Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný dobrodružný film o krvavém konci jednoho dlouholetého přátelství.  Michael J. Cochran zvaný Jay končí u námořního letectva a chystá se, že bude konečně dělat jen to, co chce. A začíná s tím hned: dostane pozvání od přítele Tiburona Mendeze "Tibby", aby za ním přijel do Mexika. Jay příliš neváhá a vydává se na cestu. V Tibbyho domě se mu dostává vřelého přijetí, navíc ho tu čeká překvapení v podobě přitažlivé Tibbyho manželky Mireyi, které Jay očividně není lhostejný. Přestože mají manželé mezi sebou neshody, Jay se nechce do ničeho zaplést. Jenomže když na večírku následuje jeden svůdný Mireyin pohled za druhým, nemůže si pomoci. Problémy na sebe ovšem nenechají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

swed 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se moc nepovedlo. Film si hodinu buduje atmosféru, aby ji vzápětí zahodil a proměnil se v akční mišmaš. Výsledek sráží i překvapivě nevýrazný Costner, kterému role vůbec nesedla. Navíc je to celé jedna velká nuda, která působí dojmem, jako by režisér nevěděl co a jak točit (spousta scén na sebe ani nenavazuje a je tu i mnoho děr v zápletce). 4/10 ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Údajně nejoblíbenější film takovýho borce režiséra, jakým Quentin Tarantino bezesporu je a tady má film 60%...kolikrát fakt nevim,co český divák očekává...já se přidávám k Tarantinovi! Sice film není můj nejoblíbenější,ale rozhodně má velkou kvalitu...máme tu slušnou zápletku (proto se i v reálném životě držim pravidla--->nikdy nedělej do kámošovo ženy) ,následné odhalení,posléze reakce na nevěru a pak tu máme jednoho přeživšího,kterej touží jen po pomstě a chce najít ženu,kterou miluje...Kevina Costnera mám rád kvůli jeho charismatu. I kdyby neřekl za celej film ani slovo,bude to výbornej výkon...Anthony Quinn mě tady taky nezklamal,jen ta Madeleine Stowe mě opět nepřesvědčila,sice byla krásná,ale prostě to není dobrá herečka...je nepřirozená a prkenná,jak fošna u strejdy v truhlářství,ale to je pro mě taky jedinej mínus,takže já si tenhle snímek cením na 80% ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Příběh o přátelství dvou mužů, které skončí - pozor, veliké překvapení - kvůli ženě a pokračuje to asi stejně překvapující cestou pomsty a zkázy. Jistěže je to ohrané jako elpíčko s největšími hity Beatles po mamince, ale ruku na srdce, dívali byste se na film o přátelství, které skončí kvůli rozdílným postojům ke koprové omáčce? ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

No jo, k...a hýbe světem. Tady se to bohužel pro aktéry kapku vymklo. Hergot chlapy, projde tím dětská hlavička, tak ti naši šašci na tom nemůžou zanechat větší škody. Film se mi přesto (nebo právě proto) líbil. Myslím, že je dosti nedoceňen a hlavně nepochopen. Dávám čtyři za atmosféru, Antonyho, Madelain i Kevina a za nehappyendovský závěr. ()

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

Ten scénář je tak zatraceně slabej. Velká škoda, protože Costner a Quinn by hráli ještě líp, kdyby měli co. Všechno se tu zbytečně natahuje, dvě hodiny jsou na takovou zápletku opravdu hodně. Vyzdvihnu dvě věci. Scottovi se povedla dobrá mexická atmosféra, prach, dusno a horko (hudba teda nic moc) a taky, pan maskér se náramně vyřádil na Costnerově rozmašírovaným ksichtě. To nateklý oko vypadalo zatraceně reálně, Rocky by mohl závidět. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Jméno postavy, kterou hraje Madeleine Stowe, Miyrea, je přesmyčka jména Mireya, což je kostarické jméno matky Stoweové. (helloween93)
  • Krátká novela Jima Harrisona, podle níž je film natočen, vyšla roku 1979 v časopise Esquire. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama