Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Muzikálovou verzi úspěšné hry Oldřicha Daňka převedl v roce 1986 na filmové plátno režisér Jiří Sequens. Odehrává se ve 14. století v Čechách za panování krále Václava IV. Jejími hrdiny jsou tři žoldnéři, kteří bojují vždy na nesprávné straně a vždycky jsou nakonec biti, přesto jsou ale morálními vítězi všech konfliktů a šarvátek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

burton 

všechny recenze uživatele

Krutá romance se zpěvy a tanci, ve které Jan Čenský mluví sprostě a Jan Přeučil „tančí". Trio Jaromír Hanzlík, Svatopluk Skopal a Radoslav Brzobohatý je vážně sexy! To jsem si tedy nikdy nemyslela, že to jednou budu o nich psát, ale je to tak. A nejvíc sexy z těch tří je Svatopluk "Svatý", když zpívá modlitbu pro svého Oslíka.... Celý příběh jiskří černým humorem, nevyřčeným tajemstvím, smyslností, zradou, touhou po odplatě. Tento film, natočený v roce 1986 má nesmírné kouzlo. Když jsem jej viděla poprvé, byla jsem nadšená právě těmi tanci, muzikou a texty. Příběh je velice dobře vystavěn, zápletka se zaplétá pomalu, ale jistě, oprátka se zadrhuje... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Všichni kritizují, tak já budu chválit :) Líbil se mi děj, herci i celkové prohnilé středověké prostředí. Některé dialogy potěšily svou neučesaností. Například, když Honza Čenský nenávistně zasyčí "vy svině," tak jsem docela zaplesal. Jediné co mi občas vadilo byla muzikálová čísla, třeba to s kancem bylo zrovna dobrý, ale sem tam byl taneční projev herců dost rozpačitý. Bavila mne i postava zubatého blázna Psí Nohy, kterej furt tak blbě poskakuje a občas udělá nějakej trik. Ústřední trio Hanzlík - Brzobohatý - Skopal není vůbec špatné. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak Psí noha může za tu moji posedlost blázny! Protože ten jeho způsob pohybu je tak hypnotický, že ho miluji na první pohled. A většího borce tam ani není, ačkoliv ústřední trio je hned těsně za ním. (A co teprve když spolu všichni čtyři laškovně dovádí v močálu!) Ale je třeba ještě prohlásit, že Zora Jandová je v této stylizaci úplně neuvěřitelně nádherná. Tato krutá romance s hudbou, zpěvem a tanci mě tříská přes hlavu melancholií jako mokrým hadrem. ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě hodně příjemně překvapil, viděl jsem ho poprvé až letos o vánocích (což je divné, protože v 80. letech, kdy to muselo běžet x-krát, jsem ještě nechlastal, takže bych si to musel pamatovat). Středověké prostředí působí věrohodně, herci jsou dobří (jak ústřední trojka, tak i většina vedlejších postav), děj i přes na čs. poměry netradičně dlouhou stopáž není nijak zbytečně natahovaný, rušivý element v podobě "moderních" tanečních čísel se dá těch pár minut snést. ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě je to poplatné době svého vzniku, takže ty hudební vložky jsou tak trochu jako šou Michala Davida (i když některé melodie jsou velmi chytlavé). Je nutno si uvědomit, že je to zfilmovaná divadelní hra. A je zfilmovaná dobře, ve výborných přírodních kulisách a má to atmosféru. Příběh, ve kterém neustále někdo někoho zrazuje, a rozuzlení ve stylu Božích mlýnů, které melou pomalu, ale jistě, nemá chybu. Všechny pojmenované postavy mají něco do sebe a Přeučilův zjizvený Rychtář je noční můra mých dětských snů :-) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v lokalitách Tiské stěny, Lom Mořina, Budyn nad Ohří, Helfenburg a Lom Alkazar. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama