Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se ve staré rodinné firmě ukáže, že z ní kdosi vyvádí peníze ve velkém, nastává konfrontace s novou realitou, na níž nebyl nikdo připraven. Ivo Róna, dlouholetý šéf prosperujícího podniku Aron, se snaží zorientovat v nechtěné situaci, kterou mu jeho děti ani okolí neulehčují, ale kterou si na sebe dost možná seslal sám. Nový film režiséra Olma Omerzu proplétá komplikované rodinné vztahy se světem moderních komunikačních technologií, které dokáží využít naše slabá místa. Ve válce, která se ve filmu pokradmu rozpoutává, ale není vůbec jasné, kdo stojí proti komu, natož kdo z ní vyjde jako vítěz. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Výtečně rozehraná první třetina. Zaháčkuje to zajímavými postavami a příběhem zahaleným tajemstvím, opravdu jsem byl zvědavej, kam to celé bude směřovat a co za tím je. Herectví takřka všech je navíc vysoce nadstandardní a Donutil by si klidně mohl odvézt herecký Glóbus. Ale od scény v horské chatě, respektive konkrétně od momentu, kdy se jedna postava úplně mimózně "prokecne" (to je opravdu ukázka líné scenáristiky - až jsem skoro nahlas řekl "au", jak to zabolelo), na mě ten film úplně přestal fungovat a zdá se mi, že se celý rozpadl. Tematicky, tónem, logikou chování postav i hereckými výkony. Najednou je jasné, o co jde, a film jen přešlapuje na místě. To, o čem Atlas ptáků ve výsledku je - a co samozřejmě nechci spoilerovat - je zajímavý filmový námět, známý z občasných policejních svodek, ale z mého pohledu nebyl v tomto snímku zpracován přesvědčivě. Za mne tedy bohužel zklamání, v první třetině jsem si přitom fakt říkal, že to je hodně dobrý. A ty scénky s ptákama ... mi tedy přišly jen jako dost random a prvoplánová srandička, jak snímek na sílu něčím formálně ozvlášnit. Úplně organicky to se zbylými scénami nepůsobilo. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Skvělý Miroslav Donutil ve snímku, který nás má patrně unudit k smrti... Ano, je to drama, ale hlavní drama je vydržet to do konce. V zásadě to není až tak špatné, hlavně ke konci, když už si zvyknete na pekelně pomalé tempo vyprávění a takový jalový příběh. Opět české, opět to nepřekonalo svůj stín...30% ()

Reklama

spikey1 

všechny recenze uživatele

“Miroslav Donutil dokazuje, že stále má co nabídnout z hereckého rejstříku” znělo jako upoutávka na návštěvu filmu. Pan Donutil se ani moc nutit k hraní nemusí, v jedné poloze jde o chroptění, ve druhé o jeho civilní podobu naštvaného muže přílišným zájmem veřejnosti. Kdyby tak bylo na co víc koukat. Tahle věc by byla ok pokud by se snad jednalo o cvika, komorní kamerovka na pár aktů. Jestli je to prvotina tak to snad snese nějaký odpolední nedělní vysílání na ČT. Scénáristicky je to brak jak blázen, zkratkovitý, pointy rozhovorů pocem kamdeš. Při “obědové scéně” mi cukalo v kolenou že je čas opustit sál. V poslední době se říká, že snad bude českému filmu líp. Ale Atlas ptáků - panebože ta úplně mimozní ptačí metafora je další facepalm. Naprosto zbytečná a nijak neprovázaná - tak Atlas ptáků jednou v učebnicích jako jeden z příkladů úsvitu českého filmu fakt nebude. Dvě hvězdy pač Troška točí ještě hůř, tak ať je nějaká hierarchie ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Začátek na mě působil zvláštně, ale pak se děj rozvinul a nabídl zajímavé téma, které bychom neměli z mnoha důvodů podceňovat. I když se to zdá člověku štastně zadanému, zasnoubenému či ženatému neuvěřitelné a nepochopitelné, ostatně jak sama Alena Mihulová komentovala, tak nešťastných, naivních a po lásce toužících lidí po ČR, ale i po světě chodí dost. Ti se jakémukoli náznaku vysněného štěstí oddají, propadnou a obětují vše, ačkoli se odtrhávají od reality. Olmo Omerzu potvrzuje pověst originálního a znamenitého režiséra, který dokáže s každým dalším filmem zaujmout. A vždy do něj obsadí svoji dvorní herečku a moji velkou oblíbenkyni Elišku Křenkovou. A stejně tak jako se mi v Rodinném filmu líbila psí vsuvka, tak oceňuji roztomilá ptačí intermezza. Aspoň jednu sošku to dnes večer mohlo přihrát. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Scala - úvod s Miroslavem Donutilem/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Kamera 7/10/// PLUS: především kvalitní zpracování ve všech ohledech, uvěřitelné herectví (především Donutil, Křenková), civilnější a skromnější herecký projev (Kotek, Pechlát). typově dobře obsazeno, zajímavé ozvláštnění díky přidaným ptákům MÍNUS: mě film nenudil, naopak jsem byl napnutý a vtáhnutý do děje, ale dokáži si představit, že nudit i může a také je silně depresivní, není to pěkný film na vylepšení nálady, a úvod před filmem mohl být delší, ale když nikdo neměl otázky.../// Shrnutí: Primární narativ vidím jako sondu do korporátu. Do prosperující firmy a do výkladu jejího rozpadu, když zakladatele dožene jeho minulost. Uvěřitelný námět, který si jistě nejednou stal. Loajálnost syna i zetě je možná trochu překvapující, ale je také uvěřitelná a sympatická. Dialogy jsou rovněž poměrně reálné. Náročnější film, který cíleně nevyhledávám, ale jednou se určitě dá zhlédnout./// Celkem 70%/// ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 11 milionů korun. (SONY_)
  • „Pevně věřím, že ten příběh mnoho diváků hluboce zasáhne,“ uvedl Miroslav Donutil. (SONY_)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

17.01.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila kompletní seznam nominací pro 29. ročník udělování cen Český lev. Mimo to byly během dnešní tiskové konference oznámeny i dvě nestatutární… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama