Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný dobrodružný film o krvavém konci jednoho dlouholetého přátelství.  Michael J. Cochran zvaný Jay končí u námořního letectva a chystá se, že bude konečně dělat jen to, co chce. A začíná s tím hned: dostane pozvání od přítele Tiburona Mendeze "Tibby", aby za ním přijel do Mexika. Jay příliš neváhá a vydává se na cestu. V Tibbyho domě se mu dostává vřelého přijetí, navíc ho tu čeká překvapení v podobě přitažlivé Tibbyho manželky Mireyi, které Jay očividně není lhostejný. Přestože mají manželé mezi sebou neshody, Jay se nechce do ničeho zaplést. Jenomže když na večírku následuje jeden svůdný Mireyin pohled za druhým, nemůže si pomoci. Problémy na sebe ovšem nenechají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Anthony Quinn v jedné z posledních velkých rolí jako mexický rentiér, kterému zahýbá jeho krásná mladá žena s krásným mladým chlapem (jak překvapivé). Nijak zvlášť špatný film, jen průměr, který mohl být o nějakou tu desetiminutovku kratší a který vzbuzuje zbytečně velká očekávání hlavně tím, že ho točil "ten" Tony Scott. 6/10 ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

První hodina nuda a pak to vypadá na zlepšení, ale je to jen klamání nepřítele (diváka) tělem. On se tu totiž náznak akce objeví, ale pak vyšumí. A to se opakuje vícekrát, děj se smýká, brzdí a kličkuje... No prostě mne film skoro vůbec nebavil a za dvě nebo tři lehce dobré scény nelze nic přičíst. A ten konec, to mělo být jako co?? 2012091511531/11858 ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hodinu se nic neděje, jen si Cochran občas zasouloží s Mireyl. Pak spolu již nesouloží, jelikož se to nelíbí Tibbymu. Cochran se za to rozhodne Tibbymu pomstít. Následuje jediná zajímavá pasáž filmu, kdy Cochran potká vážně nemocného prodejce koní. Cochran stále nesouloží s Mireyl a stále mu sexuální pnutí leze na mozek. Následuje závěr hodný Pilcherové. Že Costner je schopen přijmout roli prakticky v čemkoliv, to vím, ale že i Quinn vleze do něčeho takového, to jsem netušila. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se moc nepovedlo. Film si hodinu buduje atmosféru, aby ji vzápětí zahodil a proměnil se v akční mišmaš. Výsledek sráží i překvapivě nevýrazný Costner, kterému role vůbec nesedla. Navíc je to celé jedna velká nuda, která působí dojmem, jako by režisér nevěděl co a jak točit (spousta scén na sebe ani nenavazuje a je tu i mnoho děr v zápletce). 4/10 ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Skvělé a silné. Střihnuté romantikou, která neurazí a klišovitě nerozbrečí. "Grázl" Quinn a "frajer" Costner fungují opravdu na jedničku. Nádherné mexické exteriéry, skvělé zakončení a neúnavná hudba. Na pátou hvězdu trochu opomíjená propracovanost samotné POMSTY, která, je pravda, mohla být více propracovanější.... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Přestože byl film uveden v roce 1990, ve skutečnosti bylo filmování dokončeno již o dva roky dříve, konkrétně od 24. září do 19. prosince 1988. Následující rok trvala postprodukce, proto je na úplném konci závěrečných titulků uvedeno "Copyright 1989 Columbia Pictures Industries Inc.". (tequilla)
  • V 56 minutě filmu, ve fotbalovém utkání, které běží v televizi, je možné zahlédnout reklamu na obuvnickou značku Baťa. (Pavlátko)

Reklama

Reklama