Reklama

Reklama

Napětí

(seriál)
  • USA The Power
Trailer
USA, 2023, 8 h 38 min (Minutáž: 54–63 min)

Předloha:

Naomi Alderman (kniha)

Hudba:

Morgan Kibby
(další profese)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Napětí je globální thriller natočený podle oceňovaného románu Naomi Aldermanové. Svět Napětí je svět, v němž žijeme, až na jednu hříčku přírody. U dospívajících dívek se znenadání vyvine schopnost zabíjet elektrickým proudem lidi, jak se jim zlíbí. Sledujeme pozoruhodné postavy, kde se schopnost rozvine od brnění v klíčních kostech dospívajících dívek, až po úplné převrácení mocenské rovnováhy. (Prime Video)

(více)

Diskuze

jenovef

jenovef (hodnocení, recenze)

Pustil jsem si to i přes Mikeovu recenzi a teda to je slušnej voprc. Seriál je kvalitní, mám rád scifi-sociální drama kombo, příběhově odsejpá a určitě si pustim druhou sérii, ale obsahově je to hodno zavržení. I feministické dílo může být napsáno rozumně a vyváženě. Tady je všechno špatně. Všechny mužský postavy jsou negativní a všechny ženský super. Neuvěřitelná militantně feministická agitka určený především dívkám a ženám. Stačí se podívat na pár rozhovorů s autorkou a její fotku a najednou je vše jasný. Morbidně obézní, frustrovaná a ultraliberální ž1dovka, která byť hetero má své romány nacpané lesbama. Asi ví, že se to bude v dnešní době dobře prodávat. Taky jí za to všichni tleskaj :V Šílenej svět... Body za to, že v Napětí kope do "svejch lidí" (což je ale důsledkem dopsívání v konzervativní komunitě) a název románu, protože "Power" není jen slovo pro šťávu, ale taky pro moc a o tu zde jde především...

scofa

scofa (hodnocení, recenze)

Tvl. To je síla ! ULTRA feministická bžunda od zarytych feministek  jen pro zaryté feministky, jinak těžce nesledovatelne!

Reklama

Reklama