Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hodně v poslední době koukám na různá pokračování filmů, které mě zaujali před pár lety. První Escape Room mě bavil jako fanouška samotných her. Navíc byl nenáročný, bez gore a hezky se uzavřel. Vlastně jsem i trochu čekal, že by z toho mohla být série. I tak jsem ale VŮBEC nezaznamenal pokračování. Natož, že by to šlo i do našich kin. Chvála Netflixu, že si na mě vzpomněl. Escape room dva je klasický sequel, který nabídne stejnou porci obsahu jako posledně. Ale na rozdíl od Murder Mystery 2, které jsem recenzoval před chvilkou, tak ER 2 nenabídl vůbec nic navíc. Ačkoli jsem se docela bavil a film utekl, tak u filmu, který má ambice být kvalitní hororovou zábavou (alespoň jako jednička), tak je to zoufale málo. Hádanky jsou zajímavé, ale zvrat na konci slabý a celková zápletka nijak nezajímavá. Tady už bych raději sérii opustil. (48 %) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Kde první díl těžil ze zajímavého začátku (hlavolamy v kostce), úvodu do únikovek (nerdský ind vysvětlující pravidla) a poutavého konce, který navnadil na další díl, zde druhý díl zásadně chybuje. Po úvodu do děje už nám servíruje "jen" únikovky a závěr, který tak nějak všichni tušíme, že nastane. Postavy jsou kromě hlavní dvojky nezajímavé a mají málo prostoru, místnosti jsou opět cool a stylové, ale uvěřitelnost jejich provedení je tak mimo realitu, až to bolí a i když bych trochu přivřel oči, tak je to pořád nemožné. Řešení hádanek jsou teda sakra složitá, ale postavy na ně přijdou během pár sekund, a tak se pokaždé doberou ke zdárnému konci místnosti. No žádné emoce, napětí nebo možnost diváka přemýšlet o rozuzlení sám. Stejně tak promluvy postav typu "Ach ne, umřel pro mě, byl to můj jediný kamarád a obětoval se, abych já mohla žít" jsou teda otravné a tyhle sentimentální bláboly jsou asi stejně nepravděpodobné, jako skutečnost, že radikální odpůrci očkování budou mít IQ nad 60. A že jich je ve filmu víc než dost. Snaha tvůrců o jeden (nebudu zmiňovat) zvrat na konci mi přišla nezajímavá a bezúderná a zas a znova spíše absurdně zbytečná. Takové nemastné, neslané, bez výraznějšího procítění či geniálnějšího nápadu, prostě jen pásová výroba dalšího komerčního pokračování úspěšného prvního dílu, nic víc. Výrazněji neurazí, ale rozhodně ani nenadchne a ambice byly výše. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Popravdě mě to dost zklamalo. Nečekal jsem, že to bude lepší než dost povedená jednička, ale že to bude aspoň důstojným pokračováním. Jenže nebylo. Místnosti sice nejsou špatně vymyšlené, nějaká atmosféra a napětí v tom sice je, ale už to tak dobře nefunguje. Může za to především několik věcí. Jednak se dvojka snaží působit strašně velkolepě a plná zvratů, jenže těch zvratů je přehnaně a navíc se buď dají lehce odhadnout nebo nejsou zrovna nejlíp vymyšlené. Včetně toho závěrečného, který nejen že se dal docela odhadnout, ale navíc opět zůstal otevřený, takže z Únikové hry asi chce Robitel udělat sérii a la Saw a natáhnout ji na co nejvíc dílů. S takovým koncem to ale spíš vypadá jak nějaký díl seriálu. Navíc celý ten Turnaj šampiónů je dost odbytý. Nejen že smrti za moc nestojí, ale hlavně je předem jasné, že tu všichni ostatní kromě hlavní dvojice jsou jen křoví, které dříve či později musí zemřít, proto se je ten film ani nesnaží nějak víc představit, když je to vlastně úplně zbytečné. On to sice ve výsledku je obyčejný průměrný horor na jedno zhlédnutí, žádná katastrofa se naštěstí taky nekoná, ale oproti povedenému prvnímu dílu je to pro mě fakt hodně velké zklamání... Slabé 3* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednička byla fajn alternativa k Saw a podobným žárovým projektům, měla napětí, silné postavy, dobré hádanky i pasti. Dvojka se snaží být samozřejmě velkolepější, ale vůbec se to nedaří. O postavy už nemáte strach, netrápí vás věčná otázka kdo, proč, jak a kde. Všechno víte, už Vám zbývá jen ta akce a pasti, které jsou nic moc, sice se tvůrci snaží, ale všechno mi přišlo o hodně víc umělé s né úplně nejsilnějším CGI. Postavy jsou ale zase fajn a past v bance je slušná. Sranda je, jak kvůli rozpočtu dobře vynechat past v letadle. Finále díky castingu postrádá jakýkoliv prvek překvapení. Druhý díl vysvětlil část věcí a dal další možnost pro pokračování, které už by mi přišlo ale hodně zbytečné. O mnoho slabší než jednička, ale i tak na jeden nedělní večer docela slušné.55%. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Druhý díl drží kvalitu podobně prvnímu, navíc navazuje a odkrývá další nebezpečné hádanky a promyšlené místnosti. Tentokrát jsou do pasti vlákáni šampioni, kteří již jednou peklem prošli a je jen na nich zda se jim to znovu podaří! Poodkrývá se i mozek celých hádanek a překvapivé propojení s jeho dcerou i závěrem, kde nás čeká pokračování. Efekty super, hudba slabší, kamera dobrá, hádanky jako ta v bance, nebo v metru boží. 70% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)
  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)
  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)

Reklama

Reklama