Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný dobrodružný film o krvavém konci jednoho dlouholetého přátelství.  Michael J. Cochran zvaný Jay končí u námořního letectva a chystá se, že bude konečně dělat jen to, co chce. A začíná s tím hned: dostane pozvání od přítele Tiburona Mendeze "Tibby", aby za ním přijel do Mexika. Jay příliš neváhá a vydává se na cestu. V Tibbyho domě se mu dostává vřelého přijetí, navíc ho tu čeká překvapení v podobě přitažlivé Tibbyho manželky Mireyi, které Jay očividně není lhostejný. Přestože mají manželé mezi sebou neshody, Jay se nechce do ničeho zaplést. Jenomže když na večírku následuje jeden svůdný Mireyin pohled za druhým, nemůže si pomoci. Problémy na sebe ovšem nenechají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Pomsta, ač jí nedávám plné hodnocení je mou srdeční záležitostí již několik let. Všechny ingredience tu fungují v tak skvělém poměru, že už to snad ani lepší být nemůže. Sympaťák Kevin Costner, charismatický a chladný Anthony Quinn a překrásná Madeleine Stowe. Brutální, neodolatelně romantický a zároveň jeden z nejsmutnějších filmů, jaké jsem kdy viděl. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

S moderními klipovými stroboskopy Tonyho Scotta nesouměřitelná záležitost, pomalá, neakční, s rajcovně zachyceným vášnivým milostným vzplanutím (Madeleine Stowe vypadá úchvatně), bohužel pro zápletku jen těžko chápatelným jako "osudová láska". Chtělo by více propracovat psychologii a vztahy, takhle si na hloubku jenom hrajeme. Hodnotím ale přes 20 minut KRATŠÍ režisérský sestřih, kde prý právě tyto scény zmizely a k dějovým zvratům se směřuje mnohem příměji. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Začíná to, jako by to bylo od někoho, kdo točil Top Gun a končí to situací, při které by si Lister smutně kousal vlasy a na otázku, jestli se ještě někdy shledají, by se s hlavou v dlaních zmohl jen na plačtivé: „Nevím“.. Penisový mač ve smíšené trojhře, který v prvním setu zastřenými obrazy, Panovou flétnou a lehkým erotickým dusnem drží pozornost diváka, aby pak ve druhém přišla Scottova vendetní skreč.. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Příběh o přátelství dvou mužů, které skončí - pozor, veliké překvapení - kvůli ženě a pokračuje to asi stejně překvapující cestou pomsty a zkázy. Jistěže je to ohrané jako elpíčko s největšími hity Beatles po mamince, ale ruku na srdce, dívali byste se na film o přátelství, které skončí kvůli rozdílným postojům ke koprové omáčce? ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Morálně neukotvená rádoby balada zabalená do westernových klišé. 1) 33letý Kevin Costner (pilot Jay) je důvodem, proč jsem si film pustil. 2) Dále účinkovali: 33letý štíhlý Miguel Ferrer (Amador, který se k Jayovi přidal), 24letý John Leguizamo (Amadorův bratranec, co moc nemluví). 3) Věk protagonistů se vztahuje k roku 1988, kdy byl byl pořízen obrazový materiál. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Erotické scény neměly žádnou choreografii. Tony Scott pouze rozmístil tři kamery, zbytek zimprovizovali sami herci Kevin Costner a Madeleine Stowe. (-bad-mad-wolf-)
  • Předtím, než se ujal režie projektu Tony Scott, byl Kevin Costner rozhodnutý film zrežírovat jako svůj debut, ale producent Ray Stark mu to rozmluvil s tím, že ještě není schopný kormidlovat celý projekt. (helloween93)
  • Jméno postavy, kterou hraje Madeleine Stowe, Miyrea, je přesmyčka jména Mireya, což je kostarické jméno matky Stoweové. (helloween93)

Reklama

Reklama