Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Vítr si nechal tichej smích, barevní ptáci ve větvích, co to má společnýho s láskou…“ Kdo by si nevzpomněl na nádherný titulní song – Verunčinu píseň lásky – z kouzelné pohádky Jak si zasloužit princeznu, kterou natočil podle předlohy „Šternberk“ Boženy Němcové režisér J. Schmidt... Teď už si ale pojďme vyprávět o třech synech rybářových, zrozených z obřích vajec. Ten nejmladší, Miroslav (P. Řezníček), má i nejlaskavější a nejsoucitnější srdce. To on si vybere toho nejubožejšího koníčka, on zachrání život sokolu, rybě, a nakonec i samotnému králi (J. Dulava, kterého uvidíme ve filmu v dvojroli také jako černokněžníka). A je to právě Miroslav, kdo má přivést králi ztracenou nevěstu – princeznu Verunku (L. Jelínková). Bude ale potřebovat mnoho sil a hodně lásky, než si své štěstí zaslouží… (Česká televize)

(více)

Recenze (142)

quixote 

všechny recenze uživatele

Ano, ta hudba je povedená, ale čeština písničky je žánrově trochu mimo. I režie se s žánrem minula, což je škoda, protože jisté předpoklady, že by mohla vzniknout dobrá pohádka, tu byly. Dodnes nechápu, proč čaroděje i krále hraje týž herec. Protože herci hrají jeden hůř než druhý, nejvíc hodnotím výběr exteriérů (Ploskovice a – aspoň na chvíli Le Mont Saint-Michel). Vždycky mi vadily kostýmy, jsou hodně nezvyklé co do střihů i materiálů. Pohádka se v TV objevuje dost sporadicky, což nazančuje cosi o její oblibě... Zdejší hodnocení kolem 50% považuji za nadnesené. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Postavy nemastný neslaný, příběh mě po pár minutách přestal bavit a záporák byl vlastně největší sympaťák. Co je v tomhle filmu úžasný, to je hudba. Krásná ústřední písnička, která mi naskočila v hlavě po pár tónech, i když jsem si myslela, že jsem tuhle pohádku ještě neviděla. Očividně ano, ale moc mi toho v paměti neuvázlo. ()

Reklama

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Hrozně zvláštní film, skoro se zdá, jako by ho napsal počítač. Děj je hrozně simplistický, neznamená to, že je vyloženě špatný, jen mi přišel takový nedodělaný. Postavy a zároveň i dialogy byly hrozně robotické, v každé scéně se řeklo jen to, co posune děj dál, tempo filmu je tím pádem celkem rychlé, ale filmu to ubírá na působivosti, neříkám, že chci dlouhé dialogové scény alá Tarantino, ale dialogy rozhodně mohly být barevnější. Technické aspekty byly celkem slušné, prezentace byla fajn a hudba se mi taky líbila. 4/10 ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod mě překvapilo, kde se vzala Lenka Jelínková, neboť ji vůbec neznám. Není divu, její herecká filmografie široké spektrum zrovna nenabízí. A důvod se nachází asi ve filmu Únik z okovů, který je odpovědí na otázku, kde všude ještě klasický herec je ochoten hrát. V něm hrála mj. i Eva Decastelo. Lehce zapomenutá pohádka, nejspíš i díky hlavní představitelce princezny, která ale celkově vlastně není špatná. Vždyť i ústřední píseň je pohádková a mě se hrozně líbí, na to, že jsem ji v podstatě neznal a nikdy neslyšel. Výborná je také postava Jiřího Menzela jako malíře. Je to totiž jediná humorná postava. Zkrátka jde o romantickou pohádku s klasickými pohádkovými motivy. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

To je snad poprvé, co vidím čaroděje, který hned nechce všechno zničit. Na pohádkách je úžasné to, že je všechno v rovnováze. A když ne, zasáhne štěstí. Písničky jsou krásné a něžné. Za čaroděje a princeznu 👍. Poznámka: Princezna je krásná, a zdá se že i moudrá. Poznámka: Král snad uvěří všemu, co mu kdo řekne. Doporučuji. Hvězdiček 4 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Je nesmysl, aby sladkovodní ryba z české řeky pomohla Miroslavovi (Pavel Řezníček) vyzvednout střevíc z mořského dna. (jlumos)
  • Pro lepší odlišení postav, hraných Jaromírem Dulavou, jej v roli černokněžníka nadaboval Jiří Štěpnička. Lenku Jelínkovou pak nadabovala Simona Vrbická mluveným slovem a Vlaďka Lišková zpěvem. (funhouse)

Reklama

Reklama