Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor
  • Drama

Poslední recenze (2 665)

plakát

Nezvěstní v boji (1984) 

“Throwback Thursday #96” - Když se chystal Rambo II o záchraně zajatců po ukončení války ve Vietnamu, studio Cannon produkující béčka se na tom přiživilo a natočilo souběžně rovnou dva filmy Missing in Action s Chuckem Norrisem o zajatcích v ‘Namu. Druhý díl se producentům zdál lepší, tak prohodili vydání prvního a druhého filmu. Tento se tedy odehrává už roky po válce a druhý snímek je zajetí a věznění Chucka v roli Braddocka během války. Missing in Action točil Joseph Zito (The Prowler, Friday the 13th: The Final Chapter) a jako dítě jsem viděl jeho druhou polovinu, která se odehrává ve Vietnamu. Ta první mi ale paradoxně přijde lepší, je víc civilní a z filmu máte vibes, jako byste koukali na politický thriller z asijského prostředí. Jednoznačně nejlepší pasáž filmu je Chuckův stealth v Saigonu. Pak se Chuck dostane z Thajska do Vietnamu a začne řežba. Zestárlo to, o tom není pochyb, dlouhé záběry jak střílí jedna strana, střih druhá strana, střih první strana, 80 nábojů pryč a nikdo neumírá ani nenabíjí, to už by dnes bylo pro smích. Ve své době šlo o béčkový akční film u kterého člověk vypne. Z filmu je známá scéna kdy se Braddock vynoří z vody s kulometem M60 a poštřílí vietnamské zlosyny. Scéna byla parodována ve Žhavých výstřelech. Když sem byl kid, film jsem viděl 1x a to ne celý, v tu dobu sem si procházel obdobím na vojáky, takže film pro mě byla pecka. Dnes je pro mě film guilty pleasure. První film, kde jsem Chucka slyšel mluvit anglicky.

plakát

Verdikt (1982) 

“Throwback Thursday #95” - Paul Newman jako notorický alkoholik/právník vezme případ zanedbání péče nemocnice. Lumetova pomalá režie, Newmanovy chyby a sebelítost, ponurý Boston dokreslují depresivní pojetí filmu. Jak Newman, tak i Jack Warden bojují s velkým právnickým týmem a usínající divák má pocit, že v tomhle případě nemůže být nikdy učiněno spravedlnosti za dost…Mám právnické thrillery/dramata rád a ačkoliv byl The Verdict nominován na 5 Oscarů, můj verdikt nad filmem je 65%. Shlédnuto na Disney+.

plakát

Oblečen na zabíjení (1980) 

"Throwback Thursday #95" - Dressed to Kill byl erotický thriller De Palmy, který měl sloužit jako pocta Hitchcockově suspense stylu. Nechybí hrozně dlouhé scény, kde v první půlhodině sledujeme, jak se Angie Dickinson nejprve dlouho nahání v galerii s nějakým pick-up artistou a poté u něho dalších x minut opouští jeho byt. De Palma si dává záležet, aby divákovi nic neuniklo, ale je tohle napětí? Film je svojí zápletkou a vlastně i rozuzlením ze stejného těsta jako Psycho. Tam ale ty leckdy zbytečně dlouhé scény fungují, De Palmovy scény se však místy zdají nekonečné. Ale i v Dressed to Kill jsou zajímavé scény, a to když Angie Dickinson paranoidně pozoruje, jestli nejsou svědci její nevěry, ale že je vlastně celou dobu sledována ji zcela uniká. Druhá část filmu, nazval bych jí detektivní, nabízí víc zajímavých scén, ať už ta v metru nebo finální odhalení v kanceláři. Hlavní problém filmu však je, že po "hororové" stránce, jestli to tak jde nazvat, to Brianovi moc nefunguje, scénář místy působí hrozně naivně - v podstatě celá postava toho geeka s gadgety a jeho vstupování do děje. Vlastně i celou tu pointu zkušený divák prokoukne někde ve třetině. Určitě nejde o špatný thriller, na svojí dobu jde o zajímavý thriller, jen prostě třeba na rozdíl od Psycho 1-2 neobstál ve zkoušce času a čekal jsem víc. Vzhledem k tomu, že na svoji dobu byl film kontroverzní, přitáhlo to dávky do kin a z filmu byl hit. Shlédnuto na AMC. 3*

Poslední hodnocení (3 313)

Nezvěstní v boji (1984)

22.05.2024

Verdikt (1982)

18.05.2024

Oblečen na zabíjení (1980)

10.05.2024

Fallout - Ghúlové (2024) (epizoda) (S01E04)

10.05.2024

Bledý jezdec (1985)

10.05.2024

Fallout - Cíl (2024) (epizoda) (S01E02)

08.05.2024

Fallout - Hlava (2024) (epizoda) (S01E03)

08.05.2024

Fallout - Konec (2024) (epizoda) (S01E01)

08.05.2024

Jednej správně (1989)

08.05.2024

Reklama