Reklama

Reklama

Napětí

Trailer 1

VOD (1)

Londýn, zima 1974. Celá Británie se kvůli hornickým stávkám připravuje na výpadky elektrického proudu. V tuto nejistou dobu začínající zdravotní sestra Val poprvé přichází do kdysi významné, ale dnes již hodně zanedbané Východní londýnské královské nemocnice. Val je sirotkem a to, že se stala zdravotní sestrou, je jejím splněným snem. Naivní iluze začíná ztrácet hned po příchodu, kdy se setkává s přísnou vrchní sestrou, která ji vysvětlí, jaká pravidla musí bezpodmínečně a bez diskusí dodržovat. Jedním z těch pravidel je i to, že sestra se musí své práci naprosto odevzdat a obětovat. V její první den byla většina pacientů a zaměstnanců kvůli očekávaným výpadkům elektřiny evakuována do jiné nemocnice. Může se zdát, že o to méně bude mít Val práce, ale bohužel je jedna z mála, která musí zůstat na noční směnu. Ocitá se v temné, ponuré, rozpadající se a téměř opuštěné budově, kde jen několik zaměstnanců a nemohoucích pacientů neschopných převozu. Světla zhasnou, nemocnicí pomalu protéká šero měnící se v temnotu. V té temnotě se něco skrývá. Děsivé a nelidské zlo. A Valina nevinnost je přesně to, co skryté zlo probudilo. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (105)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak tohle šlo absolutně mimo mě. Příběh se rozjíždí docela zajímavě, mladá sestra má poprvé sloužit noční. Otázka tedy zní, bude se divák bát? Moje odpověď: nebylo čeho. Špatně natočená, napsaná a dokonce i zahraná záležitost. Není co chválit. Dokonce na scénu dorazí v dnešní době populární překvapivý zvrat. 20% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Neskutečně poctivá duchařina pracující s naprostým minimem, zato s tak neuvěřitelnou efektivitou, že by se právě o The Power měli učit na amerických filmových školách, aby všichni ti rutinéři Hollywoodu věděli, jak diváka děsit! Soundtrack je navíc naprosto fenomenální a společně s kamerou a skvělou Rose Williams utváří asi největší děs roku... a to je duben. Strašně jednoduchý, ale kurevsky funkční! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Prišlo, neurazilo, ale ani neuspokojilo. Žánrový klenot sa nekonal. Odpad tiež nie. Od atmosféry nočnej nemocnice som si veľa sľuboval, ale nakoniec ma na celom filme najviac zaujala scéna s pesničkou. Ústredná hrdinka fajn, ale dosť jej to kazia nezaujímavé vedľajšie postavy hrané neviditeľnými hercami. Tešil som sa, lebo som čakal niečo na spôsob Strážcu mŕtvych od Bornedala, ale napokon sa z toho vykľulo niečo iné. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný indie horor, který ze začátku potěší výtečnou atmosférou, která v moderních hororech není samozřejmostí, ale bohužel s přibývajícími minutami začne přecházet do jiného hororového žánru, než bych jako divák chtěl, až tak trochu vyšumí do prázdna. Za tu první půlku si ale průměrné hodnocení zaslouží a kdyby film tolik neuhnul, bavil bych se určitě více. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

The Power je jeden z těch filmů, u kterých je potřeba tři věci - noc, sluchátka a vžít se do hlavní postavy. Jestli bude něco chybět, pravděpodobně půjde divák s hodnocením o hvězdu níže, protože tohle zde dělá velkou část konečného výsledku. Retro sestřičky, stará nemocnice a noční výpadky proudu, to jsou podklady pro horor jako dělané. K tomu fajn creepy hudba v pozadí a přesvědčivé herecké výkony spolu s hutnou, temnou nemocniční atmosférou a ve finále i trochu nakousnutí společenského podtextu autoritářského postavení a výsledek je (na prvotní debut tvůrce) solidní horor, který po dlouhé době dává slušnou porci lekání a bubání, nicméně pořád mám pocit, že mi ve filmu chybělo něco více, co by jej mohlo řadit k "těm lepším" hororům a kvůli kterého bych si na něj za dva týdny vzpomněl. Takhle je to slušný nadstandart, kterému může někdo těžko úplně co vytknout, ale na prdel mě to vyloženě neposadilo. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Výpadky elektriny spôsobené štrajkom baníkov odkazujú na skutočné udalosti, kedy britský premiér Edwarda Heathe oznámil 13. decembra 1973 opatrenie, ktorým zaviedol "pre nepotrebné podniky" tzv. "3-dňový pracovný týždeň", čo sa uplatnilo od 31. decembra 1973 a malo za cieľ znížiť komerčnú spotrebu elektriny. To viedlo k štrajku baníkov, ktorý zabránil dodávkam uhlia do elektrární. Vláda síce zapojila alternatívne zdroje, ale väčšina domácností a oblastí v celom Spojenom kráľovstve v tomto období nestále zažívala viacero výpadkov elektriny. Opatrenie bolo zrušené 7. marca 1974. (Arsenal83)
  • Film bol natáčaný v Bawdsey, Suffolk v lete 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama