Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dana Martinová, mladá žena volnějších mravů, zemře rukou psychicky labilního mladíka Pavla Zacha. Ten se v záchvatu žárlivosti neudržel a zabil dívku úderem do hlavy. Policie najde mrtvolu díky Danině kamarádce Evě Simonové. A právě Eva se stane druhou Pavlovou obětí. Mladík totiž v obavě z vyzrazení dívku napadne a utopí ve vaně. Dvojnásobnou vraždu dostane na starost jako svůj první případ kriminalista poručík Zeman, jemuž pomáhá zkušenější kolega Suchánek. Vyšetřování však zpočátku nikam nevede. Zatímco Pavlův otec se snaží umístit duševně nemocného syna do psychiatrické léčebny, Pavel ze strachu spáchá další vraždu. Ani on, ani vyšetřovatelé však zatím netuší, že od jisté doby je Pavel pouhým nástrojem v rukou někoho jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jiří Adamec mě překvapil nebo možná až šokoval, to je ten pravý výraz. Já ho mám především spojeného s režisérskou profesí. Měla jsem velký strach o Alenu Vránovou. Vždyť jí Jiří Adamec snad škrtil doopravdy. Vypadalo to až moc skutečně. Nebylo mi moc dobře z této scény. Ten se do toho tak položl, že to bylo nezapomenutelné. Já mám tu scénu pořád před očima a to Pavlovu tvář z hlavy taky hned nedostanu. To byl tedy výkon. Zbytek je ale až příliš utahaný a rozvláčný. Eduard Cupák působil sympaticky. Bylo poznat, že hraje začínajícího kriminalistu a že si ukousl velké sousto. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

V podstatě omylem jsem v televizi narazil na tuhle detektivku a celý ten Schulhoffův styl + hudba Pavla Blatného mě navnadili na zážitek á la Major Kalaš. No nestalo se, nejen kvůli tomu, že vrah je znám na začátku filmu. Na vině je i celkem mělká psychologie a (samozřejmě?) Jiří Adamec, který ve své roli příliš věrohodně nepůsobí. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při úvodních titulcích se záběrem na chatu a skličující hudbou to sice vypadá, že začíná Lesní duch, ale pak se rozjede upovídané vyšetřování, při kterém znáte vraha a s nepříliš chápavým jmenovcem Honzy Zemana rozplétáte motivy (není překvapivé, že mu nakonec k vyřešení případu postačí uhasit lejtka a odsednout si z vedení). Moučka tradičně ztělesňuje hromádku utrápeného neštěstí, Sklenčka hází fóry v duchu jména své postavy a přitom nezištně vede svého kolegu, co se snaží víc než cokoli jiného nabídnout tlačenku a mlíko české Cher Marii Málkové. Jako by chtěl popřít, že preferuje kl… klasické řešení případu.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

My tiež vieme, kto je vrah, takže už od počiatku očakávame, že to bude nakoniec predsa len o niečo zaujímavejšie, než sa zdá. Vyšetrovanie niekoľkých vrážd kombinuje všetky postavy v štýle každý s každým a možno sa pridá medzi nich aj Cupákov vyšetrovateľ. Na konci nás chvalabohu čaká aj jedno prekvapenie, ktoré síce nie je v štýle nejakého nespoľahlivého rozprávača, ale predsa len posunie všetko do trochu inej roviny a uspokojivo uzavrie. Napriek tomu si myslím, že ako hodinová časť nejakého krimi seriálu by to malo lepšie tempo. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Vynikající česká stará detektivka. Krásné role: Sklenčka- manažer na ženský se synem Adamcem- agresivním psychopatem. Cupák- detektiv začátečník, nejde mu to, stejně jako hraní. Obermaierová- nezodpovědná děvka. Brzobohatý- doktor kurevník. Moučka- starý policajt co má filipa. Přeučil- vekslák děvkař. Hezký závěr, zabít můžeš i po telefonu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • V pokoji vraha je plakát anglické rockové skupiny Deep Purple. (vojtas73)

Reklama

Reklama