prejavil aj nenávisť k celej bielej rase: „Nie som rasista, ale vážne nemôžem vystáť bielu spodinu“. O každom človeku, ktorý nesúhlasí s jeho pokriveným svetonázorom hovorí, že je "čvarga, chamraď, chrapač, svoloč, lúza, spodina, zberba". Svojím agresívnym a nenávistným vystupovaním robí hanbu nielen liberálnej scéne, ale aj rodičom zavraždeného novinára Jána Kuciaka, po ktorom pomenoval svoje pseudo-investigatívne centrum. No a na základe literárnej predlohy tohto kaviarenského primitíva bol v roku 2020 natočený film "Sviňa". Podľa názvu som predpokladal, že to bude jeho autobiografia. Zhliadol som však len akýsi zmätený, manipulatívny, podradný, angažovaný, politicko-výchovný thriller. Z odpadu sa vyprodukoval iba odpad! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Film som zatiaľ nevidel a uvidím ho až po voľbách ale fascinuje ma ako niekto dokáže na základe "umeleckej fikcie" hodnotiť fakty a ešte hovoriť, že toto je slovenská realita. Že je slovenský volič jednoduchý a nedôjde mu, že to nie je náhoda, keď filmu odložia premiéru tak aby bol uvedený pred voľbami, to celkom pochopím , ale že je taký jednoduchý, že to vezme pomaly ako hraný dokument som netušil. No nič, viac po voľbách. UPDATE Nehodnotiteľné. Fakt ma to nasralo, že Slováci už nevedia ani propagandu natočiť tak, ako kedysi. Stará zlatá Priehrada alebo Lazy sa pohli. A to tie filmy nemali najväčšiu slovenskú raketu Gabiku. 1/10 za Gabu, a nech si to číta aj celá dedina. :* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TY BUDEŠ VLÁDNOUT A JÁ BUDU MÍT POKOJ. NNEBUDE SE DO MĚ NAVÁŽET ŽÁDNEJ POLICAJT, NOVINÁŘ…“ Slovensko jako jeden velkej bordel – což (zejména) oceníte, když jste politik. Smyšlenej příběh opravdickýho Kuciaka, ve filmový podobě. A pak že je v našich končinách o témata nouze! Prostě jen stačí sledovat, jak ti nahoře ztrácej kontakt s realitou. A pak to dokázat natočit! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Předlohou byla stejnojmenná kniha slovenského investigativního novináře Arpáda Soltésze, který se při jejím psaní inspiroval skutečnými událostmi spojenými s vraždou novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky, archeoložky Martiny Kušnírové.. 2.) Ve slovenských kinech film zaznamenal rekordní návštěvnost během prvního víkendu, když na něj během prvních čtyř dní od premiéry přišlo 98 tisíc lidí. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Film vznikl na motivy knihy slovenského novináře Arpáda Soltésze. Ten se v ní inspiroval skutečnými událostmi okolo vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. (raikonen16)
  • Scény z domu novinára a jeho snúbenice boli nakrúcané v renesančnom vinohradníckom dome vo Svätom Jure. (Plaque)
  • Vytvoriť titulnú skladbu k filmu oslovili tiež Katarínu Koščovú. Tvorcovia nakoniec vybrali skladbu od skupiny Hrdza. (giaruj)

Reklama

Reklama