Reklama

Reklama

Děti planety Duna

(seriál)
  • Česko Děti Duny (více)
všechny plakáty
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Už dvanáct let uplynulo od doby, kdy na planetě Duna, jejíž povrch pokrývá poušť, zhatil princ Paul Atreides spiknutí, které bylo namířeno proti jeho rodině, a převzal vládu nad celou planetou. Z někdejší císařské moci sice už téměř nic nezbylo, ale princovi skrytí nepřátelé i nadále usilují o získání Koření, tajného elixíru života planety zvané Duna. V pokračování příběhu o Duně od Franka Herberta se chopí vlády nad planetou Paulův syn Muad-dib. Avšak skutečnost, že se dostal k moci, má za následek sérii nečekaných a zároveň ohromných hrozeb, které opět znamenají nesmírné nebezpečí z hlediska stability Atreidesovy dynastie. (TV Spektrum)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Trikově rozhodně lepší než televizní "Duna" a stejně tak i příběhově. Tohle je zásadní zlom v celé sérii "Duna", myslím tedy knižní, a v tom, jak bude utvářen její svět. Neskutečné, co tady Frank Herbert dokázal, a musím říct, že těmhle televizním tvůrcům se povedlo udělat dobrou verzi, která se nemá za co stydět. Trochu více známých herců a trochu více těch českých tváří rozhodně snímku neuškodilo. Dokonce je fajn, že se někteří vrátili. Je škoda, že k natočení dalších knih nedošlo. Tak třeba někdy se o zfilmování tohoto sci-fi veledíla opět pokusí a dokáže to s ještě větším úspěchem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pokračování minisérie o Duně je ještě o malý kousek kvalitnější a zajímavější. Nehledě na to, že podobně velkolepé televizní produkce se nevidí často, tahle je dokonce zvládnutá na výbornou i s malou českou pomocí, která potěší. Příběh získal funkční podobu pro televizi a divák se neztrácí, jak by tomu mohlo být při použití všech detailů z knih. Koukatelné a srozumitelné. ()

Reklama

Tred2 

všechny recenze uživatele

K Duně mám dvě výtky. 1. počítačový vizuál, který je opravdu hodně laciný a za 2. zbytečně komplikované dialogy a monology. Během prvního dílu jsem se snažil všechno vstřebat (Dunu jsem nečetl a bohužel jsem neviděl ani předešlou sérii, pouze film), až ke konci toho dílu jsem si uvědomil, že občas ani není podstatné co se říká, ale že se to říká a jak se to říká. Druhý díl, který přináší určitou obměnu postav už mi byl sympatičtější a ten třetí se pak nese v podobném smyslu. Popravdě Duna není mým nejoblíbenějším sci-fi/fantasy, ale nedá se tomu upřít originalita a skvělá atmosféra. Za mě: 1. 3*; 2. 4*; 3. 4*. Celkem slušné 4, nakonec jsem byl sám překvapen, že se mi to vlastně docela líbilo. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Jakoby někoho rozdráždilo zpracování první knihy a chtěl to napravit touto novou sérií. Musím říct, že se to z velké části povedlo. Kulisovost a občasná strohost zůstala, ale hudba a charaktery hrdinů jsou novými silným prvky. Alice Krige mi jako Jessicka sedí lépe, než předešlá herečka, Allia je taky dobře zahraná a ani k ostatním výkonům nemám velké výhrady - i když na Oskara to není .Sice film nemůže dosáhnout kvality knižní předlohy nikdy, ale myslím, že neuráží tak, jako předešlé díly. Jen jedna výtka: Susan Sarandon je skvělá herečka, ale její postava Vincencie je mladší sestra Irulán a tady vypadá spíše jako její matka. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne lepší počin ako Duna. K zlepšeniu došlo takmer vo všetkých smeroch - od castingu až po triky. Dosť odfláknutá bola postava Duncana Idaha vzhľadom na to, že v knižnej sérií na rozdiel od iných postáv, prechádza celou ságou a je mu venovaná značná pozornosť. Toť taká drobná pripomienka. A ešte fakt, že dej je značne nahustený. Diváci, ktorí nevideli Dunu alebo nečítal knižnú predlohu, budú asi trochu zmätení :) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Navzdory názvu filmu je pouze druhá a třetí část adaptací románu „Děti Duny“. První část je podle knihy „Spasitel Duny“. (.Zmolda.)
  • Mnoho herců z Duny (2000) bylo přeobsazeno a ve filmu ztvárňují zcela jiné postavy. Například herec Karel Dobrý, který ztvárnil původně dr. Lieta Kynese, si zahrál Korbu a herečka Klára Issová, která hrála Lichnu, se zde objevila jako fremenská služebná v paláci Atreidů. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama