Reklama

Reklama

Nadaný žák

  • USA Apt Pupil (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sir Ian McKellen a Brad Renfro se představují v hlavních rolích tohoto znepokojivého psychologického thrilleru, natočeného na motivy románu Stephena Kinga. Todd Bowden (Renfro) je nadaný šestnáctiletý středoškolák, jehož začnou zvráceným způsobem fascinovat zvěrstva nacistického Německa poté, co tuto látku začnou probírat v hodinách dějepisu. Jeho záliba se však nebezpečně zvrhne, když odhalí v osamělém starém sousedovi nacistického válečného zločince Kurta Dussandera (McKellen). Bývalý velitel koncentračních táborů se již mnoho let skrývá pod falešnou identitou v mírumilovném americkém městečku. Todd však své závažné odhalení neohlásí a výměnou za to přinutí Dussandera, aby odhalil temná tajemství, která jsou už celá desetiletí pohřbena v hlubinách zapomnění. Mezi mladíkem a starcem s otřesnou minulostí pomalu vzniká zvláštní pouto, jehož důsledky budou strašlivé... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Sakra, tak to byl zase jednou film. Herecké výkony naprosto brilantní, (McKellen v nacistické uniformě, to je scéna, kterou si budu ještě dlouho pamatovat), do Renfra, které jsem do teď neznal, bych nečekal, že to zahraje tak skvěle. Abych to vysvětlil, když jsem ho viděl poprvé na plátně, tak jsem si pomyslel "o můj bože, další klučina, který se bude snažit hrát", ale to jsem se mýlil. Singer mi tímto potvrdil, proč bych se měl těšit na jeho nový film, Valkýru. Takže doufám, že zážitek bude minimálně stejný, jako u žáka. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kvalitní drama, přesto jsem čekal asi trochu víc, přecejenom, potenciál byl (alespoň pro mě osobně) hodně velký. Je to skvěle zahrané a kromě ústřední velmi přesvědčivé dvojice (McKellen nebyl "hodným dědou od vedle" moc dlouho) mě potěšila i přítomnost Třísky a Schwimmera, film měl svoji atmosféru a chvílemi i napětí. Ale dějově to moc zvládnuté není, zvláště "stále neumírající vetřelec" celkový dojem hodně zkazil a v některých místech se mohlo o dost více přitlačit na pilu. Dobrý konec to už nezachránil, takže "pouze" 4*. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak, ako uz mnohi uzivatelia pisali, vsetko zachranili herci, skvely McKellen a taktiez Brad Renfro, ktoreho poznam z filmu NEBEZPECNY KLIENT (1994) ako doleziteho svedka po boku Susan Sarandon, ale este dolezitejsiu ulohu tu zohrala aj hudba Johna Ottmana. Dej sa postupne stupnuje a mna ako divaka zaujima, co sa bude diat dalej a hlavne ako to skonci, takze je to vynikajuci psychologicky thriller, len mi k tej piatej hviezdicke nieco chybalo. Brad Renfro zomrel vo veku 25 rokov na predavkovanie heroinom a morfinom 15.01.2008 len tyzden pred smrtou Heatha Ledgera... _________ Brad Renfro - (Todd Bowden) +++ Ian McKellen - (Kurt Dussander) +++ Joshua Jackson - (Joey) +++ Bruce Davison - (Richard Bowden) +++ Ann Dowd - (Monica Bowden) +++ David Schwimmer - (Edward French) +++ Elias Koteas - (Archie) +++ Jan Triska - (Isaac Weiskopf) +++ Joe Morton - (Dan Richler) +++ Produkcia: Brian Singer +++ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejsem vylozene zklamanej, ale cekal jsem drobet vic. Hlavni problem je v pribehu, to mi bylo jasny uz par minut po zacatku filmu. On tady totiz zadnej vyraznejsi pribeh neni, proste skolak a bejvalej nacista a vyvoj jejich vztahu. To bohuzel neni tak vyzivny, aby to dokazalo udrzet napeti tech 110 minut. Proto tu jsou nekdy hluchy mista a konec je lehce protahovanej. Bohate to ale vyvazuje solidni atmosfera, par skvele mrazivejch az horororvejch momentu a spickovej McKellen v hlavni roli nacka. Renfro je sice v jeho stinu, ale rozhodne nehraje spatne a misty docela slusne drzi krok. Celkove zajimavej thriller a bejt tu trochu slozitejsi pribeh, mozna bych tu hvezdicku prihodil, takle jen 4. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tyhle psychologický duely jsem měl vždycky a když to celé natočí Singer, který tak dobře umí budovat postavy i atmosféru, tak je to pomalu sázka na jistotu. A taky je a všeho zmiňovaného se tu dočkáme. A ještě také navíc vynikajících hereckých výkonů. McKellen je nepřekvapivě famózní a chvilkama jsem z něj měl husí kůži. Překvapil mě ale Brad Renfro a teď už konečně vím, proč v něm všichni viděli tak velký herecký talent. Singer prostě nezklamal a nabízí nám další velmi mrazivý film. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (26)

  • Kolem 39. minuty v tělocvičně hodí Todd (Brad Renfro) vší silou basketbalový míč na zraněného holuba. Míč hned potom sbírá ze země v místě, kde stojí. Míč by se určitě po takto prudkém hodu odrazil a nezůstal by ležet na zemi. (icewhite)

Související novinky

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Reklama

Reklama