Reklama

Reklama

VOD (1)

Úspěšná autorka Veronica Henleyová (Janelle Monáe) je lapena v děsivé realitě. V zápase s vlastním vědomím musí odhalit šokující záhadu dřív, než bude pozdě. Vyvolená je hororový thriller od producentů snímků Uteč a My v režii novátorského dua, které tvoří fenomenální Gerard Bush a Christopher Renz (Bush+Renz). (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (98)

ink flo 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že cca po hodině jsem to vzdal. Atmosféra nula, nedokázalo to vzbudit jakýkoliv zájem o to, co by se z toho mohlo vyklubat. Tu hodinu to horror nepřipomínalo ani náhodou, předpokládám, že se z toho pak začal klubat nějakej odvar Shamalayana. Nuda. Jordan Peela bych vůbec nezmiňoval, to je trochu jiná liga. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horor určitě ne, vztahové drama říznuté thrillerem ano. Nevyvážený snímek se skládá ze dvou příběhových linií, z nichž jednoznačně lepší je ta odehrávající se na bavlníkové plantáži. Nebo obráceně, linie ve městě je nudná, užvaněná a jako spojnici pro scény v jiné realitě by jí stačilo pár minut. Monáeová hraje výborně, o tom žádná. Plantážová linie má také báječný vizuál a výbornou hudbu. Pár scén je drsnějších, posledních dvacet minut má spád. Původně jsem měl obavy, že půjde o čistě rasovou problematiku, ale i když ti špatní jsou vesměs bílí, není tomu tak. Možný spoiler: únos mi byl jasný, ale jak se Henleyová do plantážové linie dostávala před tím, to mi tedy jasné není.... Řemeslně i herecky zdařilé, ale kvůli prostřední části pro mne jen lepší průměr. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Zaner horror by som tu nehladal, hoc nasilinych scen tu zopar je. Od momentu, kedy zacnu brat vazne premisu "sucasnosti", moj zaujem o film vyprchal uz uplne. Keby film vznikol v prvej polovici minuleho storocia, dival by som sa nan este trochu inak. Ale v sucasnosti je mi ucel Bush-a a Renz-a uplne jasny. Zrejme citili, ze len tymito temami mozu pokrytecky zaujat. Nerealna blbina, s liniou "pred" silne "umelou", zvlast Gabourey neskutocne otravovala. A co ma prekvapilo, bol i slaby vykon Jeny M., ktora bola velmi dobra v Nocturnal animals. Zrejme tiez snaha o to dosiahnut uspechu "Get out". A to som z traileru dufal, ze len dochadza k akemusi prenosu zivotnych udalosti z minulosti do "sucasnosti". Rozhodne by to bolo zaujimavejsie. Slabota a zabity cas. 30% ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

3. část řekne vše. Za mě moc zajímavý film. Dobrá režie i scénář. Myslím, že i zdejší hodnocení ukazuje, že rasizmus ve společnosti prostě je. Film si tak nízké hodnocení nezaslouží. Osobně nesnáším rasizmus jak proti černým ze strany bílých, tak ani černý rasizmus proti bílým nebo třeba růžových proti modrým. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Opäť negerská agit-propaganda akoby z pera Jordana Peelea (skrátiť to o polhodinu a ako epizóda by to pasovalo do ním produkovaného fail remake seriálu The Twilight Zone). Ehm... horor... nuž hororové je akurát obrátené písmeno E v názve, ultra-mega tlsté čierne megero, snívajúce o kefovačke a dĺžka filmu (napr. konferencia čiernych feministiek tam bola ako päsť na oko, ale hlavne, že sme im dali v rámci BLM priestor...). Cakom-prásk: hodne premárnený potenciál (tvorcom viacej záležalo zaujať obyvateľov Wakandy (forever!), než popracovať na thrill stránke v rámci campu Antebellum - ak by to zostalo v úvodnom "slave" poňatí a nezazvonil v 40min mobil spolu s flashbackmi, bola by to pointa grádovo minimálne na úrovni Shyamalanovej The Village. Apropo... ten motýl cez hubu na posteri má mať zrejme nejaké hlbšie duchovné posolstvo, ktoré si ale tvorcovia nechali pre seba (uff, hádam len nie reminiscencia na McQueenovho Papi, alebo im to len možno pripadalo "kůl"). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans v Louisianě. (noelcoward73)

Reklama

Reklama