Reklama

Reklama

Dva mezci pro slečnu Sáru

  • Česko Dva mezci pro sestru Sáru (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když osamělý jezdec Hogan zachrání ze spárů tří násilníků mladou jeptišku, ještě netuší, do čeho se to právě namočil. Sestra Sára je na útěku před francouzskými kavaleristy a míří za mexickými stoupenci prezidenta Juareze. Také nesmlouvavý a tvrdohlavý Hogan má spadeno na francouzské okupanty, ale úplně z jiného důvodu. Plánuje se totiž zmocnit tučné odměny v podobě francouzského pokladu. Sestra Sára mu může poskytnout cenné informace týkající se obrany pevnosti, a proto se tato nesourodá dvojice vydává na společnou pouť nehostinnou mexickou pustinou. Během cesty se nejen sblíží, ale začíná to mezi nimi také pořádně jiskřit. Sestra Sára se totiž nechová úplně jako spořádaná jeptiška a svému průvodci nachystá řadu překvapení. Dobrodružný western amerického režiséra Dona Siegela vyniká zejména živelnou konverzací mezi ústřední dvojicí v podání Clinta Eastwooda a Shirley MacLainové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nejdřív to zaujme skvělým Morriconeho úvodním motivem (což samo o sobě je bomba). A pak se na scéně objeví náš oblíbenej Clintonův drsňák s čvaňhárem v koutku pusy. A pak tu máme slečnu Sáru, o které mužu řict, že to je nejlepši role Shirley McLaine, co jsem zatim viděl. Nejenom že se tady ukáže skoro nahá, ale dokonce tenkrát byla fakt hezká. K tomu byla její postava fakt slušně napsaná a zahraná. K tomu inteligentní děj propojenej s mexickejma revolucionářema, zlejma francouzema a spoustou dynamitu. A dva mezci, na tom prvním jezdila a ten druhej byl očividně tvrdohlavej Hogan. Jinak scéna s indiánama mi tam přišla docela navíc... ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a místy legrační duo pistolníka a jeptišky, z jejichž spolupráce vznikne nejedna vtipná a napínavá situace. Od dvou tak výborných herců ani nešlo nic jiného, nežli kvalitu a zábavu, čekat. Dostatečně dobrodružné, s výbornou melodíí. Akce ke konci hodně solidní, se spoustou výbuchů a střelby, při níž odpadne nejedno zkrvavené tělo. A závěr? Ten je doslova vyšperkovaný. Aspoň ten klobouk si mohl sundat... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný lehce humorný western, s výborným Eastwoodem, ten člověk je prostě dokonalej ve všem v čem se objeví. A Siegel umí nádherně režírovat, což samozřejmě už několikrát dokázal. Jen škoda že MacLainová je tak trochu ve stínu, nýbrž byla celkem pěkná v tom jeptiškém hábitu. Western doporučuju už jen díky skvělému Eastovi. ()

classic 

všechny recenze uživatele

NAJZBYTOČNEJŠÍ FILM zo spolupráce Don Siegel a Clint Eastwood,ak by som mal pri nich dvoch vyberať,tak volím radšej DIRTY HARRY alebo ESCAPE FROM ALCATRAZ. Aspoň,že sa mi páčila SHIRLEY MACLAINE,ktorá je tu celkovo na spríjemnenie nudy ako„ jeptiška”,ktorá v tomto milom habite dráždi svojim zjavom,ale po zhodení sa blíži čoskoro EXPLOZÍVNE FINÁLE... Nemohol som prísť nikdy na chuť tomuto divnému atypickému westernu s prvkami suchého humoru. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jeden z dvojice opravdu slavných westernů roku 1970 a je to perfektní podívaná. Je to v podstatě duchovní následovník Leoneho dolarové trilogie - jsou tu kulisy jak ze spaghetti westernu, k filmu hraje ujetá Morriconeho hudba a Clint Eastwood je tu stejně oblečený, zarostlý cynický pistolník, který přes zaťaté zuby trousí drsňácké hlášky. Jenže Siegel mu do cesty šoupnul mírně nepraktickou jeptišku (výborná MacLainová) plnou modliteb, lásky k bližnímu, ze které hrdina nemůže spustit oči a přitom mu leze na nervy. A když na to přijde, tak milá jeptiška umí potáhout z cigára, vzít za flašku nebo spustit příval nadávek doprovázenou ránou pěstí :) A také připraví řádné překvapení nejen hrdinovi, ale i divákům :) Obě postavy mají rozdílné plány, ale stejný cíl - jeptiška chce pomoc mexickým revolucionářům, pistolník má zálusk na pokladnu ve francouzské pevnosti. A tak putují, čelí různým situacím a vtipně se dohadují. Je to spíše komediální než akční, spíše přímočaré než originální, ale proklatě zábavné a finální dobývání pevnosti je paráda. Silné 4*, Eastwood nezklamal. Jen teda nechápu co fyzicky na té odkvétající MacLainové viděl. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Clint Eastwood o filmu kdysi řekl: „Fakticky je to příběh o dvou postavách, z nichž hlavní je ta ženská a jsem si poměrně jistý, že Shirley MacLaine si toho také všimla. Je to taková Africká královna na Divokém západě.“ (ClintEastwood)
  • Clint Eastwood zabil během natáčení chřestýše, ale z obav před mexickými úřady tuto událost oznámil až po ukončení natáčení. (Terva)

Reklama

Reklama