Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem chtěl vidět Navždy primárně proto, že v něm hraje Audrey Hepburn, která se však ve výsledku ve filmu moc neohřála. Škoda! Příběhově nejde o nic nového, hlavní charaktery mi přišly jistým způsobem otravné, avšak herci ve vedlejších rolích tyto nedostatky nahrazovali - John Goodman a již zmíněná Audrey. Docela mě zarazil fakt, že režisérem filmu byl Steven Spielberg, od něhož bych očekával něco lepšího. Ve výsledku jde totiž o veskrz průměrný film, který mohl být natočen lépe - najde se tam pár emotivně silných scén a pěkných nápadů, ale velká část je zahalena v šedi všednosti. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Velice jemné, citlivé, skoro až patetické. Příjemná slaďárna v rukou jednoho z mistrů vypravěčů. Bylo to zábavné, romantické a i ty letadýlka mě bavilo sledovat, takže jsem se po většinu filmu, i díky výborným postavám (Goodman), opravdu skvěle bavil (ach:-( ten závěr). A anděl Audrey... přišla, zahrála sebe samu a zakončila svoji kariéru tím nejhezčím možným způsobem. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $31miliónovTržby USA $43,858,790Tržby Celosvetovo $74,134,790║ Ono to je veľmi dobrý námet a niektoré momentky majú silný nábeh ale ako celok to nedokáže až tak zamávať s divákom ako by malo, nie tam až taká kompatibilita, súhra a potrebná iskra, Spielberg akoby nemal síl z toho vykresať viac. /60%/ ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Já budu zcela úplně a vyjímečně za romantičku -je jasný, že je to nadlouho dopředu:-) mě se film líbil a pár scén je nezapomenutelných a Richard Dreyfuss a Holly Hunter byli vážně tím skvělým párem, co se k sobě tak hodil. Jenže -hasiči holt to mají těžké a ti, co jsou k tomu při hašení i piloti, tak ti dvojnásob.... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Richard Dreyfuss - (Pete Sandich) +++ Holly Hunter - (Dorinda Durston) +++ Brad Johnson - (Ted Baker) +++ John Goodman - (Al Yackey) +++ Audrey Hepburn - (Hap) +++ Roberts Blossom - (Dave) +++ Marg Helgenberger - (Rachel) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall +++ ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Pete (Richard Dreyfuss) a Dorinda (Holly Hunter) létají na bombardérech typu Douglas A-26, jež používala americké armáda ve druhé světové válce a ve válce proti Korei a Vietnamu. Al (John Goodman) létá s typem PBY Catalina, které sloužilo za druhé světové války k záchraně z moře a pro přepravu. (HellFire)
  • Píseň, kterou si Pete (Richard Dreyfuss) píská, když je nervózní, je popěvek zvaný "Garry Owen". Jedná se o oficiální píseň Sedmé kavalerie Americké armády – kavalérie generála Custera. (HellFire)

Reklama

Reklama